Forum Culinar: Supa marina - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa marina cu midii, scoici si cod

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 April 2011 - 09:06 PM

... e o supa deosebit de gustoasa, ce se prepara foarte usor si cit ai fredona ... under the seeeeeeaaaaaa!!! :occasion14:


http://www.youtube.c...h?v=jgA2xo0HYrE


intr-o cratita incapatoare am topit 1 Lg de unt si am calit rapid 1 ceapa verde tocata + 1 catel de usturoi presat + un pic de ardei iute avind grija sa nu se arda si aromind totul cu citeva fire de cimbru

Imagine postata

dupa citeva minute am pus peste amestecul de mai sus, 1/2 kg de midii, 1/2 kg de scoici (ambele proaspete si spalate/curatate in prealabil) si am turnat peste ele 3 dl vin alb lasindu-le sa fiarba timp de 6'

Imagine postata

cind s-au deschis cochiliile, am pescuit midiile si scoicile cu o spumiera punindu-le deoparte pe o farfurie, iar in zeama ramasa in cratita am pus sa fiarba (10') 2 morcovi tocati + 1 praz tocat + 1/2 radacina mica de telina + piper dupa gust

Imagine postata

apoi am adaugat in supa 300 g fileu de cod taiat cubulete si 1 lg de curry lasindu-l sa fiarba pt. 10'

Imagine postata

in ultimele 2' de fierbere am turnat in supa 5 dl de smintina subtire, am adaugat midiile si scoicile nude :wasted: si 1 lg de patrunjel proaspat tocat

Imagine postata

supa se serveste cu lingura si cu felii de piine prajita - pofta mare ! Imagine postata

Imagine postata




#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 April 2011 - 11:35 PM

Bine mai arata!
Mi-ai adus aminte de supa aia minunata pe care am mancat-o in Danemarca!

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 April 2011 - 08:00 AM

exceptional! vreau! :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 April 2011 - 11:30 AM

M-am uitat pe reteta si nu am vazut: vin, sau otet, sau lamaie, sau sake, etc.
Eu de-obicei sar smantana si acresc un piculet.
Legumele le tai alumettes, dar asta nu face diferenta, caci gustul e acelasi.
Iar de cand am alge wakame instant, uscate la soare, le pun de fiecare data.

Ce se intelege de aici?
Ca-mi place enorm ce ai gatit :headbang:
Soicile acelea arata de-a dreptul senzual !

Reteata e foarte versatila, pretandu-se si cu crevetii, baby aoctopus, etc. si chiar cu mai discutabilele surimi.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 April 2011 - 09:49 AM

ce inseamna amadeus "alumettes"? si unde ati discutat de surimi ca sunt interesata ... am doar o idee si chiar vroiam sa aprofundez.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 April 2011 - 12:19 PM

Chibrite sau -uri :scratch:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 April 2011 - 12:24 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 April 2011 - 09:49 AM, a spus:

ce inseamna amadeus "alumettes"? si unde ati discutat de surimi ca sunt interesata ... am doar o idee si chiar vroiam sa aprofundez.

Alumettes ? - cătrăniţe, foacăle, scânteiuşe :mad: aka chibrituri.
Legumele "alumettes" le interpretez la mandolina :drool: cand sunt singur si ma grabesc, dar cand gatesc impreuna cu cineva imi iau noul cutit nakiri bocho si ma talentez.

Surimi?
Hmm... Nu stiu daca s-a discutat pe aici, dar fiind un produs eminamente industrial care nu prea mai are in comnun cu crabii sau pestele mai nimic, e doldora de E-uri, aditivi, arome artificiale, coloranti. :scratch:
Chiar si asa, recunosc ca aproape intodeauna am in frigider surimi congelati, iar cand sunt in criza de timp si/sau bugetul nu-mi permite, mai apelez la ei. Poate o data pe luna sau chiar mai rar. Ultima data i-am folosit prin februarie cred.
De placut ne plac la toata familia, insa incercam sa evitam abuzul.

http://www.healthyfo...-experts-surimi

Drept penitenta, chiar acum in momentul in care tastez rontai o salata de papadie, nasturel, culese de mine in dimineata aceasta + leurda cumparata de la piata
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 April 2011 - 02:40 PM

aha, bastonase lungi, chibrituri, stil asiatic. ms

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 September 2011 - 10:23 AM

iata o alta varianta simplificata a supei, la care am folosit: 1 kg de midii + 1 catel de usturoi + 1 esalota (ambele tocate) + 2 morcovi taiati cuburi + 2 cartofi mari taiati cuburi + 250 g rosioare de tip "cherry" (cine n-are, pune 2-3 rosii fara piele si tocate ) + putin cimbru + 3 dl vin alb + 1,5 dl smintina subtire + 8 dl apa + sare/piper dupa gust + 1 lg ulei de masline (optional)

(nu va avintati sa cumparati midii cu cochilia mare, ca luati plasa ! eu am ajuns la concluzia ca midiile mai mici, desi e un pic de munca la curatat lor, sint mai spornice si au un gust mult mai bun decit cele mari :love7: )

Imagine postata

la fiertul midiilor se procedeaza la fel ca in reteta de mai sus, iar in zeama obtinuta si strecurata + cei 8 dl apa se pun la fiert morcovii, cartofii si rosioarele pt. 15' la foc potrivit; timp in care va delectati scotind midiile din valve si ascultindu-l pe Sebastian :unsure:

http://www.youtube.c...h?v=MPSPFmm4UOs

cind legumele sint gata fierte, se paseaza cu ajutorul mixerului vertical pina se obtine o supa crema, aceasta se strecoara din nou si i se adauga smintina subtire + uleiul de masline + midiile curatate, lasindu-se sa mai fiarba 2'

(ca sa va faceti o idee, in momentul servirii in farfurie am pus doar 1/4 din midiile ce au rezultat dupa fierbere)

Imagine postata

supa se serveste calda, cu crutoane si presarata cu patrunjel verde tocat - sa aveti pofta ! :)

Imagine postata

p.s. desigur supa de midii poate fi imbogatita si cu bucati de peste stropite cu un pic de ulei si puse pt. 2' la cuptor (200°C), dar asta o sa fac in episodul urmator ... :)


#10 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 September 2011 - 07:11 PM

Vezi postareauptown girl, la 26 September 2011 - 10:23 AM, a spus:

(nu va avintati sa cumparati midii cu cochilia mare, ca luati plasa !

despre ce fel de midii cu cochilia mare e vorba? o varianta XXL a midiilor sau alt soi, ca de exemplu, alea neozelandeze?

#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 September 2011 - 05:37 PM

am o gramada de suc propriu lasat de caracatite si scoici congelat, cred ca vreo 3 kg s-au strans. ma ajutati cu un sfat ce pot sa fac cu el? :o am si o punga de shrims mai medii si 1 de mix de fructe de mare, dar si astea lasa zemuri... asa ca nu.mi da princ ap cum pot sa eliberez congelatorul de pahare cu zeama de peste, ma ajutati va rog? :o

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 October 2011 - 08:58 PM

am facut azi o supa marina inspirata de reteta ta, dar nu cu scoici proaspete, cu mix de fructe de mare si fara smantana. Am foslosit si 1litru de suc propriu de fructe de mare detinut din alta ocazie. A iesit fooooaaaarte buna. S-a gatat :)
Merci de inspiratie!

Mai detin in conge 2 x 500 ml suc propriu de caracatita si 2 x 500 ml suc propriu de midii + 1 kg de creveti medii spre mari. Maine vreau sa ma scap macar de jumatate din ele., daca nu de toate. Daca aveti da-mi dati o idee sa fac ceva lejer diferit de azi, v-as ramane indatorata cu o suap de creveti. =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 02 October 2011 - 12:47 AM

arata super supa asta! cum barbate-miu e mare amator de fructe de mare, e pe lista de TO DO!
mersi pt reteta!

(ce alte fructe de mare pot fii folosite? pot sa bag si creveti sau calamari?)

#14 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 October 2011 - 09:26 AM

nu iese rau deloc in nici o varianta de ingrediente marine, incearc-o :thumleft:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#15 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 October 2011 - 10:07 PM

Vezi postareaDexter, la 26 September 2011 - 07:11 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 26 September 2011 - 10:23 AM, a spus:

(nu va avintati sa cumparati midii cu cochilia mare, ca luati plasa !

despre ce fel de midii cu cochilia mare e vorba? o varianta XXL a midiilor sau alt soi, ca de exemplu, alea neozelandeze?


ziceam de varianta XXL autohtona, la care cochilia trage mult la cintar. alea neozeelandeze greu se ratacesc pe aici. :thumleft:

#16 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 October 2011 - 10:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 September 2011 - 05:37 PM, a spus:

[...] ma ajutati cu un sfat ce pot sa fac cu el? B) am si o punga de shrims mai medii si 1 de mix de fructe de mare, dar si astea lasa zemuri... asa ca nu.mi da princ ap cum pot sa eliberez congelatorul de pahare cu zeama de peste, ma ajutati va rog? :thumleft:


Daniella, nu mi-e foarte clar ce anume faci: adaugi apa/vin in cantitati mari sau cum de iti iese atita zeama ? :scratch:

o idee, pe linga midii am pus in supa si bucati de somon (taiat cubulete)

Imagine postata

o alta, ar fi sa faci niste cartofi cu smintina (optional, + ardei gras tocat). pret de 15-20' fierbi cartofii (taiati felii subtiri) in zeama fructelor de mare, adaugi 2-3 Lg de smintina, lasi sa mai fiarba 5', pui apoi fructele de mare dinainte fierte (eu am folosit midii, scoici si felii de somon afumat) si eventual niste sugar peas + verdeata tocata (marar sau patrunjel verde)

Imagine postata

pofta mare ! :love7:

Imagine postata

poti de asemeni, dupa ideea lui Alexandru B) , sa fierbi orez in zeama fructelor de mare si sa-l folosesti la o salata B)




#17 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 October 2011 - 10:30 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 October 2011 - 09:26 AM, a spus:

nu iese rau deloc in nici o varianta de ingrediente marine, incearc-o :thumleft:


subscriu ! B)

#18 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 05 October 2011 - 11:28 PM

arata super pozele astea ultime ale tale!

#19 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 October 2011 - 09:21 AM

Vezi postareauptown girl, la 05 October 2011 - 10:28 PM, a spus:

Daniella, nu mi-e foarte clar ce anume faci: adaugi apa/vin in cantitati mari sau cum de iti iese atita zeama ? :)


merci de idei! :D
La o caracatatita mare de 1 kg si un pic fiarta (doar cu o cescuta de vin alb sec si 2 rosii de rgadina decojite) in oala de pamant, s-a format 1 kg de zeama. Zeama asta, care e mai mult sucul propriu al caracatitei (nu se adauga sare sau alte condimente) e foaaarte gustoasa, dar e multa.
Iar la midii am avut 2.5 kg midii si a iesit 1 kg de zeama, la midii am pus 2 pahare mari de vin alb sec e drept+lamaie, piper, usturoi, patrunjel, apoi zeama am filtrat-o! Am mai facut cate o supa/ciorba, dar mi s-au strans de la mai multe ture de astea ... 8 pahare de 500 ml zemuri si mi-ocupau congelatorul, asa ca in we trecut am facut dieta de zuppa de fructe de mare (sambata) si de creveti tiger duminica, asa ca luni dimineata slabisem 1,5 kg desi am mancat cate 4 farfurii de ciorba /zi (sunt singura mancatoare de goanje de mare din casa :D )-
mai am 2 pahare x 500 ml zeama scoici, sa vad in we cum le folosesc, imi surade orezul, ca nu-s mancatoare de cartofi, desi ultima ta foto arata de multe stele michelin :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi