Forum Culinar: Enchaud périgourdin - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Enchaud périgourdin Sau scoala rabdarii

#1 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 April 2011 - 02:03 PM

Ingrediente :

1kg muschi de porc
2 picioare de porc crude, spintecate în doua
250g untura de porc
1 pahar de vin alb sec
8 catei de usturoi
sare, piper boabe, cimbru, foaie de dafin

Prima zi :

Despicati muschiul de porc, presarati cu usturoi tocat fin si cimbru.
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-3-13028688970335.jpg

Legati strîns, presarati cu sare de bucatarie pe toate fetele, acoperiti cu film alimentar si dati la rece minim 24h.
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-3-13028689065234.jpg

A doua zi:

Se topeste untura într-o cratita de fonta, pe aragaz.
Curatati muschiul de porc de sare, stergeti pîna este perfect uscat. Rumeniti pe toate fetele.
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-3-13028689149926.jpg

Se adauga picioarele de porc, trei patru frunze de dafin, o lingura de boabe de piper negru.
Turnati deasupra un pahar bun de vin alb sec si unul de apa, acoperiti.
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-3-13028689207836.jpg

Preîncalziti cuptorul la 150°C. Puneti cratita acoperita la cuptor. Dupa o ora, coborîti temperatura la 120°C.
Lasasti sa fiarba molcom înca doua sau chiat trei ore.
Scoateti muschiul cu grija într-un vas care sa-l cuprinda aproape perfect. Strecurati zeama deasupra.
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-3-13028689267388.jpg

Dati la rece pentru cîteva zile, ideal doua saptamîni.
Cine vrea, poate sa puna muschiul într-un borcan, sa strecoare zeama deasupra si sa sterilizeze borcanul.
Se consuma de preferinta rece, cu o salata verde sau cu castraveti în otet.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 April 2011 - 02:30 PM

Te uràsc!
Nu puteai sa ne propui reteta asta asta iarna? =))


Mi-ai stricat planurile. =))

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 April 2011 - 07:14 PM

Da,enervant!Dar pot sa fac si eu,na! :blink:
Îi simt mirosul direct în nari!Nu stiu daca as rezista sa uit 2 saptamini de el.
Alex,cît de rece?Cere frigi sau merge si în pivnita la racoare.Acum na,acolo nu e frig,dar un pic racoare este...merge?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 April 2011 - 08:06 PM

Vezi postareaMaya, la 15 April 2011 - 07:14 PM, a spus:

Da,enervant!Dar pot sa fac si eu,na! :blink:
Îi simt mirosul direct în nari!Nu stiu daca as rezista sa uit 2 saptamini de el.
Alex,cît de rece?Cere frigi sau merge si în pivnita la racoare.Acum na,acolo nu e frig,dar un pic racoare este...merge?


Merge si la pivnita. Important e sa se solidifice untura si sa se transforme zeama în piftie.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 April 2011 - 10:31 PM

O sa vedem produsul final dupa 2 saptamini? :blink:
Da' zic si eu... nu trebuia sa-i scoti sfoara cu care l-ai legat? Eu o vad ca pe o racitura cu minunea aia de muschi de porc fript in mijloc, multe arome, si cred ca si servirea se face cu zeama de racitura alaturi, nu? Si nu se strica forma raciturii daca trebuie sa scoti sfoara de pe muschi?
Si ma mai intreb cum tine 2 saptamini la frigider, la mine o racitura normala pot s-o tin 2-3 zile...

Un mic edit: din ce cautari am facut acum rapid pe internet am vazut ca muschiul e baza, si nu zeama...

#6 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 16 April 2011 - 12:00 PM

Vezi postareaCarmella, la 15 April 2011 - 10:31 PM, a spus:

O sa vedem produsul final dupa 2 saptamini? :love3:
Da' zic si eu... nu trebuia sa-i scoti sfoara cu care l-ai legat? Eu o vad ca pe o racitura cu minunea aia de muschi de porc fript in mijloc, multe arome, si cred ca si servirea se face cu zeama de racitura alaturi, nu? Si nu se strica forma raciturii daca trebuie sa scoti sfoara de pe muschi?
Si ma mai intreb cum tine 2 saptamini la frigider, la mine o racitura normala pot s-o tin 2-3 zile...

Un mic edit: din ce cautari am facut acum rapid pe internet am vazut ca muschiul e baza, si nu zeama...


Efectiv, muschiul e baza, aspicul este ca sa zic asa, cireasa de pe tort :blink:
La frigider tine doua saptamîni deoarece stratul de untura îl protejeaza perfect de orice contact cu aerul.
La borcan poate sa tina si cîteva luni bune, de altfel asa conservau taranii din Perigord, dupa taierea porcului, bucatile nobile peste iarna.

În definitiv, este acelasi principiu ca pentru confit de canard.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi