Forum Culinar: Rana pescatrice - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rana pescatrice

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2011 - 11:52 PM

sau coda di rospo, e un peste urit tare de tot dar care are o multime de carne si un singur os mare.
Imagine postata
Info
http://it.wikipedia....ius_piscatorius
Bucata mea cintarea mai putin de 1 kg, din moment ce pretul la kg era de 26 € si bucata mea a costat 17 €.
Am pus-o in tigaie cu un strop de ulei, foc mare, capac pus si prajit pe ambele parti.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13006574283205.jpg
Dupa aceea am adaugat citeva rosii micute taiate felii
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13006574730219.jpg
si sosuletul care mi-a ramas de aici
http://artaculinara....648
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13006577064371.jpg
si am pus la fiert mai intii cu capac, apoi fara ca sa se ingroase sosuletul, spre sfirsit am adaugat si citeva masline fara simburi, intorcind pestele de citeva ori de pe o parte pe alta
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13006577701539.jpg

Garnitura facuta in felul asta mie imi place foarte mult, am taiat 2 cartofi, 4 morcovi mici, un ardei galben si unul rosucu aligatorul toate bucatele
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13006578978061.jpg
si le-am pus in tigaie cu un strop de ulei, amestec des, pun capacul si ele se coc cu vaporii de apa care se creeaza, ramin crocante si sunt extrem de gustoase.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13006579264029.jpg

Et voilà
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13006579528558.jpg

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 March 2011 - 01:47 AM

Pestele asta e unul din preferatii lui Dan.Mie nu mi-l place.Eu chiar nu-s mare amatoare de peste,in sensul ca îmi plac doar 3-4 feluri.Denise insa este,si interesant ca nici eu nu-i prea place.Aici îi zice Seeteufel.
Îmi place mult compania.O s-o rezerv si eu unui pastrav sau somon.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2011 - 09:09 AM

Mie-mi place ca are multa carne si n-are deloc oase.
Garnitura facuta asa am facut-o prima data in wok, in 3 secunde se taie toate cu aligatorul si in 10-15 minute, depinde de cantitate, se fac. Mie imi plac foarte mult asa.
Imi pare rau ca n-am cronometrat ca sa le duc la retete rapide da' po' sa le refac sa vad cit ia exact totul.

#4 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 March 2011 - 10:29 AM

Adriana,oare ar merge,in loc de pestele tau,niste tuburi de calamari fierte in sosul ala?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2011 - 10:41 AM

Sigur ca da, e un sos care merge foarte bine cu peste.

#6 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 March 2011 - 10:56 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 March 2011 - 10:41 AM, a spus:

Sigur ca da, e un sos care merge foarte bine cu peste.



Super,atunci asa o sa fac.Revin saptamana asta cu impresii.
Multumesc!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#7 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 21 March 2011 - 11:59 AM

Este un peste excelent, care are particularitatea ca tine la fiert îndelungat, fara sa se sfarîme.
Eu în schimb îi scot sira spinarii înainte sa-l gatesc, pentru ca risca sa dea un usor iz de amoniac carnii la fiert.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2011 - 12:16 PM

Mai adaug o reteta facuta mai demult, foarte buna.
Rana pescatrice cu garam masala
De data aceasta am scos osul central invirtind cutitul in jurul lui
Imagine postata
asta e rezultatul
Imagine postata
ginger ras la borcan, 2 catei de usturoi striviti plus o lingura de garam masala
Imagine postata
le-am amestecat pe toate si am masat bine bucata de peste cu mirodeniile lasind-o sa stea o ora
Imagine postata
apoi am pus un picut de ulei intr-o tigaie, am pus bucata de carne si am prajit-o bine pe ambele parti, i s-a format o crusta bunicica, am adaugat apoi 2 linguri de suc de lamiie si un pic de apa fierbinte ca sa termine de fiert, apoi am taiat-o feliute si papat, excelenta
Imagine postata

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2011 - 12:32 PM

Linguine cu rana pescatrice
De data asta am cumparat-o congelata, toate bucatile erau extrem de mici
Imagine postata
le-am dezosat
Imagine postata
le-am taiat bucatele, le-am pus in tigaie cu un pic de ulei, am adaugat vin alb sec si am fiert la foc mare pina ce s-a evaporat tot lichidul
Imagine postata
am adaugat bucatele de rosii si cind era totul bine amestecat si fiert am adaugat masline, sare si piper
Imagine postata
sosul astfel obtinut l-am amestecat cu linguine
Imagine postata

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 March 2011 - 01:07 PM

si mie imi place coda di rospo, dar aici nu am vazut pestele acesta
chiar m-am uitat sambata in Metro ce peste sa iau si nu erau decat de proveniente dubioase (vietnam, china ...asa ca am renuntat)

Imi plac retetele propuse, dar ultima de linguini ma omoara cel mai tare :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 April 2011 - 11:12 PM

Am luat alta bucata frumoasa, am dezosat-o si taiat-o in doua pe lungime, am pus-o la cuptor la 200°C pentru 30 de minute apoi am taiat-o felii si deasupra am pus verdeata mixata cu ulei, alaturi de cartofi natur copti in micronde
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-4-13030747555141.jpg

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 April 2011 - 02:57 PM

Rana pescatrice alla otrantina.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-9-13032177789888.jpg

Eu am pus si vro 3-4 bucati de galinella.Adica asta:

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-9-13032175832051.jpg

Taiate bucati, date prin faina.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-9-13032176325391.jpg

Puse in tigaie cu o ceapa verde la calit.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-9-13032176521937.jpg

Stropite cu vin alb.Si suc de rosii.Se seveste calda, pe paine prajita(friselle).

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-9-13032176919963.jpg

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2011 - 05:46 PM

Ce ma bucur ca mai vii cu idei, adica gallinella ai alternat-o cu bucatile de rana pescatrice? N-are oase multe ca de-aia mi-e teama s-o cumpar.

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 April 2011 - 06:46 PM

Are oase, dar nu multe, eu am scos file din ea cum am putut.Se vad, sunt in partea dreapta a tigaii.

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 April 2011 - 07:46 AM

Atunci o sa le incerc si eu ca le vad mai mereu.

#16 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 April 2011 - 12:44 PM

Lily, pentru nestiutorii de italiana - ca mine- spui ce e si otrantina te rog?

Cum i-o zice la galineaua aia pe germana? Ma duc sa caut. Mi-e pofta de peste.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 April 2011 - 12:49 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 April 2011 - 12:44 PM, a spus:

Lily, pentru nestiutorii de italiana - ca mine- spui ce e si otrantina te rog?

Cum i-o zice la galineaua aia pe germana? Ma duc sa caut. Mi-e pofta de peste.

Se pare ca denumirea in latina e Chelidonichthys lucernus.

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 April 2011 - 03:41 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 April 2011 - 12:44 PM, a spus:

Lily, pentru nestiutorii de italiana - ca mine- spui ce e si otrantina te rog?




Otranto este o regiune in Puglia, in sud-estul Italiei.Ar fi bruschette ca-n Otranto.

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 April 2011 - 03:47 PM

Vezi postareaEataly, la 20 April 2011 - 03:41 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 April 2011 - 12:44 PM, a spus:

Lily, pentru nestiutorii de italiana - ca mine- spui ce e si otrantina te rog?




Otranto este o regiune in Puglia, in sud-estul Italiei.Ar fi bruschette ca-n Otranto.


Am gasit in germana asa: roter Knurrhahn.Scuzele mele! :floare:

#20 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 April 2011 - 07:22 PM

Hei multumesc mult. Eu am cautat si imi tot dadea pui de balta traducerea...ala fiind o pasare. Spor la bucatareala!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi