Ieri uitandu-ma la o emisune am prins din zbor prepararea acestui orez(facut din mama in fiica prin spania).
Avem nevoie de
1 cana orez (special pt orezul cu lapte)
1 litru de lapte
1 cutie lapte condensat
1-2 betete de scortisoara
coaja de lamaie sau si de portocala, in functie de gust
Zahar nu necesita ca e destul de dulce laptele condensat.
Se fierbe orezul in apa cam 5 minute, se strecoara.Se pune la fiert laptele cu scortisoara si coaja de lamaie apoi se aduga orezul, lasam putin sa fiarba si apoi punem laptele condensat se lasa la fiert.Can bobul orezului este plat, este gata.
E putin mai lichid,dar lasat sa se raceasca se mai strange .
Rezultatul
si laptele condensat despre care s-a vorbit atat zilele astea pe aici.Eu folosesc unul de la rusi
lasat putin la racit si gata de halit :thumleft.
E caloric rau dar vorba tipei de l-a preparat, iesi la o tura de alergat si se da jos.