Forum Culinar: Pizza Geany. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pizza Geany. Pizza asa cum o fac eu...

#21 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2011 - 05:27 PM

Laponico te salut si te pupez si eu si bubuletul. :hug: :-*

Aluatul cade greu la stomac(este mai indigest) cand nu este bine dospit,eu stiu ca picul ala de otet face diferenta ,minuni la fermentarea drojdiei,acum daca o fi adevarat sau nu,eu nu stiu,cert e ca mie imi iese bine si tie iti prieste asa ca... :appl:

Edit: scuze dar am chef de cioace :appl: am mancat undeva la un restaurant in Torino o pizza napoletana cred ca se numea (aceea are blatul inalt ,gros)si a fost singura data cand am avut indigestie,m-am mirat am crezut ca or fi fost ingredientele de vina,dar o cunoscatoare in ale aluaturilor mi-a spus atunci ,ca nu a fost aluatul suficient de bine dospit,acum eu nu stiu daca asa o fi fost, dar cert e ca a fost singura data cand am avut probleme cu digerarea pizzei cel putin... :appl:

#22 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2011 - 05:36 PM

Vezi postareastella, la 10 March 2011 - 04:00 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 10 March 2011 - 02:01 PM, a spus:

Ps. Ce astru ti-ai pus draga la avatar?! Am auzit ca e luna aproape (sper sa nu fie cutremur) :appl:



Cica-i venus ,Geanino :-*

Aha Venus e de bine :appl: ...Amore,amore!... :appl: :hug:

#23 Useril este offline   catigrec2 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 12-February 10
  • LocationTimisoara

Postat 10 March 2011 - 08:11 PM

multumesc din suflet pt rabdarea cu care ai pozat totul, astfel incit am inteles si eu.
blatul era o problema la mine :ori imi iesea prea pufos, ori prea crocant, si din cauza de sot mofturos, m-am descurajat.
o sa o incerc si eu si revin cu poze in weekend, cind o sa am ceva timp liber.

#24 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2011 - 08:20 PM

Vezi postareacatigrec2, la 10 March 2011 - 08:11 PM, a spus:

multumesc din suflet pt rabdarea cu care ai pozat totul, astfel incit am inteles si eu.
blatul era o problema la mine :ori imi iesea prea pufos, ori prea crocant, si din cauza de sot mofturos, m-am descurajat.
o sa o incerc si eu si revin cu poze in weekend, cind o sa am ceva timp liber.

Eu sper sa fii multumita dar cum nu toate gusturile sunt la fel ,chiar daca nu o sa-ti placa nici asta tu sa nu te descurajezi,sa incerci si alte retete si pe a lui Alexandru si pana gasesti ceva pe gustul vostru,asta e cel mai important cred eu sa nu-l iei pe nu in brate,genul:...''Mie nu-mi iese blatul de pizza,asa ca nu mai fac''!...EEEeeiii na'! :appl: ,practica e mama invataturii. :appl:

Parerea mea cel putin.Eu sunt multumita si macar daca te-am inspirat. :appl:

#25 Useril este offline   catigrec2 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 12-February 10
  • LocationTimisoara

Postat 10 March 2011 - 08:32 PM

nu am renuntat inca la ideea de a face pizza, dar modul bestial in care arata blaturile tale ma face sa imi ploua in gura.
o sa incerc si reteta lui Alexandru, dar mai intii pe a ta.
iti apreciez tare mult toate retetele, pt ca sint pe gustul meu, nu prea complicate, si dupa cum le descrii tu chiar le poate face oricine.

#26 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2011 - 08:37 PM

Vezi postareacatigrec2, la 10 March 2011 - 08:32 PM, a spus:

nu am renuntat inca la ideea de a face pizza, dar modul bestial in care arata blaturile tale ma face sa imi ploua in gura.
o sa incerc si reteta lui Alexandru, dar mai intii pe a ta.
iti apreciez tare mult toate retetele, pt ca sint pe gustul meu, nu prea complicate, si dupa cum le descrii tu chiar le poate face oricine.

Multumesc frumos, cand ai sa prestezi ceva sa vii sa-mi spui ,sa mai tragem concluzii sa ne mai consultam :appl:

#27 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 March 2011 - 11:28 PM

Geany, te rog sa imi spui si ce tip de faina imi recomanzi sa cumpar?

Sa pun si combinatie din cea de grau dur? sau ce e aia semolino, Lapona?

Merci :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#28 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 March 2011 - 11:37 PM

Vezi postareaDaniella, la 10 March 2011 - 11:28 PM, a spus:

Geany, te rog sa imi spui si ce tip de faina imi recomanzi sa cumpar?

Sa pun si combinatie din cea de grau dur? sau ce e aia semolino, Lapona?

Merci :rolleyes:

Dani' habar nu mai am nici eu..la cozonac e o problema,ca el e mai sensibil,eu am luat-o pe grania momentan,dar pt. pizza ,paine,gogosi nu cred ca e f. important..

Faina de semola eu stiu ca e faina de grau dur si se foloseste la paste am auzit si la pizza,semolino e gris ,si cel romanesc cel putin eu ,nu-l recomand ...Dar eu stiu, doar despre ce gasesc in Romania,nu stiu cum e in afara.Maya a descoperit un gris fin care e bun la aluatul de paste,in rest Laponica nu stiu ce marca foloseste.

Eu acum am luat baneasa ca am gasit mai ieftin. :lol:

#29 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 March 2011 - 02:30 AM

am facut pizza cu aluatul tau geany si a iesit super. L-am facut cu faina alba amestecata cu integrala, iar topul a fost de post, adica sosul de rosii al Mayei, ciuperci, ceapa, masline verzi, rozmarin si busuioc. Blatul a iesit crocant, dar nu l-am copt pe dusul tavii ca tine ci in tava unsa cu ulei peste care am presarat un pic de gris.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#30 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2011 - 07:34 AM

Vezi postareaaura, la 11 March 2011 - 02:30 AM, a spus:

am facut pizza cu aluatul tau geany si a iesit super. L-am facut cu faina alba amestecata cu integrala, iar topul a fost de post, adica sosul de rosii al Mayei, ciuperci, ceapa, masline verzi, rozmarin si busuioc. Blatul a iesit crocant, dar nu l-am copt pe dusul tavii ca tine ci in tava unsa cu ulei peste care am presarat un pic de gris.


Cata rapiditate,Aura ma bucur tare mult ca ti-a iesit :rolleyes: .Chiar daca nu ai copt-o pe dosul tavii ti-a iesit crocanta pt. ca ai presarat gris.Important e ca ti-a placut. :lol:

#31 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 11 March 2011 - 12:00 PM

e foarte buna pizza ta Geany...merciii de reteta!!!!

#32 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2011 - 12:11 PM

Vezi postareaLiliana, la 11 March 2011 - 12:00 PM, a spus:

e foarte buna pizza ta Geany...merciii de reteta!!!!

Sa inteleg ca ai facut-o?! :blush:

Cu placere :appl:

#33 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 March 2011 - 12:15 PM

Vezi postareaGeany, la 10 March 2011 - 05:27 PM, a spus:

Laponico te salut si te pupez si eu si bubuletul. -_- ;)

Aluatul cade greu la stomac(este mai indigest) cand nu este bine dospit,eu stiu ca picul ala de otet face diferenta ,minuni la fermentarea drojdiei,acum daca o fi adevarat sau nu,eu nu stiu,cert e ca mie imi iese bine si tie iti prieste asa ca... :blush:

Edit: scuze dar am chef de cioace ;) am mancat undeva la un restaurant in Torino o pizza napoletana cred ca se numea (aceea are blatul inalt ,gros)si a fost singura data cand am avut indigestie,m-am mirat am crezut ca or fi fost ingredientele de vina,dar o cunoscatoare in ale aluaturilor mi-a spus atunci ,ca nu a fost aluatul suficient de bine dospit,acum eu nu stiu daca asa o fi fost, dar cert e ca a fost singura data cand am avut probleme cu digerarea pizzei cel putin... ;)


draga mea, dar tu nu o mai lasi si in tava la dospit, nu? poate gresesc vreun amanunt :appl:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#34 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2011 - 12:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 March 2011 - 12:15 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 10 March 2011 - 05:27 PM, a spus:

Laponico te salut si te pupez si eu si bubuletul. -_- ;)

Aluatul cade greu la stomac(este mai indigest) cand nu este bine dospit,eu stiu ca picul ala de otet face diferenta ,minuni la fermentarea drojdiei,acum daca o fi adevarat sau nu,eu nu stiu,cert e ca mie imi iese bine si tie iti prieste asa ca... :blush:

Edit: scuze dar am chef de cioace ;) am mancat undeva la un restaurant in Torino o pizza napoletana cred ca se numea (aceea are blatul inalt ,gros)si a fost singura data cand am avut indigestie,m-am mirat am crezut ca or fi fost ingredientele de vina,dar o cunoscatoare in ale aluaturilor mi-a spus atunci ,ca nu a fost aluatul suficient de bine dospit,acum eu nu stiu daca asa o fi fost, dar cert e ca a fost singura data cand am avut probleme cu digerarea pizzei cel putin... ;)


draga mea, dar tu nu o mai lasi si in tava la dospit, nu? poate gresesc vreun amanunt :appl:

Aia din tava a dospit de nevoie ca am pus prima pe aia individuala,dar daca fac doar la tava nu o mai las la dospit,acum am facut 2 in unu ca sa va pot prezenta amandoua variantele.

#35 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 March 2011 - 04:45 PM

Daniella, uite ce semola folosesc eu , poza de pe net:
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-12-12998546764648.jpg

Geany, pupa ochiosu' ala mucalit de la mine!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#36 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2011 - 05:17 PM

Il pup ,il pup,Laponel. :biggrin:

#37 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 March 2011 - 05:49 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 March 2011 - 04:45 PM, a spus:

Daniella, uite ce semola folosesc eu , poza de pe net:
Atasament De Cecco pasta flour.jpg

Geany, pupa ochiosu' ala mucalit de la mine!


Lapona, merci :biggrin: :biggrin: :hug: ! o sa ma uit dupa ea !
geany pupa bubuletzul si de la mine si de la Beutza! :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#38 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 March 2011 - 06:01 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 March 2011 - 05:49 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 March 2011 - 04:45 PM, a spus:

Daniella, uite ce semola folosesc eu , poza de pe net:
Atasament De Cecco pasta flour.jpg

Geany, pupa ochiosu' ala mucalit de la mine!


Lapona, merci :biggrin: :hug: :hug: ! o sa ma uit dupa ea !
geany pupa bubuletzul si de la mine si de la Beutza! :((

Ok. cand faci pizza sa vii sa-mi dai de stire. :biggrin:

#39 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2011 - 10:44 AM

Fii atenta aici...deja amframantat aluatul...si creste ca nebunul :scratch:
o s-o fac la amiaza :blush: , bucuria familiei...ca eu nu le am cu aluat de pizza :toothy9;

#40 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 March 2011 - 11:20 AM

Vezi postareastella, la 12 March 2011 - 10:44 AM, a spus:

Fii atenta aici...deja amframantat aluatul...si creste ca nebunul :blush:
o s-o fac la amiaza :scratch: , bucuria familiei...ca eu nu le am cu aluat de pizza <_<

Hi hi hi! Deabea astept sa-mi spui cum a fost.Ti-am zis eu cam asa fac aluatul si la paine gogosi,cozonac(bine inlocuiesc apa cu lapte si pun galbenuse la gogosi si cozo) dar tehnica vreau sa zic,si framantare si timpi etc,cam aia e.

Ai mei asculta de tine de numa' daca le zic a zis tanti' Steluta,nu mai misca unul in front. :toothy9;
Eu acum fac pui cu sos si deseara trantesc mamaliguta cum ai zis,si fac o salata de varza murata de numa...o sa vin si eu deseara cu dovezi.Te pup... <_<

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi