Branza cu verdeturi o putem gasi si in magazine, dar nu se ridica la nivelul celei pregatite in casa, cu branzica proaspata si verdeturi la fel de proaspete. Variatiuni exista o multime, eu o sa postez reteta pe care am pregatit-o intr-un weekend (in cateva minute ) :
Ingrediente: 120 grame branzica proaspata, 100 grame branza telemea iute si grasa (o minunatie luata de la sibieni), o lingura de marar tocat, 3 cepe verzi tocate nu prea marunt, sare si piper daca mai e cazul. La mine nu a fost, ca a compensat suficiet telemeaua.
Se amesteca bine ingredientele, se aranjeaza pe farfurie si se papa. Eu am servit-o cu paine integrala facuta in casa, gusturile s-au combinat tare bine.
Pagina 1 din 1
Branza cu verdeturi
#2
Postat 24 November 2009 - 05:00 PM
Super!!!!!!! Fac si eu destul de des (chiar de vreo 2-3 ori pe saptamana!) si ne place tare mult! :mrgreen:
Eu cumpar branza obisnuita (sa-i zicem dulce) de vaca, peste care presar marar, sare, piper si ceapa tocata marunt. O mancam fie cu maliguta calda, fie cu paine ori chiar simpla!
Acu' vreo 2 saptamani am facut ceva mai "pompos" si am pus branza astfel preparata in rosii si in ardei grasi. Cand am servit aperitivele, rosiile le-am taiat in 4, iar ardeii i-am feliat si apoi am ornat cu maslinute taiate bucati - a iesit o fata! Din pacate, poze nu am :cry: Jupanu' era sa pice de pe scaun cand a vazut!
Eu cumpar branza obisnuita (sa-i zicem dulce) de vaca, peste care presar marar, sare, piper si ceapa tocata marunt. O mancam fie cu maliguta calda, fie cu paine ori chiar simpla!
Acu' vreo 2 saptamani am facut ceva mai "pompos" si am pus branza astfel preparata in rosii si in ardei grasi. Cand am servit aperitivele, rosiile le-am taiat in 4, iar ardeii i-am feliat si apoi am ornat cu maslinute taiate bucati - a iesit o fata! Din pacate, poze nu am :cry: Jupanu' era sa pice de pe scaun cand a vazut!
#3
Postat 25 November 2009 - 09:59 AM
foxyy a spus:
Super!!!!!!! Fac si eu destul de des (chiar de vreo 2-3 ori pe saptamana!) si ne place tare mult! :mrgreen:
Eu cumpar branza obisnuita (sa-i zicem dulce) de vaca, peste care presar marar, sare, piper si ceapa tocata marunt. O mancam fie cu maliguta calda, fie cu paine ori chiar simpla!
Acu' vreo 2 saptamani am facut ceva mai "pompos" si am pus branza astfel preparata in rosii si in ardei grasi. Cand am servit aperitivele, rosiile le-am taiat in 4, iar ardeii i-am feliat si apoi am ornat cu maslinute taiate bucati - a iesit o fata! Din pacate, poze nu am :cry: Jupanu' era sa pice de pe scaun cand a vazut!
Eu cumpar branza obisnuita (sa-i zicem dulce) de vaca, peste care presar marar, sare, piper si ceapa tocata marunt. O mancam fie cu maliguta calda, fie cu paine ori chiar simpla!
Acu' vreo 2 saptamani am facut ceva mai "pompos" si am pus branza astfel preparata in rosii si in ardei grasi. Cand am servit aperitivele, rosiile le-am taiat in 4, iar ardeii i-am feliat si apoi am ornat cu maslinute taiate bucati - a iesit o fata! Din pacate, poze nu am :cry: Jupanu' era sa pice de pe scaun cand a vazut!
foxyy, combinatia de branzica cu ardei/rosii e super intr-adevar si e un aperitiv bunut pentru petreceri
#4
Postat 25 November 2009 - 10:34 AM
Un aperitiv usor si de efect pt sarbatorile ce se aproprie!...Draga Corina iti multumesc pt reteta...ce dor imi era de pozele tale!!!
#5
Postat 25 November 2009 - 01:25 PM
si eu fac destul de des. ii spunem "Almette"
doar ca eu nu pun ceapa (cea mica a mea nu prea o agreaza). in schimb pun seminte de chimen. daca va place aroma sa incercati neaparat e o combinatie foarte interesanta
doar ca eu nu pun ceapa (cea mica a mea nu prea o agreaza). in schimb pun seminte de chimen. daca va place aroma sa incercati neaparat e o combinatie foarte interesanta
#6
Postat 25 November 2009 - 04:26 PM
dora a spus:
Un aperitiv usor si de efect pt sarbatorile ce se aproprie!...Draga Corina iti multumesc pt reteta...ce dor imi era de pozele tale!!!
Draga mea, dar mie de torturile tale?... Abia astept sa vad ce minunatii mai aduci pe lume!
#7
Postat 25 November 2009 - 04:28 PM
boni a spus:
si eu fac destul de des. ii spunem "Almette"
doar ca eu nu pun ceapa (cea mica a mea nu prea o agreaza). in schimb pun seminte de chimen. daca va place aroma sa incercati neaparat e o combinatie foarte interesanta
doar ca eu nu pun ceapa (cea mica a mea nu prea o agreaza). in schimb pun seminte de chimen. daca va place aroma sa incercati neaparat e o combinatie foarte interesanta
Hm... buna idee boni, cu chimen.. Numai ca in cazul asta o sa modific procentajul de la branzeturi in favozarea telemelei, cred. Multumesc pentru idee
#8
Postat 25 November 2009 - 05:39 PM
si eu folosesc chimenul mai ales la branza de vaci...pe langa savoarea specifica este si foarte bun pt sanatate...previne balonarea(mai ales in cazurile in care branzeturile se asociaza cu ceapa uscata dar mai ales verde)
#9
Postat 02 December 2009 - 12:58 PM
Bunny, brinzica la care tu zici obisnuita e brinza normala de vaci pe care o stiu eu?
Ca ma gindesc sa-l pun pe Bimby sa mi-o faca chiar daca verdeata acu nu mai e prin ghivece dar pun alte mirodenii.
Ca ma gindesc sa-l pun pe Bimby sa mi-o faca chiar daca verdeata acu nu mai e prin ghivece dar pun alte mirodenii.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1