Forum Culinar: Mango mousse cake - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mango mousse cake

#1 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 06 December 2009 - 03:47 AM

Blat

un pachet de biscuti
60 g unt
3-4 linguri de gem

De obicei fac acest tort cu blat de pandispan dar de data asta, pentru ca este extrem de cald afara nu am mai deschis cuptorul. Blatul l-am facut din biscuiti facuti pesmet amestecati cu gem de prune si unt.

Mousse de ciocolata
3 ciocolati ( alba, cu lapte - eu de data asta am avut cu caramel si neagra)
6 oua
1 l smantana pentru frisca
zahar pudra cu amidon in el
30 g de gelatina ( eu am avut o cutie cu 5 pliculete a cate 10 g)

Jeleu de mango
2-3 mango copti
20 g gelatina

Imagine atasata: 137_f769ff4b02868eaa74947e7b5995f489.jpg

Mod de pregatire

Se pregateste blatul, se aseaza intr-o tava cu inel reglabil tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine.
Imagine atasata: 137_91c548db1aac88d248c9bac55d6a8751.jpg
Se pune in frigider pana se pregatesc cele 3 mousse de ciocolata si jeleul.
Smantana se bate cu zaharul pudra pana devine frisca. Eu pun zahar din ochi la frisca si bezea- nu trebuie pus prea mult - pentru ca in amestec cu ciocolata poate devenii mult prea dulce.
Ouale se separa - galbenusurile se bat cu zahar pudra pana se transforma intr-o spuma tare ca pentru bezele.
Eu pun zahar din ochi la frisca si bezea- nu trebuie pus prea mult - ciocolata este deja dulce.

Mai intai ma facut jeleul de mango - cu blenderul am pasat mango pana a devenit un piure, dupa care am adaugat 20 g gelatina dizolvata in lichid. Am pus la rece.
Se trece apoi la pregatirea celor 3 mousse - ciocolata neagra, ciocolata cu lapte si ciocolata alba. Este bine sa aveti totul la indemana ca trebuie sa se lucreze repede.
Se dizolva gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Se imparte bezeaua si frisca in 3 parti egale - se va folosi cate o parte pentru fiecare tip de mousse.
Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi si cat este inca fierbinte se amesteca cu galbenusurile. Daca doriti sa aveti mousse-ul de cioccolata alba cat mai alb nu adaugati galbenusuri in el, ci folositi galenusuri doar la mousse colorate.

Am inceput cu mousse de ciocolata neagra
Ciocolata topita se amesteca cu 3 galbenusuri, gelatina, o treime din frisca si o treime de bezea -se mixeaza totul rapid pe viteza cea mai mare si cand este omogenizat totul se toarna peste blatul de biscuti. Se pune totul la congelator ca sa grabeasca inchegarea.
Eu am facut mousse alb urmatorul si am impartit cantitatea in 3 - o treime am adaugat-o peste cel de ciocolata neagra si doua treimi le-am pastrat pentru ultimul strat.
Imagine atasata: 137_97e832cd66bb8e25f83ef67ed15b1ae1.jpg
Dupa stratul alb am pus jeleul de mango, urmat de mousse de cicolata caramel si in final ce a ramas din mousse alb.
Imagine atasata: 137_ad75fa3927dd1bb25616d286d7478603.jpg
Imagine atasata: 137_8dde9d846eaba414b9fd9db6ebfc462b.jpg
Imagine atasata: 137_bd5fb8604389c9321294865aba60765c.jpg
Imagine atasata: 137_2fc39e8d90933957f27436065ed46963.jpg
Imagine atasata: 137_70685d55bf0be0240445cba933b2e127.jpg
Imagine atasata: 137_773faa7aa745be7ea49c4f3b415ee66b.jpg
Imagine atasata: 137_9b8de4fd2ae30c833c32f32f8403f5b9.jpg
Am lasat in frigider peste noapte.
Dimineata am scos inelul, am portionat ( de obicei nu portionez - dar de data asta este pentru la servici si-mi va fii mai usor sa tai), decorat, imbracat :) si lasat la frigider pana cand va fii servita.
Imagine atasata: 137_2cd7bbd5aeb235364da10b9261ea1697.jpg
Imagine atasata: 137_41a37fddf5166cc2c4849e57b12c4420.jpg
Imagine atasata: 137_a30a1f2a8853fbcf9446efd1bb441761.jpg
Imagine atasata: 137_c3db80d377a8c831ca77437dab89c9f9.jpg

#2 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 06 December 2009 - 04:10 AM

Ca sa imbrac tortul am facut 2 brauri din hartie de copt unde am mazagalit cu ciocolata 8-) - iar cand s-a intarit am aplicat braurile de jur imprejurul tortului.
Imagine atasata: 137_dd592d873d990b9839b6c37d74da6047.jpg
Imagine atasata: 137_58331df357b851586dc91e88e5c95827.jpg
Imagine atasata: 137_d145f10a2db512d6404ea1198473b376.jpg
Imagine atasata: 137_7c880f682cf541bfeac3eb825401aee9.jpg

Se pot face tot felul de variatii - cu diferite fructe. Eu am mai facut facut cu jeleu de capsuni, papaya, zmeura.
Eu servesc tortul acesta pe farfurii albe pe care le decorez cu ciocolata topita - desenez diferite arabescuri. Asta da un aspect elegant prezentarii. De data asta nu am sectiune.

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 December 2009 - 04:38 PM

Perfect!Arata de revista!Merci de reteta si idei! :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 December 2009 - 04:42 PM

Un tort de nota zece! Ce altfel putea sa iasa , din asa oua vesele! :thumleft:

#5 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 06 December 2009 - 05:30 PM

Cristina felicitari, un tort elegant si seemce to be a fresh taste :D
dar acele modele pentru lateral ,mazgalituri cum le numesti tu le-ai mulat caterau inca moi sau cum ai facut sa nu crape ?
:D ca nu imi dau seama :D
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 December 2009 - 08:38 PM

f frumos, Cristina! merci ca mi-ai dat si mie ceva idei. :study:

#7 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 07 December 2009 - 05:59 AM

Maya a spus:

Perfect!Arata de revista!Merci de reteta si idei! :lol:


Danke schoen! Abia astept sa vad si pozele tale =))

Eataly a spus:

Un tort de nota zece! Ce altfel putea sa iasa , din asa oua vesele! :appl:


Eu chiar zambesc atunci cand deschid cutia si vad fetele zambarete pe oua. Multumesc pentru aprecieri.

Nicoleta a spus:

Cristina felicitari, un tort elegant si seemce to be a fresh taste :D
dar acele modele pentru lateral ,mazgalituri cum le numesti tu le-ai mulat caterau inca moi sau cum ai facut sa nu crape ?
:floare: ca nu imi dau seama :D

Multumesc Nicoleta. Gustul este absoult divin - aroma fructului - oricare ar fii el merge de minune cu ciocolata.
Braul l-am mulat dupa ce s-a intarit - dar la temperatura camerei deci inca mai era maleabil. Si cum tortul abia fusese scos din inel inca mai era "lipicios" si s-a lipit. Ca sa fiu sigura ca sta acolo insa l-am lasat cu hartia si am legat cu o funda. Dupa vreo jumatate de ora statea acolo teapan :drool:
Eu tortul abia joi il iau la servici asa ca acum sta bine mersi in congelator. Nu am mai congelat mousse pana acum asa ca sper sa se dezghete frumos.
Cand il scot din congelator cu un cutit fierbine vreau sa portionez si braul sa nu se intample vreo drama si sa sara ciocolata in toate directile cand il tai definitiv.

moatza a spus:

f frumos, Cristina! merci ca mi-ai dat si mie ceva idei. :lol:


Multumesc Moatza :lol:

#8 Useril este offline   Louisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 December 2009 - 12:46 PM

SUPERB! si gustul deja mi-l inchipui :)

Nicoleta a spus:

Cristina felicitari, un tort elegant si seemce to be a fresh taste :D
dar acele modele pentru lateral ,mazgalituri cum le numesti tu le-ai mulat caterau inca moi sau cum ai facut sa nu crape ?
:appl: ca nu imi dau seama :)


Chiar vroiam sa intreb si eu ! Multumim de explicatii!

#9 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 07 December 2009 - 04:38 PM

Cristina, arata tare bine! Felicitari!
raluca elena

#10 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 07 December 2009 - 09:20 PM

raluca elena a spus:

Cristina, arata tare bine! Felicitari!


:D Multumesc Raluca.

#11 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 07 December 2009 - 09:41 PM

mersi de raspuns ,ma gandeam ca ai facut cam in acest stil :D cu migala si sper sa iti reuseasca felierea la fel de frumos :D
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 13 December 2009 - 06:51 PM

Foarte frumos tortul Cristina.
Iar decorul,deosebit de elegant ! :salut:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 07 January 2013 - 02:06 AM

Tortul asta este foarte iubit la noi un familie - a fost si tortul facut de mine pentru nunta noastra :rolleyes:
Poze nu am timp de obicei sa fac, dar pentru ca sunt in vacanta l-am refacut ieri cu blat de biscuiti cu cacao, white chocolate mousse, blueberry jelly si blueberry mousse.
O portie pentru voi

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-86-13575171662271.jpg

#14 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 07 January 2013 - 06:31 AM

Felicitari.....un mare tort si o prezentare impecabila!
Ce l as mai papa..... :rolleyes:

#15 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 07 January 2013 - 02:12 PM

Multumesc frumos Verber!

#16 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 06 October 2014 - 09:57 AM

Refacut de data asta fara jeleu de fructe - prajitura cu cu trei feluri de ciocolata

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-86-14125821956398.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-86-1412582232913.jpg

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 October 2014 - 10:00 PM

Fara cuvinte Imagine postata

#18 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2014 - 10:37 PM

just perfect!!!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi