Forum Culinar: Paste facute acasa - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste facute acasa

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2011 - 09:02 AM

Multe paste fainoase se pot face in casa, gustul, textura, sunt mult mai placute decit ale celor cumparate fie proaspete (care se pastreaza citeva luni in frigidere) fie uscate (care se pastreaza citiva ani in pungi/cutii).
Presupun ca multe persoane au facut o data in viata taitei, ideea e aceeasi, aluatul caruia i se da apoi o forma diferita.
Aici o sa va arat citeva dintre felurile facute de mine de-a lungul timpului, poate poate conving pe cineva sa incerce :love7:
1. Garganelli
Ingrediente:
- faina alba de griu in cazul asta, cea normala obisnuita pe care toti o cunoastem
- oua
Imagine postata
Instrumente necesare:
- sucitor pentru intins aluatul
- bicicleta pentru taiat aluatul, cine n-are foloseste cutitul =))
- "pieptene" special pentru garganelli, cine n-are poate sa ii faca fara striatii
Imagine postata

Cantitatile "clasice" sunt de un ou la 100 de grame de faina, teoretic un ou e suficient ca sa transforme o suta de grame de faina intr-un aluat, practic daca oul e mic sau faina foarte uscata mai trebuie adaugat un pic de lichid sau micsorat cantitatea de faina, unii adauga un strop de ulei la aluat, altii un strop de vin sau de apa, fiecare e liber sa faca ce doreste, important este sa obtina un aluat compact, frumos, elastic si maleabil =))
In cazul de fata am folosit 600 de gr de faina si 6 oua.
Imagine postata
Evident ca in locul meu a muncit Ken =))
Imagine postata
E bine ca aluatul, dupa ce a fost facut sa fie tinut sub un castron, de exemplu, pentru ca suprafata se usuca repede si da apoi probleme la intins
Imagine postata
Bucata de aluat se taie bucati, cea care nu se lucreaza se odihneste sub castron pina ii vine rindul
Imagine postata
Foaia intinsa, aici cine doreste o poate intinde cu masina de paste, mie imi place sa o intind, e relaxant si da satisfactie :floare:
Imagine postata
Dupa ce a fost intinsa foaia trebuie taiata in forma de patratele
Imagine postata
4,5 cm =))
Imagine postata
patratelul de aluat
Imagine postata
asezat pe pieptene, partea din jos, care era in contact cu masa sa ramina in jos (asta pentru ca partea de deasupra incepe deja sa se usuce un pic si nu se mai lipeste asa de bine)
Imagine postata
se aseaza betisorul deasupra
Imagine postata
si se ruleaza, garganell-ul incepe sa se contureze =))
Imagine postata
gata
Imagine postata
scos de pe betisor
Imagine postata
poza de grup :(
Imagine postata
si inainte de a dispare, cu un sosulet facut din prosciutto crudo di Parma incalzit intr-o tigaie in care calisem o cepusoara plus parmigiano cit cuprinde =))
Imagine postata

#2 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 24 March 2011 - 10:26 AM

Boaaaaaaaaaaaaah de cata rabdare trebuie sa dai dovada ca sa faci garganelli .Arata tare bine si sunt sigura ca si mult mai buni.Oare merg facuti mai multi si uscati in cutii de carton,sau asa ceva,sau sunt buni numai atunci proaspeti?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2011 - 10:33 AM

Cred ca se pot lasa la uscat fara nici o problema, eu am incercat o singura data cu niste tagliatelle din dovleac si s-au pastrat fara probleme, problema cu ele, datorata formei a fost ca uscate s-au rupt toate din tagliatelle au devenit bucatele de tagliatelle.
Dar parerea mea este ca se schimbs nitel si textura, asa proaspete si fierte sunt mai moi, nu's cum sa zic.

#4 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 24 March 2011 - 03:30 PM

Wow, Adriana. Impresionant! ...si cate scule pro ai tu acolo..... :scratch:

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2011 - 06:22 PM

grazie =))

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 March 2011 - 07:00 PM

Fantastico!Asta este ceva ce apreciez la maxim! =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 March 2011 - 07:30 PM

Ah ce-mi place Adriana ce-ai facut tu acolo. Si eu mai fac paste in casa cand ma apuca, dar rar de tot ca timpul la mine... stii tu =)) . Eu nu am scule din astea sofisticate, dar cred ca as putea improviza cu un piaptan =)) . Arata fuarte fain. Pastele astea facute in casa sunt atat de gustoase! Am inteles ca daca in loc de ou se pun doar galbenuse de ou iese ceva special. Candva o sa incerc si eu. Pastele astea facute in casa, proaspete, merg cel mai fain cu sosuri simple, ca sa se simta si gustul minunat al pastei.

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2011 - 09:17 PM

Pentru mine e o placere si un relax sa le fac, normal ca nu le fac, din pacate in fiecare zi, visez sa imi permit scula care se pune la Kenwood si face paste scurte, in felul ala chiar le-as face in fiecare zi, am mincat la o prietena si gustul e sublim. Dar la cite paste mincam zilnic n-am nici timp nici chef sa le fac in fiecare zi, dar din cind in cind intr-o duminica dimineata o ora de bibilit la paste mi-o dedic, pentru placerea si satisfactia mea.
Normal Cati ca in momentul asta nu poti face asta, dar ai sa vezi cind or creste, s-or duce cu prietenii n-o sa ai ce face si ai sa te apuci sa faci paste :floare:
Aici in Piemonte pasta tipica, tajarin se face mi se pare cu 24 de galbenusuri pentru 1 kg de faina.
Pastele facute in casa imbratiseaza condimentul in alta maniera, mult mai profund, se impregneaza cu sosul si sunt mult mai gustoase.

#9 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 27 March 2011 - 12:43 PM

Adriana cata rabdare trebuie sa ai!!! Imi place la nebunie ceea ce ai facut tu acolo si te admir pentru rabdarea ta si faptul ca ne spui si noua din retetele tale. Sculele acelea m-au dat gata! Daca nu aratai ce faci cu ele, in veci nu mi-ar fi picat fisa la ce folosesc. Felicitari!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2011 - 12:46 PM

Multumesc frumos :)

#11 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 March 2011 - 10:17 PM

Mmmm good :hungry: !

Arata super - eu acasa mai fac taietei de casa dar puneam si apa, nu numai oua. Asa o sa-i fac de acum inainte! Cat despre jucariile tale..ce sa zic :P Minunate!
A cat is a friend fur-ever !

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 March 2011 - 10:27 PM

Incearca si vezi daca-ti place.
Meritul "bicicletei" e al Tanei care mi l-a trimis din Canada :hungry:

#13 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 30 March 2011 - 06:21 AM

Mamma mia,che bellezze !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#14 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 April 2011 - 08:55 PM

ce bine arata.tb sa caut si eu chitarra sa fac..Ador pastele proaspete.
Mie dor de Italia si bucataria ei .
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 April 2011 - 10:09 PM

aha, bine ca mi-ai amintit, o sa le pun si pe cele facute cu chitarra aici :scratch:
Daca reusesti sa faci rost de ea e fantastica, se fac foarte repede cu ea.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi