canelloni cu peste comfort food?
#1
Postat 28 March 2011 - 11:53 AM
Desi am facut reteta prima data,a fost dragoste la prima degustare.Cam de vreo saptamana ma tot tineam s-o duc la capat,in wknd am comos-o.
Ingrediente dupa buget,convenabil si foarte usor de facut.
Avem nevoie de
#peste,daca se poate si putin afumat
#srimpi(creveti)
#marar-cateva fire
#razatura lamaie (lime)
#ginger-dupa gust
#2-3 fire de ceapa verde-eu am folosit praz
#lemon grass(numai daca gasiti-foarte buna la preparatele de acest gen)
#sare si piper dupa gust
#foi de lasagna sau canelloni
#mozzarella optional
N-am vrut sa repet pozele,doar ca au fost facute la o zi diferenta,pestele si srimpii au fost congelati,si au mers de minune.
Am aburit amestecul peshtos,nu l-am fiert de data asta ,ca sa elimin surplusul de apa.
Si am pus dupa racire totul la robot,maruntite asa,mai grosier
Si Loly jucausa lipca langa mine,faceam poze si i-am surprins reflectia in usa la frigider
Pe fiecare foaie de lasagna am pus umplutura mai multa,si alaturi cate o felie de mozzarela,ruland usor dar bine si strans(atat cat se poate)
Am acoperit cu folie de plastic si-am dat la frigi peste noapte ca-mi picau ochi-n gura
A doua zi am facut sosul.Toata lumea stie sa faca bechamel.Eu la repezeala fac un sos asemanator,atat doar ca nu folosesc unt.Mi se pare mult mai light ,nu ca si calorii,ca textura.
Dizolv 3 linguri de amidon in 600-700 ml lapte rece ,si pun la fiert pe foc mic ,adaugand o crenguta de dafin pentru gust placut.
Potrivesc de sare si cand s-a ingrosat ,reduc focul la maxim si pun cascaval ras,destul de generos ,vreo 300 gr,de aceea nu ma mai complic sa fac sosul cu unt,si oricum folosind amidon in loc de faina e mult mai placut si catifelat.
Am turnat sosul peste canelloni si-am dat la cuptor(190 gr Celesius) pentru 30-40 min,pana se rumenesc frumos
Se mananca cu mare pofta,absolut deliciosi,au un gust foarte placut de la pestele afumat.
Pofta Buna!
P.S
Sosul il folosesc cu succes la paste gratinate,cartofi la cuptor,;iar daca puneti in compozitie si o lingurita de mustar praf sau wholgrain, si-un pic de razatura de lime sau lamaie ,rezulta un sos excelent pentru fripturi si peste.
#4
Postat 28 March 2011 - 12:54 PM
(daca in vasul tau cu canelloni la cuptor se vede si reflectia unor ochi caprioici infometati , ai mei sint ! )
#5
Postat 28 March 2011 - 01:13 PM
Stateam asa ,privind lung si aveam impresia ca sunt cu tine in bucatarie.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 28 March 2011 - 01:59 PM
I'a addicted (am patima crevetilor).
Sigur o fac in curand. Multumesc de idee!
PS: Iubesc vasul tau rosu cu bulinute
#7
Postat 28 March 2011 - 02:30 PM
#8
Postat 28 March 2011 - 02:31 PM
#9
Postat 28 March 2011 - 02:43 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 28 March 2011 - 03:45 PM
#11
Postat 28 March 2011 - 06:18 PM
Piscotel, la 28 March 2011 - 01:13 PM, a spus:
Stateam asa ,privind lung si aveam impresia ca sunt cu tine in bucatarie.
si eu si eu. si am ramasa cu dorinta arzatoare sa fiu acolo
n-am mancat inca niciodata creveti (nu radeti de mine) iar in combinatia asta cred ca as avea si curaj sa-i gust
de vase nu mai zic nimic ca deja sunt bolnava de invidie pe multe dintre voi
#12
Postat 28 March 2011 - 07:44 PM
#13
Postat 28 March 2011 - 10:17 PM
O sa ii incerc si eu, poate asa il fac pe Marco sa manince mai mult peste. Eu la ceva cu peste ca asta n-as fi pus mozzarella iar sosul bechamel,asa zis, l-as fi facut cu ulei, faina si fumet de peste. Pentru ca sa se simta gustul pestelui, n-are nevoie, dupa mine, sa fie "alterat" de brinza sau de un sos bechamel clasic care e prea "gustos".
#14
Postat 04 April 2011 - 02:57 PM
Trebuie sa ma dumiresc daca pot face si foile de lasagnia in casa..
#15
Postat 04 April 2011 - 05:44 PM
#16
Postat 05 April 2011 - 09:52 AM
#17
Postat 10 April 2011 - 03:44 PM
uptown girl, la 28 March 2011 - 12:54 PM, a spus:
(daca in vasul tau cu canelloni la cuptor se vede si reflectia unor ochi caprioici infometati , ai mei sint ! )
Sa inteleg ca-ti plac chestiile astea asa mai coapte,me too!
Piscotel, la 28 March 2011 - 01:13 PM, a spus:
Stateam asa ,privind lung si aveam impresia ca sunt cu tine in bucatarie.
Pai,astept momentul...sa gatim impreuna !(cine stie ce ne rezerva zilelele ce vin)
yoyo, la 28 March 2011 - 01:59 PM, a spus:
I'a addicted (am patima crevetilor).
Sigur o fac in curand. Multumesc de idee!
PS: Iubesc vasul tau rosu cu bulinute
Si mie imi plac chestiile cu paste,din pacate nu pot manca cat as vrea,foarte multe se pot gati folosind paste,ce ma bucur ca-ti place!
#18
Postat 10 April 2011 - 04:00 PM
Lapona Enigel, la 28 March 2011 - 02:30 PM, a spus:
Vasul abia l-am cumparat ,acolo unde am fost nu demult.in Bowness,plin de magazine mici shabby chic,iti vine sa crezi?,farfurii roz cu volanas,o nebunie imi plac foarte mult chestiile astea,trebuie sa ma intorc acolo,curand.
Ha ,ha ,Loly ...,e o neastamparata,uite acu e operata si a sarit pe geam,is tare necajita ,ca a inceput sa sangereze operatia,off!
#19
Postat 10 April 2011 - 04:01 PM
Maya, la 28 March 2011 - 02:43 PM, a spus:
Mersi Maya, (inca ,inca mai invat )
La-Chef-A, la 28 March 2011 - 03:45 PM, a spus:
Hai ma Sheffa!,
Ma faci sa rosesc ,oricum tu detii topul bunatatilor,ai un palmares superb
Mersi!
#20
Postat 10 April 2011 - 04:07 PM
Adriana, la 28 March 2011 - 10:17 PM, a spus:
O sa ii incerc si eu, poate asa il fac pe Marco sa manince mai mult peste. Eu la ceva cu peste ca asta n-as fi pus mozzarella iar sosul bechamel,asa zis, l-as fi facut cu ulei, faina si fumet de peste. Pentru ca sa se simta gustul pestelui, n-are nevoie, dupa mine, sa fie "alterat" de brinza sau de un sos bechamel clasic care e prea "gustos".
Adriana,
Ideea mi s-a parut si mie ,chiar buna,doar ca am pornit de la faptul ca folosesc pasta fresca si m-am gandit ca sosul n-ar avea ce sa strice ,e chiar bun,iar mozza ,evident e doar optionala,eu as pune mozza in orice,mie mi se pare ca are un gust destul de blind,nu simt puterea branzei,(doar ca tine mai bine umplutura-am presupus eu)dar normal,se poate face dupa bunul plac.
Sunt sigura ca ideile tale si preparatele cu sos sunt excelente,nu prea imi dau seama ce inseamna fumet de peste,ca as incerca si eu