Risotto cu leurda si zucchini (si vegan)
#21
Postat 28 March 2011 - 04:17 PM
Acu' întreb si eu ca Marie a lu' Ion...da zucchini,nu-s tot dovlecei?
Ai scris pe undeva cum faci snitelele de soia?Merci
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#22
Postat 28 March 2011 - 05:00 PM
Off, apopo de soia, eu pe aici n-am vazut bucati asa mari ca sa pot face snitzele .Ultima data am cerut sa-mi trimita din tara.
#23
Postat 28 March 2011 - 05:24 PM
Ioana, la 28 March 2011 - 05:00 PM, a spus:
IMG_8489.JPG
Off, apopo de soia, eu pe aici n-am vazut bucati asa mari ca sa pot face snitzele .Ultima data am cerut sa-mi trimita din tara.
Ioana,la Aldi au calupashe de soia BIO,parca ceva mai mari ca o bucata de Feta...dar nu stiu daca si la gramaj sînt la fel.Ca marime se aseamana/asa cît o palma aproximativ.
Hhahahaha,cool barbatu!Adevarul ca daca-s maronite,arata de parca se pot arunca,dar eu le ador cînd sînt rumenite felioarele de zucchini
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#24
Postat 28 March 2011 - 05:33 PM
[/quote]
Ioana,la Aldi au calupashe de soia BIO,parca ceva mai mari ca o bucata de Feta...dar nu stiu daca si la gramaj sînt la fel.Ca marime se aseamana/asa cît o palma aproximativ.
Hhahahaha,cool barbatu!Adevarul ca daca-s maronite,arata de parca se pot arunca,dar eu le ador cînd sînt rumenite felioarele de zucchini
[/quote]
Te referi la cele de la frigider?Ca alea le stiu, dar eu din tara luam pe cele uscate,imi plac mai mult.Alea le fac cum vreau eu, sunt de la buc mai mari pt snitzele, mijlochii de le foloseam la tocanite sau granule de le faceam sarmale.
#25
Postat 28 March 2011 - 05:43 PM
Ioana, la 28 March 2011 - 05:33 PM, a spus:
Da,de alea ziceam.Uscate am vazut doar granule mici sau mai marisoare,si Sojaschnetzel de marimea asta(banuiesc ca asta e cel care- folosesti la tocanite).Mai mari nu am vazut.
Asta marunt l-am folosit la chiftele :
http://mayas-esprit....at-de-soia.html
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#26
Postat 28 March 2011 - 05:50 PM
#27
Postat 28 March 2011 - 06:19 PM
Maya, la 28 March 2011 - 04:17 PM, a spus:
Acu' întreb si eu ca Marie a lu' Ion...da zucchini,nu-s tot dovlecei?
Ai scris pe undeva cum faci snitelele de soia?Merci
Da, tot dovlecei, doar că ai mei, cu palida lor coajă, nu se văd în orez, asta era nemulţumirea mea , strict estetică- în rest ,aceeaşi Mărie, cu altă pălărie
Şniţelele de soia le fac ca toată lumea, le fierb 30 minute în apă cu vegeta şi usturoi trecut prin presă, le scot cu lingura perforată, după răcire le dau prin făină, şi apoi după cum postesc mai strict sau doar vegetarian: ori fac un maglavaiz din făină, apă minerală, condimente şi curcuma- prăjite în ulei, ori făină şi apă minerală în cantităţi egale + 1 ou bătut şi condimente, prăjite tot în ulei.
Dacă foloseşti vegeta de casă, pune sare mai multă, că altfel soia este fadă şi nesărată de felul ei. La noi sunt felii de soia pt. şniţele de aprox.6-6 cm , după fierbere se mai măresc, oricum , sunt mai mari ca cele din poza ta. Eu iau de la firma sanovita , de la care iau mai multe produse bio, gen:tărâţe de grâu, fulgi de ovăz, mei, amestecuri de cereale - sunt puţin mai scumpe, dar sunt mai sigură pe ele decât produsele altor firme. În pachet sunt 14 şniţele .
#28
Postat 28 March 2011 - 07:05 PM
Ioana, la 28 March 2011 - 05:50 PM, a spus:
Nici eu nu am vazut.Poate la reformhaus.O sa trec sa vad.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#29
Postat 28 March 2011 - 07:07 PM
koral, la 28 March 2011 - 06:19 PM, a spus:
Şniţelele de soia le fac ca toată lumea, le fierb 30 minute în apă cu vegeta şi usturoi trecut prin presă, le scot cu lingura perforată, după răcire le dau prin făină, şi apoi după cum postesc mai strict sau doar vegetarian: ori fac un maglavaiz din făină, apă minerală, condimente şi curcuma- prăjite în ulei, ori făină şi apă minerală în cantităţi egale + 1 ou bătut şi condimente, prăjite tot în ulei.
Dacă foloseşti vegeta de casă, pune sare mai multă, că altfel soia este fadă şi nesărată de felul ei. La noi sunt felii de soia pt. şniţele de aprox.6-6 cm , după fierbere se mai măresc, oricum , sunt mai mari ca cele din poza ta. Eu iau de la firma sanovita , de la care iau mai multe produse bio, gen:tărâţe de grâu, fulgi de ovăz, mei, amestecuri de cereale - sunt puţin mai scumpe, dar sunt mai sigură pe ele decât produsele altor firme. În pachet sunt 14 şniţele .
Merci,draguta!
O sa ma uit si eu dupa bucati de soia uscata.Ma refer din alea mai mari.Din astea asa bucatele,as putea sa fac un fel de chicken nuggets
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges