Forum Culinar: canelloni cu peste - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

canelloni cu peste comfort food?

#1 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 28 March 2011 - 11:53 AM

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13013005817696.jpg

Desi am facut reteta prima data,a fost dragoste la prima degustare.Cam de vreo saptamana ma tot tineam s-o duc la capat,in wknd am comos-o.
Ingrediente dupa buget,convenabil si foarte usor de facut.

Avem nevoie de
#peste,daca se poate si putin afumat
#srimpi(creveti)
#marar-cateva fire
#razatura lamaie (lime)
#ginger-dupa gust
#2-3 fire de ceapa verde-eu am folosit praz
#lemon grass(numai daca gasiti-foarte buna la preparatele de acest gen)
#sare si piper dupa gust
#foi de lasagna sau canelloni
#mozzarella optional

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13013019568385.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-1301302405355.jpg

N-am vrut sa repet pozele,doar ca au fost facute la o zi diferenta,pestele si srimpii au fost congelati,si au mers de minune.

Am aburit amestecul peshtos,nu l-am fiert de data asta ,ca sa elimin surplusul de apa.
Si am pus dupa racire totul la robot,maruntite asa,mai grosier

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13013029248232.jpg

Si Loly jucausa lipca langa mine,faceam poze si i-am surprins reflectia in usa la frigider :P

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13013063747116.jpg

Pe fiecare foaie de lasagna am pus umplutura mai multa,si alaturi cate o felie de mozzarela,ruland usor dar bine si strans(atat cat se poate)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13013041273754.jpg

Am acoperit cu folie de plastic si-am dat la frigi peste noapte ca-mi picau ochi-n gura :P

A doua zi am facut sosul.Toata lumea stie sa faca bechamel.Eu la repezeala fac un sos asemanator,atat doar ca nu folosesc unt.Mi se pare mult mai light ,nu ca si calorii,ca textura.

Dizolv 3 linguri de amidon in 600-700 ml lapte rece ,si pun la fiert pe foc mic ,adaugand o crenguta de dafin pentru gust placut.
Potrivesc de sare si cand s-a ingrosat ,reduc focul la maxim si pun cascaval ras,destul de generos ,vreo 300 gr,de aceea nu ma mai complic sa fac sosul cu unt,si oricum folosind amidon in loc de faina e mult mai placut si catifelat.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13013052252526.jpg

Am turnat sosul peste canelloni si-am dat la cuptor(190 gr Celesius) pentru 30-40 min,pana se rumenesc frumos

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13013055657019.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13013056428042.jpg

Se mananca cu mare pofta,absolut deliciosi,au un gust foarte placut de la pestele afumat.
Pofta Buna! :P

P.S
Sosul il folosesc cu succes la paste gratinate,cartofi la cuptor,;iar daca puneti in compozitie si o lingurita de mustar praf sau wholgrain, si-un pic de razatura de lime sau lamaie ,rezulta un sos excelent pentru fripturi si peste.


#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 March 2011 - 12:05 PM

Draga de Loly, cred ca ai inebunit-o cu mirosul!
Minunat Nico! :P

#3 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 28 March 2011 - 12:09 PM

Vezi postareaEataly, la 28 March 2011 - 12:05 PM, a spus:

Draga de Loly, cred ca ai inebunit-o cu mirosul!
Minunat Nico! :P



Saru`mana :P :P
(pe cuvant ,au iesit super)

#4 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 March 2011 - 12:54 PM

Nico, e supeeerba prezentarea ! :headbang: :notworthy:

(daca in vasul tau cu canelloni la cuptor se vede si reflectia unor ochi caprioici infometati :lol:, ai mei sint ! :floare: )

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 March 2011 - 01:13 PM

Eu am rasam fermecata de poze.
Stateam asa ,privind lung si aveam impresia ca sunt cu tine in bucatarie.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 March 2011 - 01:59 PM

La ne-ai prezentat si aceasta reteta sigur va fi incercata.

I'a addicted (am patima crevetilor).

Sigur o fac in curand. Multumesc de idee! :notworthy:

PS: Iubesc vasul tau rosu cu bulinute :headbang:

#7 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 March 2011 - 02:30 PM

Io nu numai vasul rosu cu bulinute (care ma face sa ma gandesc la setul standard de oale din Ro, pe care cred ca orice gaspadinî il avea in casa :headbang: ) dar si oala alba de fonta. Foarte frumoase! De fapt, eu iubesc tot la tine mai! Esti o talentata, ai fantezie, te dezvolti si creezi mereu. Imi place ca te joci cu bucataria, asa cum inteleg si eu :floare: :notworthy: Zi si mie de unde ai luat haioseniile alea ca imi plac de belea.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 March 2011 - 02:31 PM

Revin: ma faci sa rad cu Loly, asa imi spune mie tata sau sora mea cand vor ceva de la mine :notworthy:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 March 2011 - 02:43 PM

Superba prezentare,superbe imagini,Loly superba!Excelent! :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 28 March 2011 - 03:45 PM

Nico, multumim mult pentru aceasta reteta prezentata atat de frumos. Totul arata atat de bine si de imbietor. Superbe poze!!!

#11 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 28 March 2011 - 06:18 PM

Vezi postareaPiscotel, la 28 March 2011 - 01:13 PM, a spus:

Eu am rasam fermecata de poze.
Stateam asa ,privind lung si aveam impresia ca sunt cu tine in bucatarie.Imagine postata

si eu si eu. si am ramasa cu dorinta arzatoare sa fiu acolo Imagine postata
n-am mancat inca niciodata creveti (nu radeti de mine) iar in combinatia asta cred ca as avea si curaj sa-i gust :notworthy:
de vase nu mai zic nimic ca deja sunt bolnava de invidie pe multe dintre voi Imagine postata

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2011 - 07:44 PM

Frumoasa reteta, minunata prezentare, dar Loly nu a mancat macar un singur crevete?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 March 2011 - 10:17 PM

Superb. :notworthy:
O sa ii incerc si eu, poate asa il fac pe Marco sa manince mai mult peste. Eu la ceva cu peste ca asta n-as fi pus mozzarella iar sosul bechamel,asa zis, l-as fi facut cu ulei, faina si fumet de peste. Pentru ca sa se simta gustul pestelui, n-are nevoie, dupa mine, sa fie "alterat" de brinza sau de un sos bechamel clasic care e prea "gustos".

#14 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 04 April 2011 - 02:57 PM

Nico, superb! Inghit in sec, abia astept sa incerc reteta.
Trebuie sa ma dumiresc daca pot face si foile de lasagnia in casa..

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 April 2011 - 05:44 PM

Vezi postareaseima, la 04 April 2011 - 02:57 PM, a spus:

Trebuie sa ma dumiresc daca pot face si foile de lasagnia in casa..

Pai sigur ca poti, daca ai masina le intinde ea daca nu cu sucitorul, numai chef si rabdare si bunavointa sa ai :blackeye:

#16 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 05 April 2011 - 09:52 AM

Vezi postareaAdriana, la 04 April 2011 - 05:44 PM, a spus:

Vezi postareaseima, la 04 April 2011 - 02:57 PM, a spus:

Trebuie sa ma dumiresc daca pot face si foile de lasagnia in casa..

Pai sigur ca poti, daca ai masina le intinde ea daca nu cu sucitorul, numai chef si rabdare si bunavointa sa ai :blink:


Adriana draga
, eu le fac cu cea mai mare placere; esentialul e ca rezultatul sa fie pe masura.
Sa fac paste in casa nu am nici o retinere, dar in ceea ce priveste lasagna - sunt novice

#17 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 10 April 2011 - 03:44 PM

Vezi postareauptown girl, la 28 March 2011 - 12:54 PM, a spus:

Nico, e supeeerba prezentarea ! :wub: :appl:

(daca in vasul tau cu canelloni la cuptor se vede si reflectia unor ochi caprioici infometati :D, ai mei sint ! :lol: )



=))
Sa inteleg ca-ti plac chestiile astea asa mai coapte,me too! :rolleyes:

Vezi postareaPiscotel, la 28 March 2011 - 01:13 PM, a spus:

Eu am rasam fermecata de poze.
Stateam asa ,privind lung si aveam impresia ca sunt cu tine in bucatarie.Imagine postata


Pai,astept momentul...sa gatim impreuna :cheers: !(cine stie ce ne rezerva zilelele ce vin)


Vezi postareayoyo, la 28 March 2011 - 01:59 PM, a spus:

La ne-ai prezentat si aceasta reteta sigur va fi incercata.

I'a addicted (am patima crevetilor).

Sigur o fac in curand. Multumesc de idee! :tongue3:

PS: Iubesc vasul tau rosu cu bulinute :love7:


Si mie imi plac chestiile cu paste,din pacate nu pot manca cat as vrea,foarte multe se pot gati folosind paste,ce ma bucur ca-ti place! :tongue4:

#18 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 10 April 2011 - 04:00 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 March 2011 - 02:30 PM, a spus:

Io nu numai vasul rosu cu bulinute (care ma face sa ma gandesc la setul standard de oale din Ro, pe care cred ca orice gaspadinî il avea in casa :love7: ) dar si oala alba de fonta. Foarte frumoase! De fapt, eu iubesc tot la tine mai! Esti o talentata, ai fantezie, te dezvolti si creezi mereu. Imi place ca te joci cu bucataria, asa cum inteleg si eu :appl: :cheers: Zi si mie de unde ai luat haioseniile alea ca imi plac de belea.


Vasul abia l-am cumparat :rolleyes: ,acolo unde am fost nu demult.in Bowness,plin de magazine mici shabby chic,iti vine sa crezi?,farfurii roz cu volanas,o nebunie imi plac foarte mult chestiile astea,trebuie sa ma intorc acolo,curand.
Ha ,ha ,Loly ...,e o neastamparata,uite acu e operata si a sarit pe geam,is tare necajita ,ca a inceput sa sangereze operatia,off!
:tongue4: :tongue3:

#19 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 10 April 2011 - 04:01 PM

Vezi postareaMaya, la 28 March 2011 - 02:43 PM, a spus:

Superba prezentare,superbe imagini,Loly superba!Excelent! :tongue3:


Mersi Maya, :cheers: (inca ,inca mai invat :tongue4: :rolleyes: :appl: )




Vezi postareaLa-Chef-A, la 28 March 2011 - 03:45 PM, a spus:

Nico, multumim mult pentru aceasta reteta prezentata atat de frumos. Totul arata atat de bine si de imbietor. Superbe poze!!!


Hai ma Sheffa!,
Ma faci sa rosesc :wub: ,oricum tu detii topul bunatatilor,ai un palmares superb :love7:
Mersi!

#20 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 10 April 2011 - 04:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 March 2011 - 10:17 PM, a spus:

Superb. :tongue4:
O sa ii incerc si eu, poate asa il fac pe Marco sa manince mai mult peste. Eu la ceva cu peste ca asta n-as fi pus mozzarella iar sosul bechamel,asa zis, l-as fi facut cu ulei, faina si fumet de peste. Pentru ca sa se simta gustul pestelui, n-are nevoie, dupa mine, sa fie "alterat" de brinza sau de un sos bechamel clasic care e prea "gustos".


Adriana,
Ideea mi s-a parut si mie ,chiar buna,doar ca am pornit de la faptul ca folosesc pasta fresca si m-am gandit ca sosul n-ar avea ce sa strice ,e chiar bun,iar mozza ,evident e doar optionala,eu as pune mozza in orice,mie mi se pare ca are un gust destul de blind,nu simt puterea branzei,(doar ca tine mai bine umplutura-am presupus eu)dar normal,se poate face dupa bunul plac.
Sunt sigura ca ideile tale si preparatele cu sos sunt excelente,nu prea imi dau seama ce inseamna fumet de peste,ca as incerca si eu :rolleyes: :tongue3:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi