Pizza Geany. Pizza asa cum o fac eu...
#21
Postat 10 March 2011 - 05:27 PM
Aluatul cade greu la stomac(este mai indigest) cand nu este bine dospit,eu stiu ca picul ala de otet face diferenta ,minuni la fermentarea drojdiei,acum daca o fi adevarat sau nu,eu nu stiu,cert e ca mie imi iese bine si tie iti prieste asa ca...
Edit: scuze dar am chef de cioace am mancat undeva la un restaurant in Torino o pizza napoletana cred ca se numea (aceea are blatul inalt ,gros)si a fost singura data cand am avut indigestie,m-am mirat am crezut ca or fi fost ingredientele de vina,dar o cunoscatoare in ale aluaturilor mi-a spus atunci ,ca nu a fost aluatul suficient de bine dospit,acum eu nu stiu daca asa o fi fost, dar cert e ca a fost singura data cand am avut probleme cu digerarea pizzei cel putin...
#23
Postat 10 March 2011 - 08:11 PM
blatul era o problema la mine :ori imi iesea prea pufos, ori prea crocant, si din cauza de sot mofturos, m-am descurajat.
o sa o incerc si eu si revin cu poze in weekend, cind o sa am ceva timp liber.
#24
Postat 10 March 2011 - 08:20 PM
catigrec2, la 10 March 2011 - 08:11 PM, a spus:
blatul era o problema la mine :ori imi iesea prea pufos, ori prea crocant, si din cauza de sot mofturos, m-am descurajat.
o sa o incerc si eu si revin cu poze in weekend, cind o sa am ceva timp liber.
Eu sper sa fii multumita dar cum nu toate gusturile sunt la fel ,chiar daca nu o sa-ti placa nici asta tu sa nu te descurajezi,sa incerci si alte retete si pe a lui Alexandru si pana gasesti ceva pe gustul vostru,asta e cel mai important cred eu sa nu-l iei pe nu in brate,genul:...''Mie nu-mi iese blatul de pizza,asa ca nu mai fac''!...EEEeeiii na'! ,practica e mama invataturii.
Parerea mea cel putin.Eu sunt multumita si macar daca te-am inspirat.
#25
Postat 10 March 2011 - 08:32 PM
o sa incerc si reteta lui Alexandru, dar mai intii pe a ta.
iti apreciez tare mult toate retetele, pt ca sint pe gustul meu, nu prea complicate, si dupa cum le descrii tu chiar le poate face oricine.
#26
Postat 10 March 2011 - 08:37 PM
catigrec2, la 10 March 2011 - 08:32 PM, a spus:
o sa incerc si reteta lui Alexandru, dar mai intii pe a ta.
iti apreciez tare mult toate retetele, pt ca sint pe gustul meu, nu prea complicate, si dupa cum le descrii tu chiar le poate face oricine.
Multumesc frumos, cand ai sa prestezi ceva sa vii sa-mi spui ,sa mai tragem concluzii sa ne mai consultam
#27
Postat 10 March 2011 - 11:28 PM
Sa pun si combinatie din cea de grau dur? sau ce e aia semolino, Lapona?
Merci
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#28
Postat 10 March 2011 - 11:37 PM
Daniella, la 10 March 2011 - 11:28 PM, a spus:
Sa pun si combinatie din cea de grau dur? sau ce e aia semolino, Lapona?
Merci
Dani' habar nu mai am nici eu..la cozonac e o problema,ca el e mai sensibil,eu am luat-o pe grania momentan,dar pt. pizza ,paine,gogosi nu cred ca e f. important..
Faina de semola eu stiu ca e faina de grau dur si se foloseste la paste am auzit si la pizza,semolino e gris ,si cel romanesc cel putin eu ,nu-l recomand ...Dar eu stiu, doar despre ce gasesc in Romania,nu stiu cum e in afara.Maya a descoperit un gris fin care e bun la aluatul de paste,in rest Laponica nu stiu ce marca foloseste.
Eu acum am luat baneasa ca am gasit mai ieftin.
#29
Postat 11 March 2011 - 02:30 AM
#30
Postat 11 March 2011 - 07:34 AM
aura, la 11 March 2011 - 02:30 AM, a spus:
Cata rapiditate,Aura ma bucur tare mult ca ti-a iesit .Chiar daca nu ai copt-o pe dosul tavii ti-a iesit crocanta pt. ca ai presarat gris.Important e ca ti-a placut.
#33
Postat 11 March 2011 - 12:15 PM
Geany, la 10 March 2011 - 05:27 PM, a spus:
Aluatul cade greu la stomac(este mai indigest) cand nu este bine dospit,eu stiu ca picul ala de otet face diferenta ,minuni la fermentarea drojdiei,acum daca o fi adevarat sau nu,eu nu stiu,cert e ca mie imi iese bine si tie iti prieste asa ca...
Edit: scuze dar am chef de cioace am mancat undeva la un restaurant in Torino o pizza napoletana cred ca se numea (aceea are blatul inalt ,gros)si a fost singura data cand am avut indigestie,m-am mirat am crezut ca or fi fost ingredientele de vina,dar o cunoscatoare in ale aluaturilor mi-a spus atunci ,ca nu a fost aluatul suficient de bine dospit,acum eu nu stiu daca asa o fi fost, dar cert e ca a fost singura data cand am avut probleme cu digerarea pizzei cel putin...
draga mea, dar tu nu o mai lasi si in tava la dospit, nu? poate gresesc vreun amanunt
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#34
Postat 11 March 2011 - 12:25 PM
Daniella, la 11 March 2011 - 12:15 PM, a spus:
Geany, la 10 March 2011 - 05:27 PM, a spus:
Aluatul cade greu la stomac(este mai indigest) cand nu este bine dospit,eu stiu ca picul ala de otet face diferenta ,minuni la fermentarea drojdiei,acum daca o fi adevarat sau nu,eu nu stiu,cert e ca mie imi iese bine si tie iti prieste asa ca...
Edit: scuze dar am chef de cioace am mancat undeva la un restaurant in Torino o pizza napoletana cred ca se numea (aceea are blatul inalt ,gros)si a fost singura data cand am avut indigestie,m-am mirat am crezut ca or fi fost ingredientele de vina,dar o cunoscatoare in ale aluaturilor mi-a spus atunci ,ca nu a fost aluatul suficient de bine dospit,acum eu nu stiu daca asa o fi fost, dar cert e ca a fost singura data cand am avut probleme cu digerarea pizzei cel putin...
draga mea, dar tu nu o mai lasi si in tava la dospit, nu? poate gresesc vreun amanunt
Aia din tava a dospit de nevoie ca am pus prima pe aia individuala,dar daca fac doar la tava nu o mai las la dospit,acum am facut 2 in unu ca sa va pot prezenta amandoua variantele.
#35
Postat 11 March 2011 - 04:45 PM
Geany, pupa ochiosu' ala mucalit de la mine!
#37
Postat 11 March 2011 - 05:49 PM
Lapona Enigel, la 11 March 2011 - 04:45 PM, a spus:
De Cecco pasta flour.jpg
Geany, pupa ochiosu' ala mucalit de la mine!
Lapona, merci ! o sa ma uit dupa ea !
geany pupa bubuletzul si de la mine si de la Beutza!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#38
Postat 11 March 2011 - 06:01 PM
Daniella, la 11 March 2011 - 05:49 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 11 March 2011 - 04:45 PM, a spus:
De Cecco pasta flour.jpg
Geany, pupa ochiosu' ala mucalit de la mine!
Lapona, merci ! o sa ma uit dupa ea !
geany pupa bubuletzul si de la mine si de la Beutza!
Ok. cand faci pizza sa vii sa-mi dai de stire.
#39
Postat 12 March 2011 - 10:44 AM
o s-o fac la amiaza , bucuria familiei...ca eu nu le am cu aluat de pizza
#40
Postat 12 March 2011 - 11:20 AM
stella, la 12 March 2011 - 10:44 AM, a spus:
o s-o fac la amiaza , bucuria familiei...ca eu nu le am cu aluat de pizza
Hi hi hi! Deabea astept sa-mi spui cum a fost.Ti-am zis eu cam asa fac aluatul si la paine gogosi,cozonac(bine inlocuiesc apa cu lapte si pun galbenuse la gogosi si cozo) dar tehnica vreau sa zic,si framantare si timpi etc,cam aia e.
Ai mei asculta de tine de numa' daca le zic a zis tanti' Steluta,nu mai misca unul in front.
Eu acum fac pui cu sos si deseara trantesc mamaliguta cum ai zis,si fac o salata de varza murata de numa...o sa vin si eu deseara cu dovezi.Te pup...