Forum Culinar: Conopida gratinata - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Conopida gratinata

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 April 2011 - 12:53 PM

O reteta simpla,pe care eu o ador este conopida gratinata.
Necesita putine ingrediente,putina munca :headbang: ,si este foarte gustoasa.
Se poate servi ca atare,ca garnitura,si de ce nu,cu o salatica pe lînga.

  • 1 conopida
  • 600 ml sos bechamel
  • 1 mîna mozzarella razuita


Conopida se curata,spala si se desface buchetele.
Se da la fiert cîteva minute în apa cu un praf de sare,pîna se înmoiae putin.
Se aseaza buchetelele într-o forma termorezistenta,se toarna sosul bechamel deasupra,

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13020870528804.jpg

se presara mozzarella razuita,se da forma în cuptor la 200 °C pîna se rumeneste dupa plac.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13020870879919.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13020871094128.jpg



Sosul bechamel se face din:


  • lapte
  • unt
  • faina
  • sare,piper,nucsoara



Se topeste untul în care se prajeste faina,apoi se stinge cu lapte,se amesteca bine pîna trage un clocot usor si se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara.Eu nu folosesc asa mult unt si faina ca în reteta clasica,pentru ca nu-mi place sosul foarte gros.


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   lisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 11 April 2011 - 09:56 PM

de la mama mea am invatat si eu ceva asemator. In plus mai adaug 2-3 oua razalite si pesmet deasupra. FFF bune!
Mama de strumfi blonzi

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi