Forum Culinar: Chiftelute de urda in sos de rosii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chiftelute de urda in sos de rosii

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 December 2009 - 05:28 PM

La noi au mare succes .Si cum le fac destul de des am preluat reteta.Sosul de rosii il preparati dupa reteta preferata.Intre timp preparati chiftelutele.La 300 grame de urda(eu, ricotta) ,un ou ,sare piper, patrunjel si aproximativ 4 linguri pline de pesmet( aici depinde cat de mare e oul, de tipul de urda).Nu exagerati cu pesmetul , nu vor iesi chiftelutele pufoase.Indeajuns sa puteti forma bilute.

Imagine atasata: 59_d38b63f44b8d04e77c3bc9fb8d5ce71d.jpg

Imagine atasata: 59_f3d707f1eb80a17770abf7db8e2b6e52.jpg

Imagine atasata: 59_f66ea66867878b1e8491299889215b8c.jpg

Imagine atasata: 59_5d6efc8d7d861acc7846fbc53410777e.jpg

Le asezam cu delicatete in sosul care fierbe.

Imagine atasata: 59_682ed063adc39c8f468181b6af74ba25.jpg

Daca sosul le acopera nu le mai intoarceti , rotiti incet tigaia din cand in cand sa nu se lipeasca.
Eu le-am intors cu delicatete.

Imagine atasata: 59_86a6f64eee384c4cc5b50fe584917dac.jpg

Cam 15 -20 de minute sunt gata la foc mic.

Noi cu spaghette.Dar cred ca merg de minune si cu un pireu de cartofi.

Imagine atasata: 59_cbc5fd957592b74225f3a5844160c642.jpg

Vreti si sectiune? :D

Imagine atasata: 59_62fbc8480b2dcebcbf370462a09c44ee.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2009 - 12:00 PM

Eu le-am copt in slowcooker
Imagine postata
gata
Imagine postata
si cu sectiune
Imagine postata
Mai am citeva in congelator, le-am congelat crude.

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 December 2009 - 12:17 PM

Sa-mi zici cum se comporta, si eu sunt fan congelator! :love7:

#4 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 24 August 2010 - 11:43 AM

Eataly, esti o comoara!!! Am facut si eu reteta asta. Am ramas masca! Nu ma asteptam la un asemenea rezultat! Este EXCELENTA!
Multumesc! :)

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 August 2010 - 04:37 PM

Cristinica, esti o draguta.Nu-i asa ca-s bune?Eu le prefer asa, decat cu carne.

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 August 2010 - 09:00 AM

Nu mai tin minte cum le-am gatit pe cele congelate :D dar ceva am facut cu ele pentru ca am decongelat congelatorul si nu le mai am :D

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 November 2011 - 02:39 PM

Si varianta cu spanac:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-9-13212743638484.jpg

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2011 - 08:52 PM

Faine, mai ales o idee buna pentru facut copiii sa manince spanac :floare:

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 November 2011 - 09:24 PM

Trebuie sa le fac si eu saptamîna asta!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 November 2011 - 10:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 November 2011 - 08:52 PM, a spus:

Faine, mai ales o idee buna pentru facut copiii sa manince spanac :floare:

Da, speram eu dar Manu tot zice ca alea de la scoala's mai bune! :floare:

Vezi postareaMaya, la 14 November 2011 - 09:24 PM, a spus:

Trebuie sa le fac si eu saptamîna asta!

Sigur va plac! :floare:

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 November 2011 - 10:38 PM

Vezi postareaEataly, la 14 November 2011 - 10:24 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 14 November 2011 - 08:52 PM, a spus:

Faine, mai ales o idee buna pentru facut copiii sa manince spanac :floare:

Da, speram eu dar Manu tot zice ca alea de la scoala's mai bune! :floare:

Vezi postareaMaya, la 14 November 2011 - 09:24 PM, a spus:

Trebuie sa le fac si eu saptamîna asta!

Sigur va plac! :floare:

Da, sigur! Doar tre' sa astept sa se usuce o chifla de spelta, s-o fac pesmet :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 December 2011 - 12:13 PM

Între timp le-am facut(prima varianta cu patrunjel) si le-am mîncat, si ne-au placut. Nu le-am pozat, dar azi sper sa ajung. Le am în oala cu sos de rosii, pe cele cu spanac! Abia astept sa le probez!



Later Edit


Varianta cu spanac si pesmet de spelta

Ingrediente:


  • 300 g urda/ricotta
  • 100 g spanac, oparit si tocat
  • 1 ou mic (50 g)
  • 4-6 linguri pesmet
  • sare, piper

  • sos de rosii
  • paste fierte





Nu pot decît sa spun:
"Puneti mîna si faceti chiftelutele astea neaparat!"

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231734694368.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231734812539.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231734923614.jpg

Aaaaaaaaaaa, si: "LECKER!"

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 December 2011 - 03:32 PM

Daaaa, cu spanac is mai bune. :scratch:
Maya ma bucur ca le-ai incercat.Ai facut pesmet din spelta?

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 December 2011 - 06:02 PM

Vezi postareaEataly, la 06 December 2011 - 03:32 PM, a spus:

Daaaa, cu spanac is mai bune. :hello:
Maya ma bucur ca le-ai incercat.Ai facut pesmet din spelta?

Da. Am uscat o chifla feliata, apoi am bagat feliile într-o punga si le-am tras o bataita cu tigaia.

Pesmet de casa :D

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231868640491.jpg

Apropos, daca ramîneti fara. Din orice chifla sau pîine alba puteti face rapid pesmet.
Feliati subtire. Asezati feliile pe gratar, dar merge si pe tava, porniti cuptorul la 80-100 °C cu ventilatie,
si în 15 minute aveti pesmet. În acest timp puteti întoarce feliile de 1-2 ori. Asa se simte cît sînt de uscate.
Cu pîine neagra,integrala... etc, merge mai greu. Necesita mai mult timp.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231870629687.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231871875181.jpg

Pesmetul de casa, mai ales din pîine alba de spelta este foarte pufos si usor.
Intra ceva mai mult decît ala de grîu/ 1-2 linguri în plus, la maglavais.

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 December 2011 - 06:16 PM

Vezi postareaMaya, la 06 December 2011 - 06:02 PM, a spus:



Apropos, daca ramîneti fara. Din orice chifla sau pîine alba puteti face rapid pesmet.



Torino e orasul grissinelor.Si mie nu-mi lipsesc din casa.Asa ca uneori le fac pesmet. :hello:

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 December 2011 - 06:30 PM

Vezi postareaEataly, la 06 December 2011 - 06:16 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 06 December 2011 - 06:02 PM, a spus:



Apropos, daca ramîneti fara. Din orice chifla sau pîine alba puteti face rapid pesmet.



Torino e orasul grissinelor.Si mie nu-mi lipsesc din casa.Asa ca uneori le fac pesmet. :hello:


Eu nu le fac pesmet, le rontai! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 06 December 2011 - 06:48 PM

Trebuie sa le incerc si eu, trecem pe lista ricotta.de atatea ori am avut in casa si am folosit-o la altceva.

Si eu tot in casa fac pesmet, din paine, alba, neagra,din ce am.Tai bucatele potrivite si le pun in tava sa se rumeneasca,apoi le bag la Thermomix si uneori mai arunc si cate un ardei uscat inauntru. :hello:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 December 2011 - 06:54 PM

Vezi postareaMaya, la 06 December 2011 - 06:30 PM, a spus:

Eu nu le fac pesmet, le rontai! :hello:

si eu :D
eu pesmet fac din piine uscata, adica piinea ce ramine si se usuca o pun intr-o punga, cind e multa sau am chef sau se termina pesmetul o tai bucatele si o mixez in Thermomix

#19 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 02 November 2013 - 09:32 PM

Lili, sunt divine!
Le-am facut cu marar si cu sos de rosii:

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-13834207006328.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-120-1383420710858.jpg

Mersi mult pt reteta! :)

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 November 2013 - 03:06 PM

Ralu, le-ai facut la cuptor?Parca vad vas de yena.
Ma bucur ca le-ai facut! :love7:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi