Forum Culinar: BUttercream sau crema de unt - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

BUttercream sau crema de unt

#1 Useril este offline   lisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 06 May 2011 - 06:22 PM

Buna fetelor!
Va rog sa imi spuenti si mie cum imbracati tortul in crema de unt(buttercream) pentru a putea fi imbrcat in fondant. Ce reteta de buttercream folositi?
Eu am incercat doar cu unt frecat cu zahar bine bine, dar am inteles ca se foloseste ceva crema de unt.

Am nevoie pentru un tort ce il voi imbraca in fondant, va fi aluat, crema, aluat, crema, aluat. CRedeti ca ar trebui sa pun aluat si pe marginea tortului??
Crema va fi mousse de passion si mousse de capsuni.
Multumesc!
Mama de strumfi blonzi

#2 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 07 May 2011 - 09:24 AM

Vezi postarealisa, la 06 May 2011 - 06:22 PM, a spus:

Buna fetelor!
Va rog sa imi spuenti si mie cum imbracati tortul in crema de unt(buttercream) pentru a putea fi imbrcat in fondant. Ce reteta de buttercream folositi?
Eu am incercat doar cu unt frecat cu zahar bine bine, dar am inteles ca se foloseste ceva crema de unt.

Am nevoie pentru un tort ce il voi imbraca in fondant, va fi aluat, crema, aluat, crema, aluat. CRedeti ca ar trebui sa pun aluat si pe marginea tortului??
Crema va fi mousse de passion si mousse de capsuni.
Multumesc!

Eu folosesc buttercream. Se stabilizeaza foarte bine datorita albusului de ou.
Reteta:
- 2 albuse;
- 130-140 g zahar tos;
- 30 ml rom (nu esenta) sau zeama de lamiie;
Se bat albusele spuma se adauga zaharul batind in continuare, apoi pe aburi inca 7-8 minute, pina capata consistenta unei creme de bezea. Separat se freaca 200 g unt spuma iar cind crema de ou ajunge la temperatura degetului se bata la mixer cu untul. Cind se lasa la racit nu se mai amesteca cu lingura sau mixerul. Va scadea putin dar ramine totusi spornica.

#3 Useril este offline   lisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 07 May 2011 - 03:51 PM

Am sa incerc, tortul pot sa il imbrac in buttercream si dupa fondant din seara asta si sa stea la frigider peste noapte???



Multumesc!
Mama de strumfi blonzi

#4 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 07 May 2011 - 05:38 PM

cea mai simpla si la indemana: unt batut cu zahar pudra; untul lasat la temp camerei si pui putin zahar, batut sa iasa apa; tortul il imbraci, il lasi la frigider ca sa se intareasca, apoi pui fondantul;

#5 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 08 May 2011 - 07:46 AM

Lisa un tort imbracat in pasta de zahar se unge cu unt frecat bine cu zahar praf si eventual poti pune aceasi aroma care ai folosit-o la pasta de zahar (ex. aroma de migdale).Untul daca e mai moale ( adica scos din frigider cu cateva ore inainte de folosire)si mixat mult se va face o crema de unt. Untul il folosesti ca sa finisezi tortul sa-i scoti imperfectiunile si mai are rolul de a tine pasta lipita de tort se mai poate folosi si gemul care are tot rol de a tine lipita pasta de zahar doar nu arata asa bine un tort astfel finisat.

Vreau sa mai adaug ca fondant-ul este pastă albă, moale și omogenă, din sirop de zahăr, colorată și aromatizată, folosită în bombonerie ca interior de bomboane, iar în cofetărie drept glazură pentru prăjituri (citat din DEX)este e o glazura lichida ca si cea de cioco.
Diferenta este ca fondant in engleza inseamna pasta noastra de zahar...(s.a.m.d.), iar in limba romana inseamna o glazura (in cele mai multe cazuri)cum am scris mai sus....am adaugat aceste completari pentru a nu se mai face confuzii.

#6 Useril este offline   lisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 08 May 2011 - 10:44 PM

Va multumesc tutror de raspunsuri.
Am folosit unt cu zahar, a stat tortul fara probleme afara toata nunta :cheers: ... si eu cu emotii.

Asta mi-a iesit:
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-1162-13048874663034.jpg


:occasion15: Va multumesc pt ajutor!
Mama de strumfi blonzi

#7 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 May 2011 - 08:33 AM

foarte frumos !!!

#8 Useril este offline   anema 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 11-May 11
  • LocationBucuresti

Postat 11 May 2011 - 03:16 PM

Ce unt folositi pentru aceasta crema? Eu l-am folosit pe cel de la Napolact si sunt multumita de el insa vreau si parerea voastra.

#9 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 May 2011 - 10:48 PM

Pana acum am folosit unt care mi-a cazut in mana. Si anume: Albalact, Premio de la Unicarm...etc (am luat intotdeauna untul care nu era foarte scump).

#10 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 May 2011 - 07:21 AM

si eu tot albalact si napolact folosesc !

#11 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 12 May 2011 - 08:10 PM

Eu folosesc unt batut cu zahar pudra si adaug frisca lichida ca sa fie mai light.
Take a walk on the wild side...

artizan

#12 Useril este offline   FELIS 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 28-February 12
  • LocationBUCURESTI

Postat 02 May 2012 - 09:16 PM

Foarte interesant subiectul... Multumesc si eu de informatii...

#13 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 15 March 2013 - 10:42 PM

Fetelor, daca folosesc unt 65% grasime din care am scos apa, oare imi iese swiss buttercream - varianta cu albuse batute cu zahar pe baie de aburi. Ca acum nu am de unde sa fac rost de alt unt si nu cred ca Rama de prajituri e ok (plus ca imi displace din start sa folosesc margarina). Voi ce ziceti?

#14 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 18 March 2013 - 04:42 PM

Vezi postareaGinaP, la 15 March 2013 - 10:42 PM, a spus:

Fetelor, daca folosesc unt 65% grasime din care am scos apa, oare imi iese swiss buttercream - varianta cu albuse batute cu zahar pe baie de aburi. Ca acum nu am de unde sa fac rost de alt unt si nu cred ca Rama de prajituri e ok (plus ca imi displace din start sa folosesc margarina). Voi ce ziceti?


nu iese cu unt de 65% - se taie. pt swiss buttercream ai nevoie de unt de 80 % grasime.

#15 Useril este offline   GinaP 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 12-March 13

Postat 18 March 2013 - 11:13 PM

S-a taiat, intr-adevar :71: Am luat acum cu 82% grasime sa fiu sigura :rolleyes: La gust a fost, insa buna.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi