Ingrediente :
1kg muschi de porc
2 picioare de porc crude, spintecate în doua
250g untura de porc
1 pahar de vin alb sec
8 catei de usturoi
sare, piper boabe, cimbru, foaie de dafin
Prima zi :
Despicati muschiul de porc, presarati cu usturoi tocat fin si cimbru.
Legati strîns, presarati cu sare de bucatarie pe toate fetele, acoperiti cu film alimentar si dati la rece minim 24h.
A doua zi:
Se topeste untura într-o cratita de fonta, pe aragaz.
Curatati muschiul de porc de sare, stergeti pîna este perfect uscat. Rumeniti pe toate fetele.
Se adauga picioarele de porc, trei patru frunze de dafin, o lingura de boabe de piper negru.
Turnati deasupra un pahar bun de vin alb sec si unul de apa, acoperiti.
Preîncalziti cuptorul la 150°C. Puneti cratita acoperita la cuptor. Dupa o ora, coborîti temperatura la 120°C.
Lasasti sa fiarba molcom înca doua sau chiat trei ore.
Scoateti muschiul cu grija într-un vas care sa-l cuprinda aproape perfect. Strecurati zeama deasupra.
Dati la rece pentru cîteva zile, ideal doua saptamîni.
Cine vrea, poate sa puna muschiul într-un borcan, sa strecoare zeama deasupra si sa sterilizeze borcanul.
Se consuma de preferinta rece, cu o salata verde sau cu castraveti în otet.
Pagina 1 din 1
Enchaud périgourdin Sau scoala rabdarii
#1
Postat 15 April 2011 - 02:03 PM
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#2
Postat 15 April 2011 - 02:30 PM
Te uràsc!
Nu puteai sa ne propui reteta asta asta iarna?
Mi-ai stricat planurile.
Nu puteai sa ne propui reteta asta asta iarna?
Mi-ai stricat planurile.
#3
Postat 15 April 2011 - 07:14 PM
Da,enervant!Dar pot sa fac si eu,na!
Îi simt mirosul direct în nari!Nu stiu daca as rezista sa uit 2 saptamini de el.
Alex,cît de rece?Cere frigi sau merge si în pivnita la racoare.Acum na,acolo nu e frig,dar un pic racoare este...merge?
Îi simt mirosul direct în nari!Nu stiu daca as rezista sa uit 2 saptamini de el.
Alex,cît de rece?Cere frigi sau merge si în pivnita la racoare.Acum na,acolo nu e frig,dar un pic racoare este...merge?
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 15 April 2011 - 08:06 PM
Maya, la 15 April 2011 - 07:14 PM, a spus:
Da,enervant!Dar pot sa fac si eu,na!
Îi simt mirosul direct în nari!Nu stiu daca as rezista sa uit 2 saptamini de el.
Alex,cît de rece?Cere frigi sau merge si în pivnita la racoare.Acum na,acolo nu e frig,dar un pic racoare este...merge?
Îi simt mirosul direct în nari!Nu stiu daca as rezista sa uit 2 saptamini de el.
Alex,cît de rece?Cere frigi sau merge si în pivnita la racoare.Acum na,acolo nu e frig,dar un pic racoare este...merge?
Merge si la pivnita. Important e sa se solidifice untura si sa se transforme zeama în piftie.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#5
Postat 15 April 2011 - 10:31 PM
O sa vedem produsul final dupa 2 saptamini?
Da' zic si eu... nu trebuia sa-i scoti sfoara cu care l-ai legat? Eu o vad ca pe o racitura cu minunea aia de muschi de porc fript in mijloc, multe arome, si cred ca si servirea se face cu zeama de racitura alaturi, nu? Si nu se strica forma raciturii daca trebuie sa scoti sfoara de pe muschi?
Si ma mai intreb cum tine 2 saptamini la frigider, la mine o racitura normala pot s-o tin 2-3 zile...
Un mic edit: din ce cautari am facut acum rapid pe internet am vazut ca muschiul e baza, si nu zeama...
Da' zic si eu... nu trebuia sa-i scoti sfoara cu care l-ai legat? Eu o vad ca pe o racitura cu minunea aia de muschi de porc fript in mijloc, multe arome, si cred ca si servirea se face cu zeama de racitura alaturi, nu? Si nu se strica forma raciturii daca trebuie sa scoti sfoara de pe muschi?
Si ma mai intreb cum tine 2 saptamini la frigider, la mine o racitura normala pot s-o tin 2-3 zile...
Un mic edit: din ce cautari am facut acum rapid pe internet am vazut ca muschiul e baza, si nu zeama...
#6
Postat 16 April 2011 - 12:00 PM
Carmella, la 15 April 2011 - 10:31 PM, a spus:
O sa vedem produsul final dupa 2 saptamini?
Da' zic si eu... nu trebuia sa-i scoti sfoara cu care l-ai legat? Eu o vad ca pe o racitura cu minunea aia de muschi de porc fript in mijloc, multe arome, si cred ca si servirea se face cu zeama de racitura alaturi, nu? Si nu se strica forma raciturii daca trebuie sa scoti sfoara de pe muschi?
Si ma mai intreb cum tine 2 saptamini la frigider, la mine o racitura normala pot s-o tin 2-3 zile...
Un mic edit: din ce cautari am facut acum rapid pe internet am vazut ca muschiul e baza, si nu zeama...
Da' zic si eu... nu trebuia sa-i scoti sfoara cu care l-ai legat? Eu o vad ca pe o racitura cu minunea aia de muschi de porc fript in mijloc, multe arome, si cred ca si servirea se face cu zeama de racitura alaturi, nu? Si nu se strica forma raciturii daca trebuie sa scoti sfoara de pe muschi?
Si ma mai intreb cum tine 2 saptamini la frigider, la mine o racitura normala pot s-o tin 2-3 zile...
Un mic edit: din ce cautari am facut acum rapid pe internet am vazut ca muschiul e baza, si nu zeama...
Efectiv, muschiul e baza, aspicul este ca sa zic asa, cireasa de pe tort
La frigider tine doua saptamîni deoarece stratul de untura îl protejeaza perfect de orice contact cu aerul.
La borcan poate sa tina si cîteva luni bune, de altfel asa conservau taranii din Perigord, dupa taierea porcului, bucatile nobile peste iarna.
În definitiv, este acelasi principiu ca pentru confit de canard.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1