Ingrediente:
- 10 cartofi medii fierti in coaja
- 5 morcovi medii fierti
- 1 borcan mare de mazare
- 200 grame masline negre (eu am folosit din acelea gata feliate)
- 5-6 castraveti in otet
- aprox. 300 gr. fasole alba, mica, fiarta.
- aprox. 350 gr mustar clasic
- 400 ml. ulei de floarea soarelui
- sare si piper dupa gust.
Poze cu ingrediente crude nu am, ca nu mi s-a parut necesar, nu am nici poze cu etapele spalatului legumelor, pusul lor in oala la fiert si asa mai departe.
Dupa ce au fost fierti cartofii si morcovii, se lasa la racit, se curata si se taie marunt. Castravetii se taie si ei marunt. Intr-un vas se pun morcovii, cartofii, castravetii, mazarea (clatita bine), maslinele feliate.

Fasolea fiarta, se da prin masina de carne si se amesteca cu mustarul si uleiul, exact ca o maioneza. Uleiul poate fi pus mai mult odata, nu trebuie picurat ca la maioneza de oua, dar trebuie invartit intr-un singur sens pentru ca se taie, exact ca maioneza clasica.



"Maioneza" aceasta de fasole, se pune peste ingredientele de mai sus si se amesteca bine. Se potriveste de sare si de piper. Daca mai trebuie mustar, mai poate fi adaugat direct peste salata si se amesteca bine.


Asa arata aranjata si ornata

Ajutor









