Zuppa di cozze
#1
Postat 19 March 2011 - 01:24 AM
http://www.cpaarborea.it/
La pescaria de unde le cumpar eu au o masinarie care le curata un pic, problema e ca in felul asta trebuie mincate in aceeasi zi. Asa aratau ajunse acasa, le-am pus in apa si am rupt barba asta de la fiecare, unele mai aveau cite un pic de noroi pe ele pe care il curat cu un cutit.
Curatate
Pentru supa asta pun citiva catei de usturoi in putin ulei, in acest moment s-ar putea adauga si ardei iute uscat sau proaspat dar eu am numai praf pe care l-am amestecat cu sosul de rosii.
Cind usturoiul sfiriie si inainte de a se arde se arunca midiile in tigaie si se pune capacul, foc mare, se lasa vreo 10 minute timp in care se scutura de citeva ori tigaia, ca sa se deschida, dupa care se adauga vin alb sec (Arneis in cazul meu)
Acum se poate lasa fara capac si se adauga sosul de rosii (in cazul de fata amestecat cu ardeiul iute praf)
Ele sunt toate deschise si coapte
si se mai lasa putin amestecindu-le des ca sa se aromatizeze toate de la sosul de rosii, se pune patrunjel si gata, se serveste
trebuie folosite minutele deci musafiri mironositi nu trebuie sa aveti si tot sosuletul picant si gustos se absoarbe cu ajutorul feliilor de bagheta prajite
Simplu, rapid, bun, economic, gustos...s.a.m.d
#2
Postat 19 March 2011 - 09:33 AM
Deci e voie sa sorbim zgomotos.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 19 March 2011 - 10:07 AM
#4
Postat 19 March 2011 - 11:24 AM
dar ce anume curata la magazin, daca raman tot cu alge? doar un pic cochilia de eventualele sedimente calcaroase? parca imi aduc vag aminte ca era o masina gen un tambur care se rotea ...
eu astora le ziceam cozze alla marinara...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#5
Postat 19 March 2011 - 11:38 AM
Daniella, alla marinara e fara rosii...doar usturoa, ulei maslinos, patrunjel si poate vin alb.
#6
Postat 19 March 2011 - 12:48 PM
Piscotel, la 19 March 2011 - 09:33 AM, a spus:
Deci e voie sa sorbim zgomotos.
Evident, pentru ca noua de exemplu ne place sa curatam mai intii scoicile, si sa mincam la urma fructele plus sosul, iar cind cureti scoicile in ele mai poate fi lichid, asa ca e permis sa fie sorbit Acu serios vorbind, parerea mea e ca felul asta e de servit cind esti intre prieteni, face parte dintre felurile pe care eu le numesc "de socializat" ca fondue bourguignonne sau raclette, nu cind ai vreo cina cu persoane pe care nu le cunosti sau care sunt importante unde totul tre sa fie nu's cum sa zic, ca la ceremonii.
Eataly, la 19 March 2011 - 10:07 AM, a spus:
of course Nu mai tin minte daca taylor a avut curajul sa le incerce cind ati fost la noi
Daniella, la 19 March 2011 - 11:24 AM, a spus:
dar ce anume curata la magazin, daca raman tot cu alge? doar un pic cochilia de eventualele sedimente calcaroase? parca imi aduc vag aminte ca era o masina gen un tambur care se rotea ...
eu astora le ziceam cozze alla marinara...
alea nu's alge, sunt barba cu care fructul dinauntru se agata de batul ala ca nu's cum sa-i zic altfel unde sunt ele crescute, asta e semnul ca sunt de cultura nu de "scoglio" adica salbatice
masina le curata un pic, daca nu le-ar fi curatat eu as fi muncit mai mult, cel mai mult le ia noroiul de pe ele, barba in nici un caz ca ele o tin strinsa dinauntru
cine nu vrea sa munceasca deloc le ia congelate, alea n-au chiar nimic de curatat
stella, la 19 March 2011 - 11:38 AM, a spus:
Daniella, alla marinara e fara rosii...doar usturoa, ulei maslinos, patrunjel si poate vin alb.
fericito care esti
#7
Postat 19 March 2011 - 12:51 PM
#8
Postat 19 March 2011 - 01:16 PM
#9
Postat 19 March 2011 - 01:29 PM
Trebuie sa recunosc ca mama nu se da inlaturi de la nici un fel de lighioana de mare pe care i-am propus-o, are legumele ei care o deranjeaza si pe care le refuza din start dar la noutati dintr-astea e deschisa
#10
Postat 19 March 2011 - 01:36 PM
La noi sunt restaurante unde gasesti in paste scoicile cu tot cu mustati (trattoria il calcio)
Sa stii ca mai e un topic de midii, daca vrei sa fie despre retete felurite de midii, trebuie probabil sa il unesti cu acela. uite si linkul:
http://artaculinara....opic/608-midii/
Ce noroc ca mama ta este deschisa la nou si bineinteles fortuna si cu familia ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 20 March 2011 - 11:46 PM
#12
Postat 21 March 2011 - 12:44 PM
Adriana, la 20 March 2011 - 11:46 PM, a spus:
... In RO e f complicata treaba cu pusul farfuriei in cap bucatarului ... ar trebui sa le pui cam multe farfurii in cap ... si apoi nu au explicatii sau oricum tu esti cel care te enervezi cel mai tare in caz de reclamatie! prefer sa renunt la a frecventa anumite locuri sau la a comanda anumite preparate ... nu mai raman multe ... si ajung sa prefer categoric gatitul acasa ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#13
Postat 23 March 2011 - 01:06 AM
Odata tin minte mi-au iesit niste spaghetti minunate uite-asa: mi-a ramas o cantitate suficienta de sos pe care l-a pus in termomix si am fiert pastele-n el . Sublim!
#14
Postat 23 March 2011 - 08:55 AM
http://artaculinara....ana-pescatrice/
#15
Postat 23 March 2011 - 10:34 AM
Prima si singura data cand am facut ,tot asa am facut cu sos de rosii.Reteta ca si a ta.Chiar ar trebui sa le refac,ca mi-au placut
#16
Postat 23 March 2011 - 10:35 AM
Adriana, la 19 March 2011 - 12:51 PM, a spus:
Adauga!Eu o sa fiu prin preajma pentru ca la mine nu mananca nimeni asa ceva,numai eu,si dintr-o punga imi pot face de vreo trei ori,asa ca astept retete
#17
Postat 23 March 2011 - 10:37 AM
http://artaculinara....dii-in-pastela/
Acu vreau sa le cumpar congelate, acelea care au doar jumatate de conchilie si fructul inauntru, ca sa le fac gratinate la cuptor cu pesmet, usturoi si patrunjel.
#18
Postat 23 March 2011 - 10:42 AM
Mersi,Adriana
#19
Postat 23 March 2011 - 11:27 AM
petunie, la 23 March 2011 - 10:35 AM, a spus:
Petunie sunt in aceeasi situatie cu tine. Daca il folosesti ca fel unic, fara garnitura si cu deloc sau putina paine la mine au intrat 3 saculeti: 2,890 kg de scoici (2/3 la pranz si 1/3 seara). Asta pt ca ale mele erau proaspete si nu ma induram sa le congelez si e musai sa le prepar in ziua aia sau a doua cand le-am cumparat. Se congeleaza alea proaspete si necuratate? apoi se mai deschid?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#20
Postat 23 March 2011 - 11:31 AM
Adriana, la 23 March 2011 - 10:37 AM, a spus:
http://artaculinara....dii-in-pastela/
Acu vreau sa le cumpar congelate, acelea care au doar jumatate de conchilie si fructul inauntru, ca sa le fac gratinate la cuptor cu pesmet, usturoi si patrunjel.
imi plac si mie alea gratinate la cuptor, dar nu stiam ca exista gata jumatati si era un pic mai chinuitor sa le pui la aburit, deschis toate jumatatile si etc ... Ultima oara cand am vrut sa le fac gratinate aveam cuptorul electric nou ... si am facut-o de oaie (le-am uscat)!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!