Necesita putine ingrediente,putina munca ,si este foarte gustoasa.
Se poate servi ca atare,ca garnitura,si de ce nu,cu o salatica pe lînga.
- 1 conopida
- 600 ml sos bechamel
- 1 mîna mozzarella razuita
Conopida se curata,spala si se desface buchetele.
Se da la fiert cîteva minute în apa cu un praf de sare,pîna se înmoiae putin.
Se aseaza buchetelele într-o forma termorezistenta,se toarna sosul bechamel deasupra,
se presara mozzarella razuita,se da forma în cuptor la 200 °C pîna se rumeneste dupa plac.
Sosul bechamel se face din:
- lapte
- unt
- faina
- sare,piper,nucsoara
Se topeste untul în care se prajeste faina,apoi se stinge cu lapte,se amesteca bine pîna trage un clocot usor si se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara.Eu nu folosesc asa mult unt si faina ca în reteta clasica,pentru ca nu-mi place sosul foarte gros.