Chiftelute de urda in sos de rosii
#1
Postat 06 December 2009 - 05:28 PM
Le asezam cu delicatete in sosul care fierbe.
Daca sosul le acopera nu le mai intoarceti , rotiti incet tigaia din cand in cand sa nu se lipeasca.
Eu le-am intors cu delicatete.
Cam 15 -20 de minute sunt gata la foc mic.
Noi cu spaghette.Dar cred ca merg de minune si cu un pireu de cartofi.
Vreti si sectiune?
#2
Postat 10 December 2009 - 12:00 PM
gata
si cu sectiune
Mai am citeva in congelator, le-am congelat crude.
#4
Postat 24 August 2010 - 11:43 AM
Multumesc!
#5
Postat 25 August 2010 - 04:37 PM
#6
Postat 26 August 2010 - 09:00 AM
#8
Postat 14 November 2011 - 08:52 PM
#9
Postat 14 November 2011 - 09:24 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 14 November 2011 - 10:24 PM
#11
Postat 14 November 2011 - 10:38 PM
Eataly, la 14 November 2011 - 10:24 PM, a spus:
Da, sigur! Doar tre' sa astept sa se usuce o chifla de spelta, s-o fac pesmet
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 06 December 2011 - 12:13 PM
Later Edit
Varianta cu spanac si pesmet de spelta
Ingrediente:
- 300 g urda/ricotta
- 100 g spanac, oparit si tocat
- 1 ou mic (50 g)
- 4-6 linguri pesmet
- sare, piper
- sos de rosii
- paste fierte
Nu pot decît sa spun:
"Puneti mîna si faceti chiftelutele astea neaparat!"
Aaaaaaaaaaa, si: "LECKER!"
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#13
Postat 06 December 2011 - 03:32 PM
Maya ma bucur ca le-ai incercat.Ai facut pesmet din spelta?
#14
Postat 06 December 2011 - 06:02 PM
Eataly, la 06 December 2011 - 03:32 PM, a spus:
Maya ma bucur ca le-ai incercat.Ai facut pesmet din spelta?
Da. Am uscat o chifla feliata, apoi am bagat feliile într-o punga si le-am tras o bataita cu tigaia.
Pesmet de casa
Apropos, daca ramîneti fara. Din orice chifla sau pîine alba puteti face rapid pesmet.
Feliati subtire. Asezati feliile pe gratar, dar merge si pe tava, porniti cuptorul la 80-100 °C cu ventilatie,
si în 15 minute aveti pesmet. În acest timp puteti întoarce feliile de 1-2 ori. Asa se simte cît sînt de uscate.
Cu pîine neagra,integrala... etc, merge mai greu. Necesita mai mult timp.
Pesmetul de casa, mai ales din pîine alba de spelta este foarte pufos si usor.
Intra ceva mai mult decît ala de grîu/ 1-2 linguri în plus, la maglavais.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#15
Postat 06 December 2011 - 06:16 PM
#16
Postat 06 December 2011 - 06:30 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#17
Postat 06 December 2011 - 06:48 PM
Si eu tot in casa fac pesmet, din paine, alba, neagra,din ce am.Tai bucatele potrivite si le pun in tava sa se rumeneasca,apoi le bag la Thermomix si uneori mai arunc si cate un ardei uscat inauntru.
#18
Postat 06 December 2011 - 06:54 PM
#19
Postat 02 November 2013 - 09:32 PM
Le-am facut cu marar si cu sos de rosii:
Mersi mult pt reteta!
#20
Postat 04 November 2013 - 03:06 PM
Ma bucur ca le-ai facut!