Paste facute acasa
#1
Postat 24 March 2011 - 09:02 AM
Presupun ca multe persoane au facut o data in viata taitei, ideea e aceeasi, aluatul caruia i se da apoi o forma diferita.
Aici o sa va arat citeva dintre felurile facute de mine de-a lungul timpului, poate poate conving pe cineva sa incerce
1. Garganelli
Ingrediente:
- faina alba de griu in cazul asta, cea normala obisnuita pe care toti o cunoastem
- oua
Instrumente necesare:
- sucitor pentru intins aluatul
- bicicleta pentru taiat aluatul, cine n-are foloseste cutitul
- "pieptene" special pentru garganelli, cine n-are poate sa ii faca fara striatii
Cantitatile "clasice" sunt de un ou la 100 de grame de faina, teoretic un ou e suficient ca sa transforme o suta de grame de faina intr-un aluat, practic daca oul e mic sau faina foarte uscata mai trebuie adaugat un pic de lichid sau micsorat cantitatea de faina, unii adauga un strop de ulei la aluat, altii un strop de vin sau de apa, fiecare e liber sa faca ce doreste, important este sa obtina un aluat compact, frumos, elastic si maleabil
In cazul de fata am folosit 600 de gr de faina si 6 oua.
Evident ca in locul meu a muncit Ken
E bine ca aluatul, dupa ce a fost facut sa fie tinut sub un castron, de exemplu, pentru ca suprafata se usuca repede si da apoi probleme la intins
Bucata de aluat se taie bucati, cea care nu se lucreaza se odihneste sub castron pina ii vine rindul
Foaia intinsa, aici cine doreste o poate intinde cu masina de paste, mie imi place sa o intind, e relaxant si da satisfactie
Dupa ce a fost intinsa foaia trebuie taiata in forma de patratele
4,5 cm
patratelul de aluat
asezat pe pieptene, partea din jos, care era in contact cu masa sa ramina in jos (asta pentru ca partea de deasupra incepe deja sa se usuce un pic si nu se mai lipeste asa de bine)
se aseaza betisorul deasupra
si se ruleaza, garganell-ul incepe sa se contureze
gata
scos de pe betisor
poza de grup
si inainte de a dispare, cu un sosulet facut din prosciutto crudo di Parma incalzit intr-o tigaie in care calisem o cepusoara plus parmigiano cit cuprinde
#2
Postat 24 March 2011 - 10:26 AM
#3
Postat 24 March 2011 - 10:33 AM
Dar parerea mea este ca se schimbs nitel si textura, asa proaspete si fierte sunt mai moi, nu's cum sa zic.
#4
Postat 24 March 2011 - 03:30 PM
#6
Postat 24 March 2011 - 07:00 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 24 March 2011 - 07:30 PM
#8
Postat 24 March 2011 - 09:17 PM
Normal Cati ca in momentul asta nu poti face asta, dar ai sa vezi cind or creste, s-or duce cu prietenii n-o sa ai ce face si ai sa te apuci sa faci paste
Aici in Piemonte pasta tipica, tajarin se face mi se pare cu 24 de galbenusuri pentru 1 kg de faina.
Pastele facute in casa imbratiseaza condimentul in alta maniera, mult mai profund, se impregneaza cu sosul si sunt mult mai gustoase.
#9
Postat 27 March 2011 - 12:43 PM
#11
Postat 29 March 2011 - 10:17 PM
Arata super - eu acasa mai fac taietei de casa dar puneam si apa, nu numai oua. Asa o sa-i fac de acum inainte! Cat despre jucariile tale..ce sa zic Minunate!
#12
Postat 29 March 2011 - 10:27 PM
Meritul "bicicletei" e al Tanei care mi l-a trimis din Canada
#13
Postat 30 March 2011 - 06:21 AM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#14
Postat 08 April 2011 - 08:55 PM
Mie dor de Italia si bucataria ei .
#15
Postat 08 April 2011 - 10:09 PM
Daca reusesti sa faci rost de ea e fantastica, se fac foarte repede cu ea.