foi de placinta in canada
#1
Postat 17 March 2011 - 07:55 PM
#2
Postat 18 March 2011 - 12:51 AM
stiu ca suna a intrebare idioata, dar cred ca nu inteleg eu exact la ce fel de placinta te referi, ca - eventual- sa-ti pot da un raspuns.....
#3
Postat 18 March 2011 - 01:18 AM
#4
Postat 18 March 2011 - 03:03 AM
#5
Postat 18 March 2011 - 03:32 PM
aura, la 18 March 2011 - 03:03 AM, a spus:
Aura, foile de placinta din Romania sunt filo - poate ca nu ai gasit tu pachetul bun (am avut si eu experiente neplacute cu unele dintre branduri)
Eu le ung cu unt topit intre si daca vreau sa se inmoaie (cu toate ca mie imi plac crocante) le acopar cu un servet imediat ce le scot din cuptor.
#6
Postat 18 March 2011 - 05:39 PM
daca stai in toronto, ai sanse mai multe sa gasesti...banuiesc
#7
Postat 18 March 2011 - 07:17 PM
Uma, la 18 March 2011 - 03:32 PM, a spus:
aura, la 18 March 2011 - 03:03 AM, a spus:
Aura, foile de placinta din Romania sunt filo
nu am stiut, parca mama folosea altfel de foi...nu stiu cum sa zic. Iar amintirile mele sunt cam neclare...
merci pentru raspuns uma. Stii ce nu imi place mie la foile filo? ca se rup. Am facut niste cornulete cu crenvusti si cand apucai unul, pana ajungeai cu el la gura jumatate din foi erau pe jos.
ariel, foi yufka gasesc la magazinul turcesc, dar e cam departe si nu am tot timpul drum incolo.
#8
Postat 19 March 2011 - 01:31 AM
aura, la 18 March 2011 - 07:17 PM, a spus:
Uma, la 18 March 2011 - 03:32 PM, a spus:
aura, la 18 March 2011 - 03:03 AM, a spus:
Aura, foile de placinta din Romania sunt filo
nu am stiut, parca mama folosea altfel de foi...nu stiu cum sa zic. Iar amintirile mele sunt cam neclare...
merci pentru raspuns uma. Stii ce nu imi place mie la foile filo? ca se rup. Am facut niste cornulete cu crenvusti si cand apucai unul, pana ajungeai cu el la gura jumatate din foi erau pe jos.
ariel, foi yufka gasesc la magazinul turcesc, dar e cam departe si nu am tot timpul drum incolo.
Aura eu zic ca tot de felul de foi depinde - eu fac cel mai des placinta cu branza si intind 3 foi (cu unt topit pensulat intre), pun branza (care am grija sa nu fie foarte moale)si rulez. Asa rulouri duc si la vecini si nu se rup, se taie frumos.
Dar am avut si eu parte de foi care nu erau bine infainate intre, sau faina proasta. Nu uita, cand desfaci pachetul, pune un servetel umed deasupra celor pe care nu le folosesti (adica ia 1-2 deodata) ca se usuca foarte repede si atunci devin foarte casante.
Le-am folosit si sa fac triunghiuri (taiata foaia in 3, pus una peste celalalta si dupa impachetat) si la cosulete (fara umplutura) puse la copt in formele de briose.
#9
Postat 20 March 2011 - 09:01 PM
#10
Postat 21 March 2011 - 02:47 PM
aura, la 20 March 2011 - 09:01 PM, a spus:
Cu multa placere Succes!