Forum Culinar: Salau cu cartofi sarladaise - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salau cu cartofi sarladaise

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 April 2011 - 01:21 PM

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13038165230051.jpg

  • fileuri de salau


  • 1 kg cartofi, feliati subtire
  • 2-3 lg untura de rata
  • trufa sau hrib, feliat fin de tot*
  • patrunjel, tocat
  • usturoi feliat
  • sare
  • piper


*eu nu am avut nici trufa si nici hrib. Am folosit o alta ciuperca maro.

Am curatat si spalat cartofii, apoi i-am feliat(dupa care nu i-am mai spalat),
si i-am repartizat în tigaia cu untura încinsa. Am amestecat.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13038158422604.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13038158543282.jpg

Dupa ce încep a se rumeni se scade focul si se acopera.
Am amestecat usturoiul cu patrunjel si am feliat pe mandolina ciuperca maronie.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13038158750603.jpg

Le-am presarat peste cartofi. Am scuturat tigaia si am acoperit-o.
Pîna sînt gata nu se mai amesteca în cartofi, doar se scutura tigaia.
Se lasa la odihna acoperiti timp de 10-15 minute. În final am condimentat putin.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13038159196738.jpg

În acest timp am pregatit fileurile de salau.
Le-am presarat doar cu un amestec de sare de mare cu verdeturi uscate,
si le-am stropit cu zeama de lamîie.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13038160572182.jpg

Le-am prajit cîteva minute pe fiecare parte. Fiecare bucata necesita un alt timp de prajire.
Jumatatea dinspre coada e mai subtire, iar partea de la jumatate spre cap mai groasa.
(Bineînteles ca depinde si de marimea pestelui,si cum îl taiati. Filetul întreg era prea lung
asa ca l-am taiat în doua.Servit pe farfurii ovale însa, îl puteti lasa întreg.
Pe farfurii rotunde, nu da bine un filet asa lung :P )
Se prajeste pe partea cu piele, apoi pe cealalta.
Fileurile de salau sînt fine, si se prajesc si întorc cu grija. Nu se condimenteaza dubios,
nu rumenesc si nici nu se gatesc pe foc extrem de iute.
(asa spune Lea Linster, o chefa din Luxemburg, pe care eu o ador. E tauroaica de-a mea :P )
Ar fi pacat sa uscati un peste atît de fraged si bun.
Dupa parerea mea nici nu se condimenteaza excesiv.
Cu cît mai putin, cu atît mai bine veti simti delicateatea pestelui.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13038165085601.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 April 2011 - 06:21 PM

O combinatie minunata pentru papila mea :P Cred ca ii zice lucioperca pe italiana din cite am inteles gugalind si uitindu-ma la poze. Eu aici n-am mincat.

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2011 - 06:28 PM

Yammi. arata super fain.

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 April 2011 - 06:42 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 April 2011 - 06:21 PM, a spus:

O combinatie minunata pentru papila mea :P Cred ca ii zice lucioperca pe italiana din cite am inteles gugalind si uitindu-ma la poze. Eu aici n-am mincat.

Chiar a fost tare buna combinatia, iar pestele asta e delicat :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 April 2011 - 06:45 PM

Vezi postareastella, la 26 April 2011 - 06:28 PM, a spus:

Yammi. arata super fain.

Stella, a fost tare bun si a iesit tare bine asa prajit dupa indicatiile lui Lea Linster. Banuiesc ca o stii. Mie îmi place mult de ea(na, cît o stiu asa de la TV).
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 April 2011 - 01:49 PM

Vezi postareaMaya, la 26 April 2011 - 06:45 PM, a spus:


Stella, a fost tare bun si a iesit tare bine asa prajit dupa indicatiile lui Lea Linster. Banuiesc ca o stii. Mie îmi place mult de ea(na, cît o stiu asa de la TV).


Eu nu o cunosc pe Lea Linster, dar te cunosc pe tine. :) Sigur a iesit o bunatate.Salau nici eu nu l-am cumparat inca.Cartofii Sarladaise ne plac si noua mult.

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 May 2011 - 04:02 PM

Vezi postareaEataly, la 28 April 2011 - 01:49 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 26 April 2011 - 06:45 PM, a spus:


Stella, a fost tare bun si a iesit tare bine asa prajit dupa indicatiile lui Lea Linster. Banuiesc ca o stii. Mie îmi place mult de ea(na, cît o stiu asa de la TV).


Eu nu o cunosc pe Lea Linster, dar te cunosc pe tine. :) Sigur a iesit o bunatate.Salau nici eu nu l-am cumparat inca.Cartofii Sarladaise ne plac si noua mult.

O combinatie superba, serios! Încearca pestele. E delicat.
Cartofii astia ne omoara! Ne plac oricum cartofii, dar asa parca-s si mai buni!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 09 May 2011 - 03:41 AM

Maya pe mine m-au cucerit oricum cartofii din germania, nu inteleg exact ce se pune in ei si cum se gatesc...dar am mincat niste cartofi cubulete cu un cirnacior proaspat de mai mare dragul.
Ce ierburi puneti in ei in genere?
Imagine postata
Imagine postata

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 May 2011 - 02:02 PM

Vezi postareaLizura, la 09 May 2011 - 03:41 AM, a spus:

Maya pe mine m-au cucerit oricum cartofii din germania, nu inteleg exact ce se pune in ei si cum se gatesc...dar am mincat niste cartofi cubulete cu un cirnacior proaspat de mai mare dragul.
Ce ierburi puneti in ei in genere?

Cred ca fiecare pune în ei ce-i place. Eu pun verdeata în functie de ce fac pe lînga sau ce am chef.
În rest se fac în variantele taranesti cu ceapa, sau cu ceapa si costita(asta la cuptor sau tigaie), cartofi natur(aburiti, fierti) cu unt si verdeturi, sau chimion...
Cartofii la cuptor, sau chiar si cei la tigaie, majoritatea îi fierb întregi, apoi îi feliez grob, si-i rumenesc putin în tigaie, sau la cuptor cum spuneam mai sus cu ceapa si costita... Cel mai des vad patrunjel proaspat tocat deasupra.

Cartofii copti în folie sînt IN pe aici, serviti cu Quark frecat cu verdeturi si condimente, chiar si cu caviar sau simplu... fara nimic/eventual cu aschii de unt ,sau umpluti cu diferite chestii...
Deci cam ca peste tot, se consuma cartofi pregatiti în toate felurile :occasion15:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi