În 17.01.2011 am cumparat o sticluta de vodka Jelzin,i-am dat cu greu eticheta jos,si m-am apucat de treaba.Initial as fi vrut Smirnoff,dar nu am gasit sticluta asa mica.Nu am riscat cu o sticla mare,pentru ca în primul rînd nu stiu ce puteam face cu asa mult extract de vanilie,iar în cazul în care nu obtineam un rezultat satisfacator,trebuia sa arunc o gramada de bani pe pastaile de vanilie.La un litru de vodca,intrau multe...asa ca am probat pentru început doar cu 100 ml.
- 100 ml votca
- 2 + 1 pastai de vanilie
În 17.01 am introdus doua pastai de vanilie despicate.
Am închis bine sticla,apoi am pus-o într-un dulap unde nu se umbla toata ziua.
La fel de bine o puteti depozita în camara,doar sa n-o uitati de tot.
În 24.01 i-am facut loc si la cea de-a 3-a pastaie,tot despicata,
dupa care am inchis din nou bine sticloanta si am dus-o la loc în dulapul ferit de lumina.
Dupa 8 saptamîni,am deschis-o si am probat un strop.
Are o aroma intensiva de vanilie.Rezultat satisfacator!
Cu acest extract de vanilie se poate aroma orice desert,prajitura,crema,cocktail...
Notita:
-folositi pastai de vanile de calitate superioara
-o pastaie buna/proaspata este elastica,umeda si putin lucioasa
-interiorul,adica maduva/bobitele sînt umede si usor uleioase