Scoici Saint Jacques gratinate
#1
Postat 21 April 2011 - 09:28 AM
E pentru prima oara cand le cumpar(si mananc) deci am ales o reteta simpla.Reteta dupa Giallo Zafferano.
Eu am avut 4 bucati.
Am pus intr-un castron:
5 linguri de pesmet
patrunjel tocat
un catel usturoi tocat
4 linguri de parmezan ras
1-2 linguri ulei de masline
1 pahar de supa vegetala sau de peste.Eu am mereu in congelator.
Am amestecat bine ingredientele si am adaugat supa treptat.
Scoicile le-am asezat intr-o tava pe un inel din folie de aluminiu, sa nu se incline si sa curga umplutura.
Am turnat compozitia peste scoici , le-am stropit cu un fir de ulei de masline si le-am introdus in cuptor.10 minute la 200 de grade.
Delicioase!
Puteti folosi reteta si pentru midii.
#3
Postat 21 April 2011 - 10:13 AM
Dar acum ca mi-am facut stoc de scoici le pot lua si congelate, o sa le fac sigur la urmatoarea tura de peste
#4
Postat 21 April 2011 - 10:22 AM
#5
Postat 21 April 2011 - 10:45 AM
#6
Postat 21 April 2011 - 11:28 AM
Am mancat, stiu ca-s foarte bune, insa demult nu m-am mai intalnit cu ele.
#7
Postat 21 April 2011 - 01:58 PM
Pe mine animalele din apa nu ma încînta în mod deosebit,dar daca as putea încerca o scoica,asta ar fi singura care m-ar tenta datorita aspectului.
Din pacate am descoperit ca proverbul:"Curiosity killed the cat!" chiar este adevarat.
"What doesn't kill you makes you stronger.",nu e valabil în toate cazurile
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#8
Postat 21 April 2011 - 03:12 PM
#9
Postat 21 April 2011 - 04:51 PM
Am sa fac si eu dupa ce termin cu sarcina poate!
Desi am mincat crabi si homari asa ca nu mai puteam de pofta.
Nu sint mai scumpe decit la noi si vorba aia, noi sintem pe malul baltii!!
#10
Postat 21 April 2011 - 05:00 PM
#11
Postat 22 April 2011 - 08:56 AM
Lapona Enigel, la 21 April 2011 - 09:35 AM, a spus:
Danke, danke!
Adriana, la 21 April 2011 - 10:13 AM, a spus:
Dar acum ca mi-am facut stoc de scoici le pot lua si congelate, o sa le fac sigur la urmatoarea tura de peste
Da, sincer nu stiu exact cat m-au costat ca am luat mai multe, mi-a zis ca-mi face si reducere ca altfel ramane cu ele.Eu radeam de prietena mea, dar multa lume nu a cumparat peste de frica radiatiilor.
Lapona Enigel, la 21 April 2011 - 10:22 AM, a spus:
Eu le iau numai daca vad si conchilia, asa vad ca-s vii.Le-am vazut si "varsate", fara scoica, la gramada si n-am luat niciodata.
any_annette, la 21 April 2011 - 11:28 AM, a spus:
Am mancat, stiu ca-s foarte bune, insa demult nu m-am mai intalnit cu ele.
Macar la ocazii speciale si tot le iau.Sunt bune rau.
Maya, la 21 April 2011 - 01:58 PM, a spus:
Pe mine animalele din apa nu ma încînta în mod deosebit,dar daca as putea încerca o scoica,asta ar fi singura care m-ar tenta datorita aspectului.
Din pacate am descoperit ca proverbul:"Curiosity killed the cat!" chiar este adevarat.
"What doesn't kill you makes you stronger.",nu e valabil în toate cazurile
Multumesc Maya, am lumina pana seara tarziu si mi-am scos "studioul" pe balcon.
E adevarat ca nici satisfacerea curiozitatii nu a inviat pisica, deci nu incerca!
Stiu ca mananci calamari si sepii, sunt bune si alea.
Lizura, la 21 April 2011 - 04:51 PM, a spus:
Am sa fac si eu dupa ce termin cu sarcina poate!
Desi am mincat crabi si homari asa ca nu mai puteam de pofta.
Nu sint mai scumpe decit la noi si vorba aia, noi sintem pe malul baltii!!
Da, homarii imi plac si mie.Daca-l gasesc maine la pescarie, salvez mielul de masa de Pasti.
#12
Postat 22 April 2011 - 09:01 AM
Lapona Enigel, la 21 April 2011 - 03:12 PM, a spus:
La cat costa as manca si conchilia.
Lasand gluma la o parte mie imi place si piciorusul, din cate am inteles e partea feminina, icrele.Sunt doua texturi diferite in acelasi pachet.Eu ador diversitatile, chiar si-n farfurie.
Scoicile le-am spalat bine si le-am pus in dulap.Le voi folosi pentru alte preparate. Pot sa pun pulpa de la midii, sa o gratinez si sa-i dau un aspect regal.
#13
Postat 22 April 2011 - 01:26 PM
Edit: Barbatu-miu a tras cu ochiu' la ecranul meu de computer si m-a intrebat "de cine sunt picturile acelea"?
#14
Postat 13 May 2011 - 07:23 PM
Intotdeauna mi-am dorit si eu farfurioarele ...ca am primit diverse preparate servite in ele si mi s-a parut intr-adevar un aspect regal...mai ales pentru iubitorii de lighioane de mare! Absolut superb si prezentare si foto ... mirosul mi-l imaginez doar ... de gust nu mai retin ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#15
Postat 14 May 2011 - 10:29 AM
Lapona Enigel, la 21 April 2011 - 03:12 PM, a spus:
Da-mi voie sa te contrazic, St. Jacques au un parfum unic, destul de pronuntat si o textura inimitabila.
Sînt excelente pur si simplu perpelite la tigaie sau la gratar, fara nici o mirodenie, sau chiar crude, în carpaccio.
Coralul, e de preferat sa fie gatit separat, deoarece timpul si temperatura de gatit nu sînt identice pentru coral si pentru picior.
O idee este sa separi coralul si sa-l treci cîteva zeci de secunde la vapori, dupa care îl poti mixa cu un pic de smîntîna lichida ca sa faci un sos.
Slava Domnului, pe aici, la 30-40€/kg le ai fara cochilie, cu cochilie sînt în jur de 8€/kg.
Cumparati de preferinta scoici cu coralul cît mai mic, deoarece cu cît coralul e mai mare, cu atît piciorul e mai mic.
#16
Postat 14 May 2011 - 10:49 AM
Eataly, la 22 April 2011 - 09:01 AM, a spus:
Lasand gluma la o parte mie imi place si piciorusul, din cate am inteles e partea feminina, icrele.Sunt doua texturi diferite in acelasi pachet.Eu ador diversitatile, chiar si-n farfurie. ...
Lili, dupa cum ai remarcat, coralul are doua parti, vîrful e portocaliu si baza de culoarea fildesului.
Cum scoica e hermafrodita, partea rosie e cea feminina, cea bejulie e masculina.
Coralul nu apare decît în perioada de reproducere, care variaza de la o zona la alta.
#17
Postat 14 May 2011 - 12:18 PM
#18
Postat 14 May 2011 - 09:32 PM
Alexandru, la 14 May 2011 - 10:29 AM, a spus:
Lapona Enigel, la 21 April 2011 - 03:12 PM, a spus:
Da-mi voie sa te contrazic, St. Jacques au un parfum unic, destul de pronuntat si o textura inimitabila.
<<<<<<<<<Bine, iti dau Unic e cu siguranta, insa cred ca depinde de perceptia fiecaruia de cat de pronuntat este gustul Cred ca papilele mele sunt needucate dom'ne
Sînt excelente pur si simplu perpelite la tigaie sau la gratar, fara nici o mirodenie, sau chiar crude, în carpaccio.
<<<<<<<<<<<<<<<Da, le-am papat in toati felurili Si imi faci pohta, ia zi-mi unde putem manca fro doo la Paris?
Coralul, e de preferat sa fie gatit separat, deoarece timpul si temperatura de gatit nu sînt identice pentru coral si pentru picior.
O idee este sa separi coralul si sa-l treci cîteva zeci de secunde la vapori, dupa care îl poti mixa cu un pic de smîntîna lichida ca sa faci un sos.
Slava Domnului, pe aici, la 30-40€/kg le ai fara cochilie, cu cochilie sînt în jur de 8€/kg.
Cumparati de preferinta scoici cu coralul cît mai mic, deoarece cu cît coralul e mai mare, cu atît piciorul e mai mic.
#19
Postat 15 May 2011 - 02:14 PM
#20
Postat 15 May 2011 - 08:32 PM
Lapona Enigel, la 14 May 2011 - 09:32 PM, a spus:
Spune-mi unde, cînd si cum...