Mango mousse cake
#1
Postat 06 December 2009 - 03:47 AM
un pachet de biscuti
60 g unt
3-4 linguri de gem
De obicei fac acest tort cu blat de pandispan dar de data asta, pentru ca este extrem de cald afara nu am mai deschis cuptorul. Blatul l-am facut din biscuiti facuti pesmet amestecati cu gem de prune si unt.
Mousse de ciocolata
3 ciocolati ( alba, cu lapte - eu de data asta am avut cu caramel si neagra)
6 oua
1 l smantana pentru frisca
zahar pudra cu amidon in el
30 g de gelatina ( eu am avut o cutie cu 5 pliculete a cate 10 g)
Jeleu de mango
2-3 mango copti
20 g gelatina
Mod de pregatire
Se pregateste blatul, se aseaza intr-o tava cu inel reglabil tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine.
Se pune in frigider pana se pregatesc cele 3 mousse de ciocolata si jeleul.
Smantana se bate cu zaharul pudra pana devine frisca. Eu pun zahar din ochi la frisca si bezea- nu trebuie pus prea mult - pentru ca in amestec cu ciocolata poate devenii mult prea dulce.
Ouale se separa - galbenusurile se bat cu zahar pudra pana se transforma intr-o spuma tare ca pentru bezele.
Eu pun zahar din ochi la frisca si bezea- nu trebuie pus prea mult - ciocolata este deja dulce.
Mai intai ma facut jeleul de mango - cu blenderul am pasat mango pana a devenit un piure, dupa care am adaugat 20 g gelatina dizolvata in lichid. Am pus la rece.
Se trece apoi la pregatirea celor 3 mousse - ciocolata neagra, ciocolata cu lapte si ciocolata alba. Este bine sa aveti totul la indemana ca trebuie sa se lucreze repede.
Se dizolva gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Se imparte bezeaua si frisca in 3 parti egale - se va folosi cate o parte pentru fiecare tip de mousse.
Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi si cat este inca fierbinte se amesteca cu galbenusurile. Daca doriti sa aveti mousse-ul de cioccolata alba cat mai alb nu adaugati galbenusuri in el, ci folositi galenusuri doar la mousse colorate.
Am inceput cu mousse de ciocolata neagra
Ciocolata topita se amesteca cu 3 galbenusuri, gelatina, o treime din frisca si o treime de bezea -se mixeaza totul rapid pe viteza cea mai mare si cand este omogenizat totul se toarna peste blatul de biscuti. Se pune totul la congelator ca sa grabeasca inchegarea.
Eu am facut mousse alb urmatorul si am impartit cantitatea in 3 - o treime am adaugat-o peste cel de ciocolata neagra si doua treimi le-am pastrat pentru ultimul strat.
Dupa stratul alb am pus jeleul de mango, urmat de mousse de cicolata caramel si in final ce a ramas din mousse alb.
Am lasat in frigider peste noapte.
Dimineata am scos inelul, am portionat ( de obicei nu portionez - dar de data asta este pentru la servici si-mi va fii mai usor sa tai), decorat, imbracat si lasat la frigider pana cand va fii servita.
#2
Postat 06 December 2009 - 04:10 AM
Se pot face tot felul de variatii - cu diferite fructe. Eu am mai facut facut cu jeleu de capsuni, papaya, zmeura.
Eu servesc tortul acesta pe farfurii albe pe care le decorez cu ciocolata topita - desenez diferite arabescuri. Asta da un aspect elegant prezentarii. De data asta nu am sectiune.
#3
Postat 06 December 2009 - 04:38 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 06 December 2009 - 04:42 PM
#5
Postat 06 December 2009 - 05:30 PM
dar acele modele pentru lateral ,mazgalituri cum le numesti tu le-ai mulat caterau inca moi sau cum ai facut sa nu crape ?
ca nu imi dau seama
#7
Postat 07 December 2009 - 05:59 AM
Maya a spus:
Danke schoen! Abia astept sa vad si pozele tale
Eataly a spus:
Eu chiar zambesc atunci cand deschid cutia si vad fetele zambarete pe oua. Multumesc pentru aprecieri.
Nicoleta a spus:
dar acele modele pentru lateral ,mazgalituri cum le numesti tu le-ai mulat caterau inca moi sau cum ai facut sa nu crape ?
ca nu imi dau seama
Multumesc Nicoleta. Gustul este absoult divin - aroma fructului - oricare ar fii el merge de minune cu ciocolata.
Braul l-am mulat dupa ce s-a intarit - dar la temperatura camerei deci inca mai era maleabil. Si cum tortul abia fusese scos din inel inca mai era "lipicios" si s-a lipit. Ca sa fiu sigura ca sta acolo insa l-am lasat cu hartia si am legat cu o funda. Dupa vreo jumatate de ora statea acolo teapan
Eu tortul abia joi il iau la servici asa ca acum sta bine mersi in congelator. Nu am mai congelat mousse pana acum asa ca sper sa se dezghete frumos.
Cand il scot din congelator cu un cutit fierbine vreau sa portionez si braul sa nu se intample vreo drama si sa sara ciocolata in toate directile cand il tai definitiv.
moatza a spus:
Multumesc Moatza
#8
Postat 07 December 2009 - 12:46 PM
Nicoleta a spus:
dar acele modele pentru lateral ,mazgalituri cum le numesti tu le-ai mulat caterau inca moi sau cum ai facut sa nu crape ?
ca nu imi dau seama
Chiar vroiam sa intreb si eu ! Multumim de explicatii!
#10
Postat 07 December 2009 - 09:20 PM
raluca elena a spus:
Multumesc Raluca.
#11
Postat 07 December 2009 - 09:41 PM
#12
Postat 13 December 2009 - 06:51 PM
Iar decorul,deosebit de elegant !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 07 January 2013 - 02:06 AM
Poze nu am timp de obicei sa fac, dar pentru ca sunt in vacanta l-am refacut ieri cu blat de biscuiti cu cacao, white chocolate mousse, blueberry jelly si blueberry mousse.
O portie pentru voi
#14
Postat 07 January 2013 - 06:31 AM
Ce l as mai papa.....
#16
Postat 06 October 2014 - 09:57 AM
#18
Postat 06 October 2014 - 10:37 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!