Forum Culinar: Spirale cu nutella - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Spirale cu nutella

#21 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 12 March 2011 - 09:12 PM

Vezi postareaEataly, la 12 March 2011 - 08:43 PM, a spus:

Vezi postareazoazorel, la 12 March 2011 - 07:34 PM, a spus:

Poate tu nu uiti sa pui zahar! Noroc ca-i Nutella ff dulce!Imagine postata


Cu de-ai uitat de zahar?

Ai vazut biscuiti sugar-free cu nutella! Imagine postata

Nu i-ai pudrat in final cu niste zahar pudra sa remediezi?



N-am vazut biscuitii, dar cum eu-s cam uituca...ma interseaza!Imagine postata
N-am pudrat cu nimic! Imagine postata Ii mai dau cu Nutella si merge!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#22 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 March 2011 - 09:21 PM

Zozorico, esti totala! cum adica ai uitat de zahar? :rolleyes:

da' nu-i nimic, tu insista si persista! 'ai, te pup! :lol:

#23 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 13 March 2011 - 09:43 AM

Vezi postareamoatza, la 12 March 2011 - 09:21 PM, a spus:

Zozorico, esti totala! cum adica ai uitat de zahar? Imagine postata

da' nu-i nimic, tu insista si persista! 'ai, te pup! Imagine postata


Pai, nu trebuia sa-i aduc "imbunatatiri"? N-as mai fi fost io Zoazorel daca o facem bine din prima, nu?
Dar sa stiti ca, pentru gustul meu, e suficient de dulce si asa, zau!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#24 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 March 2011 - 10:23 PM

Mîine vreau sa fac si eu fursecurile astea,si ma gîndeam sa rumenesc olecuta alunele înainte de a le macina.N-are ce sa strice,nu?

Am luat borcanul ala de nutalla,si tre' sa fac altceva cu el,ca de nu o sa-mi torn cafeaua direct în el si o s-o "linguresc" :)
(Ramona,ce mi-ai facut tu mie cu nutella aia!Mie nici nu-mi place nutella,si uite ca în combinatie cu espresso,as mînca-o....toata :) )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#25 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 March 2011 - 10:13 AM

Vezi postareaMaya, la 18 March 2011 - 10:23 PM, a spus:

Mîine vreau sa fac si eu fursecurile astea,si ma gîndeam sa rumenesc olecuta alunele înainte de a le macina.N-are ce sa strice,nu?

Am luat borcanul ala de nutalla,si tre' sa fac altceva cu el,ca de nu o sa-mi torn cafeaua direct în el si o s-o "linguresc" :)
(Ramona,ce mi-ai facut tu mie cu nutella aia!Mie nici nu-mi place nutella,si uite ca în combinatie cu espresso,as mînca-o....toata :) )


Maya, tu nu poti sa strici o reteta, eventual sa o imbunatatesti.Omoara borcanul ala!

Marocchino creeaza dependenza!
Off topic: daca mergi iar la Venezia, si-l ceri la bar, mai mult ca probabil or sa dea din umeri.Nu in toata Italia este cunoscut.Hai ca ma duc la cafepedia sa dezvolt subiectul.

#26 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 19 March 2011 - 11:42 AM

Ba ce ne-ai facut tu, Lili, cu reteta asta!
Beyyy, ascultati-ma: si fara zahar is bune!Imagine postata Bune-bune!
deci, le mai fac odata!
Lili, da' mie de ce nu mi-au iesit perfect rotunde ca ale tale? Se turteau cand le taiam!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#27 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 March 2011 - 01:12 PM

Si la mine se turteau, dar le rotunjeam iar cu mainile.
Nu-i interzis. :D

E cartea asta de unde le-am luat, ca are niste retete cu cioco de salivezi.O tin ascunsa, ca altfel fac in fiecare zi cate ceva.

#28 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 March 2011 - 07:28 PM

Acum sînt în cuptor.Nu eu,ci spiralele :)
Mi-au iesit exact 29,dar puteam sa tai si 35 chiar!Cre'ca am rolat foaia mai subtire :rolleyes: Oricum,ce vroiam sa spun de fapt...deja de la framîntat miroase super!!!
Cînd deja ungeam foaia cu nutella,cîtiva asteptau sa termin de rolat,sa linga masa de lucru!
Si eu am rolat pe zahar pudra.

Am sarit peste lasatul în frigider,ca altfel nu mai gaseam rola ;)


Edit:
Între timp sînt coapte,iar poporul zice DANKE! ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#29 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 March 2011 - 11:45 PM

Pai eu daca le-as face pe astea, nu m-as putea linisti pana nu le-as termina.

Lili, mi-ai dat motive de cumpanit. :rolleyes: Motive dulci!

#30 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 20 March 2011 - 09:01 AM

Maya, si noi poza nu vedem?Imagine postata
Moatzo, mergi pe mana mea si fa-le fara zahar! Da' tu intinde foaia pe masa data cu zahar pudra (eu si pe-asta am sarit-o!)
Si daca nu ti-or placea, vin io la tine si le rezolv!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#31 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 March 2011 - 04:02 PM

Vezi postareazoazorel, la 20 March 2011 - 09:01 AM, a spus:

Maya, si noi poza nu vedem?Imagine postata
Moatzo, mergi pe mana mea si fa-le fara zahar! Da' tu intinde foaia pe masa data cu zahar pudra (eu si pe-asta am sarit-o!)
Si daca nu ti-or placea, vin io la tine si le rezolv!Imagine postata

Poze am io,dar nu am laptop...ÎNCA!
(Daca mîine nu e la usa mea...! :) )
Cînd am tot,ma apuc de postat,ca am ramas în urma :))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#32 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 March 2011 - 09:54 AM

iata-le pe-ale mele, cu nutella home made (inlocuind alune cu nuci, se mai cheama nutella?), in compozitie pus migdale macinale
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-142-13006940063219.jpg

excelente, Lili, multumesc
fiica dacilor

#33 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2011 - 10:01 AM

Vezi postareabristena, la 21 March 2011 - 09:54 AM, a spus:

inlocuind alune cu nuci, se mai cheama nutella?

Nu, cre ca se cheama Nocella :floare:

#34 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 March 2011 - 10:04 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 March 2011 - 10:01 AM, a spus:

Nu, cre ca se cheama Nocella :floare:


:floare: , grazie, cara
fiica dacilor

#35 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 March 2011 - 01:11 PM

Sa nu sariti la mine, dar as putea inlocui nutela cu gem? Vreau sa le fac de post :floare:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#36 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2011 - 01:23 PM

ca sa pastrezi aceleasi arome poti sa-ti faci umplutura de post: macini impreuna ciocolata neagra (asta ar trebui sa fie de post daca e facuta cum trebuie) cu alune. iti iese o pasta pe care o poti lungi la nevoie cu putina apa.

#37 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 March 2011 - 02:02 PM

boni, buna ideea asta cu ciocolata neagra. Din pacate nu o am in casa, iar eu vroiam sa profit de timpul liber (dorm copiii, ura!) si sa fac repede-repede spiralele. Ruloul e deja in frigider si asteapta cuminte sa fie taiat si copt.



intre timp i-am scos din cuptor si i-am lasat sa se raceasca. In tava am pus 26, iar acum mai sunt 20 deci sunt buni :) .
Modificarile mele au fost: margarina in loc de unt, lapte de soia in loc de ou, migdale in loc de alune si gem de caise cu migdale in loc de nutela.

Imi place f mult cum au iesit si am sa-i repet neaparat si cu nutella.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#38 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 March 2011 - 04:33 PM

Eu i-am spus si Mayei: orice modificare a retetei, implica si o imbunatatire a ei.

In carte scria spirale cu crema de ciocolata si alune.Eu Nutella aveam in casa.

Ma inspira si pe mine nuci+gem.Ca la cornulete. :)
Va astept cu impresii si promit noi retete din carte.

#39 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 March 2011 - 08:56 PM

Vezi postareaEataly, la 21 March 2011 - 04:33 PM, a spus:

Eu i-am spus si Mayei: orice modificare a retetei, implica si o imbunatatire a ei.


Cred ca o marmelada de cirese ar da bine în foaia asta cacaoasa! :)

Notite:

-eu folosesc cacao de la Sarotti pentru ca mi-o place ca aroma si ca e asa dark.
-40 g,pentru un neciocolatos e destul de mult,asa ca nu as renunta la zaharul din foaie
-îmi place mult ideea cu rolatul pe pudra de zahar,thx Lili :)
-am rumenit alunele înainte de a le macina,cred ca asta le da o savoare în plus
-dupa ce le-am taiat,le-am tras cu degetele înapoi în forma rotunda,altfel ies ovale,dar la fel de bune

Cînd am vazut ce maro e aluatul,m-am cam speriat.
Între timp însa,mi-am dat seama ca îmi place mai mult aroma cînd e mai cacaos,decît cu mai putina cacao.
...cine ma mai întelege,ca nici e nu o mai fac!
(asta tinînd cont ca eu sînt aia neciocolatoasa :hug: )


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13008198081689.jpg


O inimioara de nutella for Lili! :)


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13008199641089.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-1300820008995.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13008200265771.jpg


Le-am bagat eu la cutie,dar nici n-a ajuns sa se pateze pergamentul...asa mult au rezistat! :D

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13008200711549.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#40 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 March 2011 - 07:28 PM

Vezi postareabristena, la 21 March 2011 - 09:54 AM, a spus:

iata-le pe-ale mele, cu nutella home made (inlocuind alune cu nuci, se mai cheama nutella?), in compozitie pus migdale macinale

excelente, Lili, multumesc


Bune si cu nuci.Ma bucur ca ti-au placut.


Vezi postareaaura, la 21 March 2011 - 02:02 PM, a spus:


Modificarile mele au fost: margarina in loc de unt, lapte de soia in loc de ou, migdale in loc de alune si gem de caise cu migdale in loc de nutela.

Imi place f mult cum au iesit si am sa-i repet neaparat si cu nutella.


Interesanta si varianta de post, Aura.


Vezi postareaMaya, la 22 March 2011 - 08:56 PM, a spus:


Notite:[/u]
-eu folosesc cacao de la Sarotti pentru ca mi-o place ca aroma si ca e asa dark.
-40 g,pentru un neciocolatos e destul de mult,asa ca nu as renunta la zaharul din foaie

[center]Cînd am vazut ce maro e aluatul,m-am cam speriat.
Între timp însa,mi-am dat seama ca îmi place mai mult aroma cînd e mai cacaos,decît cu mai putina cacao.
...cine ma mai întelege,ca nici e nu o mai fac!


O inimioara de nutella for Lili! :pupic:





Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-13009012813911.jpg

=))
Eu m-am speriat si de cele 60 de gr de cacao, ca-n reteta originala.Si mi-s ciocolatoasa inraita.

Eu n-am pudrat cu faina ca-n carte, ca m-am speriat de pete albe.

Nici eu n-as sari peste zahar, dar gusturile nu se discuta.

Neaparat ii fac si cu gem si nuci.

Multumesc pentru dedicatia ciocolatoasa Maya! =))

Un preview la urmatoarea reteta din carte, vreti?

Triunghiuri cu cioco-cocos si cirese.
Eu cred ca o sa folosesc visine din compot su capsuni.Inca nu m-am hotarat.Supun la vot. :-*

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi