Asa ca fac un sos(în loc de maioneza)cu galbenusuri fierte(mai moi),pentru a obtine aroma cît mai apropiata de original.
Am tot stat si m-am gîndit unde sa postez sosuletul asta,si înca nu-s hotarîta(si mai sînt si pe fuga )
O avea el cîteva hamsii,dar nu stiu daca se încadreaza aici foarte bine.Oricum,acest sosulet,
potriveste bine la un peste copt,grilat,aburit.La fel de bine merge cu sparanghel sau cartofi gatiti la fel.
Adriana,daca nu potriveste aici,muta-l tu unde crezi ca-i sta mai bine,ca eu în moment nu pot sa gîndesc
- 200 ml creme fraîche
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 2 galbenusuri fierte
- 2 castraveti murati,tocati fin
- 1 lingura patrunjel,tocat fin
- 1 lingura marar,tocat fin
- 1 lingura capere tocate
- 1 lingura mustar fin
- 5-6 fileuri de hamsii sarate(din ulei)
- sare si piper din rîsnita
Pregatim ingredientele.
Se amesteca uleiul cu galbenusurile si mustarul.Nu va asteptati sa iese o maioneza.
Iese un sosulet subtire de genul unui dressing.Se adauga creme fraîche-ul si amesteca.
Se adauga castravetii,caperele,hamsiile si verdeturile,si se amesteca usor.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Aveti grija cu sarea.
Gustati înainte de a condimenta,deoarece hamsiile si caperele
s-ar putea sa condimenteze suficient.
Acest sosulet mai merge bine si cu sunca fiarta,cu sparanghel copt în manta de bacon.