Forum Culinar: Zuppa di cozze - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zuppa di cozze

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 March 2011 - 01:24 AM

Cozze-le sunt mytilus galloprovincialis, adica midii. Cele cumparate azi, 2 saculete, costau 5,82 euro si veneau de aici
http://www.cpaarborea.it/
La pescaria de unde le cumpar eu au o masinarie care le curata un pic, problema e ca in felul asta trebuie mincate in aceeasi zi. Asa aratau ajunse acasa, le-am pus in apa si am rupt barba asta de la fiecare, unele mai aveau cite un pic de noroi pe ele pe care il curat cu un cutit.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13004900770456.jpg
Curatate
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13004900990155.jpg
Pentru supa asta pun citiva catei de usturoi in putin ulei, in acest moment s-ar putea adauga si ardei iute uscat sau proaspat dar eu am numai praf pe care l-am amestecat cu sosul de rosii.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13004902193418.jpg
Cind usturoiul sfiriie si inainte de a se arde :P se arunca midiile in tigaie si se pune capacul, foc mare, se lasa vreo 10 minute timp in care se scutura de citeva ori tigaia, ca sa se deschida, dupa care se adauga vin alb sec (Arneis in cazul meu)
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13004902880177.jpg
Acum se poate lasa fara capac si se adauga sosul de rosii (in cazul de fata amestecat cu ardeiul iute praf)
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13004903853841.jpg
Ele sunt toate deschise si coapte
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13004904227905.jpg
si se mai lasa putin amestecindu-le des ca sa se aromatizeze toate de la sosul de rosii, se pune patrunjel si gata, se serveste
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13004904644904.jpg
trebuie folosite minutele deci musafiri mironositi nu trebuie sa aveti :) si tot sosuletul picant si gustos se absoarbe cu ajutorul feliilor de bagheta prajite :)
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13004905321635.jpg
Simplu, rapid, bun, economic, gustos...s.a.m.d :)

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 19 March 2011 - 09:33 AM

Asta cu manutele imi place.
Deci e voie sa sorbim zgomotos.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 March 2011 - 10:07 AM

Vezi postareaPiscotel, la 19 March 2011 - 09:33 AM, a spus:

Asta cu manutele imi place.
Deci e voie sa sorbim zgomotos.Imagine postata


Si mai ales, taxativ si obligatoriu, trebuie sa stergi farfuria cu paine. :)

#4 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 March 2011 - 11:24 AM

foarte faina reteta, Adriana, I like it! :)

dar ce anume curata la magazin, daca raman tot cu alge? doar un pic cochilia de eventualele sedimente calcaroase? parca imi aduc vag aminte ca era o masina gen un tambur care se rotea ...

eu astora le ziceam cozze alla marinara... :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 March 2011 - 11:38 AM

Bunaaaaaaaaa, o sa fac in iunie cand oi avea cozze proaspete :)
Daniella, alla marinara e fara rosii...doar usturoa, ulei maslinos, patrunjel si poate vin alb.

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 March 2011 - 12:48 PM

Vezi postareaPiscotel, la 19 March 2011 - 09:33 AM, a spus:

Asta cu manutele imi place.
Deci e voie sa sorbim zgomotos.Imagine postata

Evident, pentru ca noua de exemplu ne place sa curatam mai intii scoicile, si sa mincam la urma fructele plus sosul, iar cind cureti scoicile in ele mai poate fi lichid, asa ca e permis sa fie sorbit :D Acu serios vorbind, parerea mea e ca felul asta e de servit cind esti intre prieteni, face parte dintre felurile pe care eu le numesc "de socializat" :( ca fondue bourguignonne sau raclette, nu cind ai vreo cina cu persoane pe care nu le cunosti sau care sunt importante unde totul tre sa fie nu's cum sa zic, ca la ceremonii.


Vezi postareaEataly, la 19 March 2011 - 10:07 AM, a spus:

Si mai ales, taxativ si obligatoriu, trebuie sa stergi farfuria cu paine. :D

of course :D Nu mai tin minte daca taylor a avut curajul sa le incerce cind ati fost la noi

Vezi postareaDaniella, la 19 March 2011 - 11:24 AM, a spus:

foarte faina reteta, Adriana, I like it! :(

dar ce anume curata la magazin, daca raman tot cu alge? doar un pic cochilia de eventualele sedimente calcaroase? parca imi aduc vag aminte ca era o masina gen un tambur care se rotea ...

eu astora le ziceam cozze alla marinara... :D

alea nu's alge, sunt barba cu care fructul dinauntru se agata de batul ala ca nu's cum sa-i zic altfel unde sunt ele crescute, asta e semnul ca sunt de cultura nu de "scoglio" adica salbatice
masina le curata un pic, daca nu le-ar fi curatat eu as fi muncit mai mult, cel mai mult le ia noroiul de pe ele, barba in nici un caz ca ele o tin strinsa dinauntru
cine nu vrea sa munceasca deloc le ia congelate, alea n-au chiar nimic de curatat

Vezi postareastella, la 19 March 2011 - 11:38 AM, a spus:

Bunaaaaaaaaa, o sa fac in iunie cand oi avea cozze proaspete :D
Daniella, alla marinara e fara rosii...doar usturoa, ulei maslinos, patrunjel si poate vin alb.

fericito care esti :(

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 March 2011 - 12:51 PM

Cre ca o sa schimb titlul si mai adaug si alte retete cu midii aici ca sa stea toate impreuna.

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 March 2011 - 01:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 March 2011 - 12:48 PM, a spus:


of course :D Nu mai tin minte daca taylor a avut curajul sa le incerce cind ati fost la noi




Parca a gustat.Eu nu rezist la ele.Le fac si eu dupa ce pleaca mama.Ea le-a gustat, dar a zis ca mai mult de una nu poate. :D

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 March 2011 - 01:29 PM

Eu aseara am scapat nitel cam mult peperoncino cumparat la Eataly desi Stefano ma avertizase sa am grija ca e iute tare, a mincat si mama ( a tusit de citeva ori da' i-am zis sa ia piine :D ) si Marco care era suparat tare din alte motive, asa de suparat ca nici n-a simtit cit era de picant si a mincat tot :D
Trebuie sa recunosc ca mama nu se da inlaturi de la nici un fel de lighioana de mare pe care i-am propus-o, are legumele ei care o deranjeaza si pe care le refuza din start dar la noutati dintr-astea e deschisa :D

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 March 2011 - 01:36 PM

Adriana multumesc pentru explicatie. Nu stiam :D
La noi sunt restaurante unde gasesti in paste scoicile cu tot cu mustati :D (trattoria il calcio)

Sa stii ca mai e un topic de midii, daca vrei sa fie despre retete felurite de midii, trebuie probabil sa il unesti cu acela. uite si linkul:
http://artaculinara....opic/608-midii/


Ce noroc ca mama ta este deschisa la nou si bineinteles fortuna si cu familia ... :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2011 - 11:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 March 2011 - 01:36 PM, a spus:

La noi sunt restaurante unde gasesti in paste scoicile cu tot cu mustati =)) (trattoria il calcio)

=)) cum e posibil? Iei farfuria si te duci sa i-o pui in cap bucatarului.

#12 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 March 2011 - 12:44 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 March 2011 - 11:46 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 19 March 2011 - 01:36 PM, a spus:

La noi sunt restaurante unde gasesti in paste scoicile cu tot cu mustati :P (trattoria il calcio)

:floare: cum e posibil? Iei farfuria si te duci sa i-o pui in cap bucatarului.


... In RO e f complicata treaba cu pusul farfuriei in cap bucatarului :floare: ... ar trebui sa le pui cam multe farfurii in cap ... si apoi nu au explicatii sau oricum tu esti cel care te enervezi cel mai tare in caz de reclamatie! prefer sa renunt la a frecventa anumite locuri sau la a comanda anumite preparate ... nu mai raman multe ... si ajung sa prefer categoric gatitul acasa ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2011 - 01:06 AM

Exact asa le fac si eu, tare mult ne place, daca mai ramane sos il conserv pe a doua zi pentru paste.
Odata tin minte mi-au iesit niste spaghetti minunate uite-asa: mi-a ramas o cantitate suficienta de sos pe care l-a pus in termomix si am fiert pastele-n el :hug: . Sublim!

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 March 2011 - 08:55 AM

Bunuta idee, mie mi-a ramas destul de putin, l-am pus peste o rana pescatrice
http://artaculinara....ana-pescatrice/

#15 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 March 2011 - 10:34 AM

mmm,uite,zici ca-s surori ale mele cu ale tale :-*;o poza veche mai putin estetica,direct din tigaie:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-59-13008691045866.jpg

Prima si singura data cand am facut ,tot asa am facut cu sos de rosii.Reteta ca si a ta.Chiar ar trebui sa le refac,ca mi-au placut :-*
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#16 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 March 2011 - 10:35 AM

Vezi postareaAdriana, la 19 March 2011 - 12:51 PM, a spus:

Cre ca o sa schimb titlul si mai adaug si alte retete cu midii aici ca sa stea toate impreuna.


Adauga!Eu o sa fiu prin preajma pentru ca la mine nu mananca nimeni asa ceva,numai eu,si dintr-o punga imi pot face de vreo trei ori,asa ca astept retete :-*
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 March 2011 - 10:37 AM

Am mai pus una separata, frigarui din midii, tot in subforumul asta, e un pic mai lunga de facut dar sa stii ca e buna. :-*
http://artaculinara....dii-in-pastela/
Acu vreau sa le cumpar congelate, acelea care au doar jumatate de conchilie si fructul inauntru, ca sa le fac gratinate la cuptor cu pesmet, usturoi si patrunjel.

#18 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 March 2011 - 10:42 AM

Oh,si astea suna apetisant.
Mersi,Adriana :-*
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#19 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 March 2011 - 11:27 AM

Vezi postareapetunie, la 23 March 2011 - 10:35 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 19 March 2011 - 12:51 PM, a spus:

Cre ca o sa schimb titlul si mai adaug si alte retete cu midii aici ca sa stea toate impreuna.


Adauga!Eu o sa fiu prin preajma pentru ca la mine nu mananca nimeni asa ceva,numai eu,si dintr-o punga imi pot face de vreo trei ori,asa ca astept retete :-*


Petunie sunt in aceeasi situatie cu tine. Daca il folosesti ca fel unic, fara garnitura si cu deloc sau putina paine la mine au intrat 3 saculeti: 2,890 kg de scoici (2/3 la pranz si 1/3 seara). Asta pt ca ale mele erau proaspete si nu ma induram sa le congelez si e musai sa le prepar in ziua aia sau a doua cand le-am cumparat. Se congeleaza alea proaspete si necuratate? apoi se mai deschid?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#20 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 March 2011 - 11:31 AM

Vezi postareaAdriana, la 23 March 2011 - 10:37 AM, a spus:

Am mai pus una separata, frigarui din midii, tot in subforumul asta, e un pic mai lunga de facut dar sa stii ca e buna. :-*
http://artaculinara....dii-in-pastela/
Acu vreau sa le cumpar congelate, acelea care au doar jumatate de conchilie si fructul inauntru, ca sa le fac gratinate la cuptor cu pesmet, usturoi si patrunjel.


imi plac si mie alea gratinate la cuptor, dar nu stiam ca exista gata jumatati si era un pic mai chinuitor sa le pui la aburit, deschis toate jumatatile si etc ... Ultima oara cand am vrut sa le fac gratinate aveam cuptorul electric nou ... si am facut-o de oaie (le-am uscat)! :-*

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi