Rana pescatrice
#1
Postat 20 March 2011 - 11:52 PM
Info
http://it.wikipedia....ius_piscatorius
Bucata mea cintarea mai putin de 1 kg, din moment ce pretul la kg era de 26 € si bucata mea a costat 17 €.
Am pus-o in tigaie cu un strop de ulei, foc mare, capac pus si prajit pe ambele parti.
Dupa aceea am adaugat citeva rosii micute taiate felii
si sosuletul care mi-a ramas de aici
http://artaculinara....648
si am pus la fiert mai intii cu capac, apoi fara ca sa se ingroase sosuletul, spre sfirsit am adaugat si citeva masline fara simburi, intorcind pestele de citeva ori de pe o parte pe alta
Garnitura facuta in felul asta mie imi place foarte mult, am taiat 2 cartofi, 4 morcovi mici, un ardei galben si unul rosucu aligatorul toate bucatele
si le-am pus in tigaie cu un strop de ulei, amestec des, pun capacul si ele se coc cu vaporii de apa care se creeaza, ramin crocante si sunt extrem de gustoase.
Et voilà
#2
Postat 21 March 2011 - 01:47 AM
Îmi place mult compania.O s-o rezerv si eu unui pastrav sau somon.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 21 March 2011 - 09:09 AM
Garnitura facuta asa am facut-o prima data in wok, in 3 secunde se taie toate cu aligatorul si in 10-15 minute, depinde de cantitate, se fac. Mie imi plac foarte mult asa.
Imi pare rau ca n-am cronometrat ca sa le duc la retete rapide da' po' sa le refac sa vad cit ia exact totul.
#4
Postat 21 March 2011 - 10:29 AM
#6
Postat 21 March 2011 - 10:56 AM
Adriana, la 21 March 2011 - 10:41 AM, a spus:
Super,atunci asa o sa fac.Revin saptamana asta cu impresii.
Multumesc!
#7
Postat 21 March 2011 - 11:59 AM
Eu în schimb îi scot sira spinarii înainte sa-l gatesc, pentru ca risca sa dea un usor iz de amoniac carnii la fiert.
#8
Postat 21 March 2011 - 12:16 PM
Rana pescatrice cu garam masala
De data aceasta am scos osul central invirtind cutitul in jurul lui
asta e rezultatul
ginger ras la borcan, 2 catei de usturoi striviti plus o lingura de garam masala
le-am amestecat pe toate si am masat bine bucata de peste cu mirodeniile lasind-o sa stea o ora
apoi am pus un picut de ulei intr-o tigaie, am pus bucata de carne si am prajit-o bine pe ambele parti, i s-a format o crusta bunicica, am adaugat apoi 2 linguri de suc de lamiie si un pic de apa fierbinte ca sa termine de fiert, apoi am taiat-o feliute si papat, excelenta
#9
Postat 21 March 2011 - 12:32 PM
De data asta am cumparat-o congelata, toate bucatile erau extrem de mici
le-am dezosat
le-am taiat bucatele, le-am pus in tigaie cu un pic de ulei, am adaugat vin alb sec si am fiert la foc mare pina ce s-a evaporat tot lichidul
am adaugat bucatele de rosii si cind era totul bine amestecat si fiert am adaugat masline, sare si piper
sosul astfel obtinut l-am amestecat cu linguine
#10
Postat 21 March 2011 - 01:07 PM
chiar m-am uitat sambata in Metro ce peste sa iau si nu erau decat de proveniente dubioase (vietnam, china ...asa ca am renuntat)
Imi plac retetele propuse, dar ultima de linguini ma omoara cel mai tare
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 17 April 2011 - 11:12 PM
#12
Postat 19 April 2011 - 02:57 PM
Eu am pus si vro 3-4 bucati de galinella.Adica asta:
Taiate bucati, date prin faina.
Puse in tigaie cu o ceapa verde la calit.
Stropite cu vin alb.Si suc de rosii.Se seveste calda, pe paine prajita(friselle).
#13
Postat 19 April 2011 - 05:46 PM
#14
Postat 19 April 2011 - 06:46 PM
#16
Postat 20 April 2011 - 12:44 PM
Cum i-o zice la galineaua aia pe germana? Ma duc sa caut. Mi-e pofta de peste.
#17
Postat 20 April 2011 - 12:49 PM
#18
Postat 20 April 2011 - 03:41 PM
#19
Postat 20 April 2011 - 03:47 PM
#20
Postat 20 April 2011 - 07:22 PM