Supa marina cu midii, scoici si cod
#1
Postat 05 April 2011 - 09:06 PM
http://www.youtube.c...h?v=jgA2xo0HYrE
intr-o cratita incapatoare am topit 1 Lg de unt si am calit rapid 1 ceapa verde tocata + 1 catel de usturoi presat + un pic de ardei iute avind grija sa nu se arda si aromind totul cu citeva fire de cimbru
dupa citeva minute am pus peste amestecul de mai sus, 1/2 kg de midii, 1/2 kg de scoici (ambele proaspete si spalate/curatate in prealabil) si am turnat peste ele 3 dl vin alb lasindu-le sa fiarba timp de 6'
cind s-au deschis cochiliile, am pescuit midiile si scoicile cu o spumiera punindu-le deoparte pe o farfurie, iar in zeama ramasa in cratita am pus sa fiarba (10') 2 morcovi tocati + 1 praz tocat + 1/2 radacina mica de telina + piper dupa gust
apoi am adaugat in supa 300 g fileu de cod taiat cubulete si 1 lg de curry lasindu-l sa fiarba pt. 10'
in ultimele 2' de fierbere am turnat in supa 5 dl de smintina subtire, am adaugat midiile si scoicile nude si 1 lg de patrunjel proaspat tocat
supa se serveste cu lingura si cu felii de piine prajita - pofta mare !
#2
Postat 05 April 2011 - 11:35 PM
Mi-ai adus aminte de supa aia minunata pe care am mancat-o in Danemarca!
#3
Postat 06 April 2011 - 08:00 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#4
Postat 06 April 2011 - 11:30 AM
Eu de-obicei sar smantana si acresc un piculet.
Legumele le tai alumettes, dar asta nu face diferenta, caci gustul e acelasi.
Iar de cand am alge wakame instant, uscate la soare, le pun de fiecare data.
Ce se intelege de aici?
Ca-mi place enorm ce ai gatit
Soicile acelea arata de-a dreptul senzual !
Reteata e foarte versatila, pretandu-se si cu crevetii, baby aoctopus, etc. si chiar cu mai discutabilele surimi.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 09 April 2011 - 09:49 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#7
Postat 09 April 2011 - 12:24 PM
Daniella, la 09 April 2011 - 09:49 AM, a spus:
Alumettes ? - cătrăniţe, foacăle, scânteiuşe aka chibrituri.
Legumele "alumettes" le interpretez la mandolina cand sunt singur si ma grabesc, dar cand gatesc impreuna cu cineva imi iau noul cutit nakiri bocho si ma talentez.
Surimi?
Hmm... Nu stiu daca s-a discutat pe aici, dar fiind un produs eminamente industrial care nu prea mai are in comnun cu crabii sau pestele mai nimic, e doldora de E-uri, aditivi, arome artificiale, coloranti.
Chiar si asa, recunosc ca aproape intodeauna am in frigider surimi congelati, iar cand sunt in criza de timp si/sau bugetul nu-mi permite, mai apelez la ei. Poate o data pe luna sau chiar mai rar. Ultima data i-am folosit prin februarie cred.
De placut ne plac la toata familia, insa incercam sa evitam abuzul.
http://www.healthyfo...-experts-surimi
Drept penitenta, chiar acum in momentul in care tastez rontai o salata de papadie, nasturel, culese de mine in dimineata aceasta + leurda cumparata de la piata
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#8
Postat 09 April 2011 - 02:40 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9
Postat 26 September 2011 - 10:23 AM
(nu va avintati sa cumparati midii cu cochilia mare, ca luati plasa ! eu am ajuns la concluzia ca midiile mai mici, desi e un pic de munca la curatat lor, sint mai spornice si au un gust mult mai bun decit cele mari )
la fiertul midiilor se procedeaza la fel ca in reteta de mai sus, iar in zeama obtinuta si strecurata + cei 8 dl apa se pun la fiert morcovii, cartofii si rosioarele pt. 15' la foc potrivit; timp in care va delectati scotind midiile din valve si ascultindu-l pe Sebastian
http://www.youtube.c...h?v=MPSPFmm4UOs
cind legumele sint gata fierte, se paseaza cu ajutorul mixerului vertical pina se obtine o supa crema, aceasta se strecoara din nou si i se adauga smintina subtire + uleiul de masline + midiile curatate, lasindu-se sa mai fiarba 2'
(ca sa va faceti o idee, in momentul servirii in farfurie am pus doar 1/4 din midiile ce au rezultat dupa fierbere)
supa se serveste calda, cu crutoane si presarata cu patrunjel verde tocat - sa aveti pofta !
p.s. desigur supa de midii poate fi imbogatita si cu bucati de peste stropite cu un pic de ulei si puse pt. 2' la cuptor (200°C), dar asta o sa fac in episodul urmator ...
#11
Postat 30 September 2011 - 05:37 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#12
Postat 01 October 2011 - 08:58 PM
Merci de inspiratie!
Mai detin in conge 2 x 500 ml suc propriu de caracatita si 2 x 500 ml suc propriu de midii + 1 kg de creveti medii spre mari. Maine vreau sa ma scap macar de jumatate din ele., daca nu de toate. Daca aveti da-mi dati o idee sa fac ceva lejer diferit de azi, v-as ramane indatorata cu o suap de creveti.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#13
Postat 02 October 2011 - 12:47 AM
mersi pt reteta!
(ce alte fructe de mare pot fii folosite? pot sa bag si creveti sau calamari?)
#14
Postat 03 October 2011 - 09:26 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#15
Postat 05 October 2011 - 10:07 PM
#16
Postat 05 October 2011 - 10:28 PM
Daniella, la 30 September 2011 - 05:37 PM, a spus:
Daniella, nu mi-e foarte clar ce anume faci: adaugi apa/vin in cantitati mari sau cum de iti iese atita zeama ?
o idee, pe linga midii am pus in supa si bucati de somon (taiat cubulete)
o alta, ar fi sa faci niste cartofi cu smintina (optional, + ardei gras tocat). pret de 15-20' fierbi cartofii (taiati felii subtiri) in zeama fructelor de mare, adaugi 2-3 Lg de smintina, lasi sa mai fiarba 5', pui apoi fructele de mare dinainte fierte (eu am folosit midii, scoici si felii de somon afumat) si eventual niste sugar peas + verdeata tocata (marar sau patrunjel verde)
pofta mare !
poti de asemeni, dupa ideea lui Alexandru , sa fierbi orez in zeama fructelor de mare si sa-l folosesti la o salata
#19
Postat 07 October 2011 - 09:21 AM
uptown girl, la 05 October 2011 - 10:28 PM, a spus:
merci de idei!
La o caracatatita mare de 1 kg si un pic fiarta (doar cu o cescuta de vin alb sec si 2 rosii de rgadina decojite) in oala de pamant, s-a format 1 kg de zeama. Zeama asta, care e mai mult sucul propriu al caracatitei (nu se adauga sare sau alte condimente) e foaaarte gustoasa, dar e multa.
Iar la midii am avut 2.5 kg midii si a iesit 1 kg de zeama, la midii am pus 2 pahare mari de vin alb sec e drept+lamaie, piper, usturoi, patrunjel, apoi zeama am filtrat-o! Am mai facut cate o supa/ciorba, dar mi s-au strans de la mai multe ture de astea ... 8 pahare de 500 ml zemuri si mi-ocupau congelatorul, asa ca in we trecut am facut dieta de zuppa de fructe de mare (sambata) si de creveti tiger duminica, asa ca luni dimineata slabisem 1,5 kg desi am mancat cate 4 farfurii de ciorba /zi (sunt singura mancatoare de goanje de mare din casa )-
mai am 2 pahare x 500 ml zeama scoici, sa vad in we cum le folosesc, imi surade orezul, ca nu-s mancatoare de cartofi, desi ultima ta foto arata de multe stele michelin
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!