Forum Culinar: "Chiffonade" de praz, morcovi si ciuperci cu rulouri de peste - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

"Chiffonade" de praz, morcovi si ciuperci cu rulouri de peste

#1 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 March 2011 - 06:37 PM

Asta este o reteta mai "light " :) ; se taie in fâshii subtiri praz, morcovi, eu am pus si ceva pastarnac , se
calesc cu putin unt, am adaugat o punga cu amestec de ciuperci, 2 catei de usturoi , sare, boabe de piper si vin alb.
cand sunt legumele al dente, se aseaza intr-un vas , se aseaza pestele cum vreti ( eu aveam sole/sogliola, nu stiu cum se spune in RO),
asa ca se preta a fi rulat :). sare piper si un pic de ulei maslinos, dat la cuptor cca 20 min.
servit cu cartofi natur, si un sos facut din smantana , unt, sare, piper si safran , pentru cine a dorit.
eu am mancat fara sos. musafirii au apreciat, am uitat sa pozez la scoaterea din cuptor.am o poza, doar cu "restul de 3 rulouri minuscule si legume "chiffonade" :)
caci foamea era prea mare la pranz.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-16-13006389540533.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-16-13006389811332.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-16-13006389981914.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-16-13006390125519.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-16-13006390278599.jpg


#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 March 2011 - 07:10 PM

Mmm,îmi place cum arata si cum suna.Merci,Stellina! :)
Seezunge,romaneste o fi limba de mare..
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 20 March 2011 - 08:09 PM

Solea solea = Limba de mare.

Stellina,


Sigur incerc reteta asta,ca imi place tare.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 March 2011 - 08:39 PM

imi place reteta =)) . Nu am mancat in Ro limba de mare (nici nu am vazut pe la supermarket) ..., dar stiu cum e sogliola =)) e un peste bun =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 March 2011 - 10:11 PM

Vezi postareaPiscotel, la 20 March 2011 - 08:09 PM, a spus:

Solea solea = Limba de mare.


Lia , merci de traducere =)).
e o reteta faina, si usor de facut( cu conditia sa ai deja legumele taiate =)) )
sper sa va placa.

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2011 - 10:40 PM

Sogliola e delicata si usoara, n-are oase, e primul peste care se da la copii.

#7 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 March 2011 - 09:03 AM

Ooooo,pai m-ai scos din incurcatura cu reteta asta! :floare:
Peste am,niste filet din altfel de peste,dar nu-i bai.Morcovi,ciuperci(chiar si pastarnac :P ) ,numai praz ma duc sa cumpar.
Multumesc,Stella :floare:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi