Forum Culinar: Remoulade - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Remoulade (cu hamsii)

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 May 2011 - 05:42 PM

Ador sosurile gen Remoulade,dar cum eu detest oul/galbenusul crud,a trebuit sa fac o varianta care sa-mi placa si mie.
Asa ca fac un sos(în loc de maioneza)cu galbenusuri fierte(mai moi),pentru a obtine aroma cît mai apropiata de original.

Am tot stat si m-am gîndit unde sa postez sosuletul asta,si înca nu-s hotarîta(si mai sînt si pe fuga :) )
O avea el cîteva hamsii,dar nu stiu daca se încadreaza aici foarte bine.Oricum,acest sosulet,
potriveste bine la un peste copt,grilat,aburit.La fel de bine merge cu sparanghel sau cartofi gatiti la fel.
Adriana,daca nu potriveste aici,muta-l tu unde crezi ca-i sta mai bine,ca eu în moment nu pot sa gîndesc =))

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13050420551536.jpg

  • 200 ml creme fraîche
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 galbenusuri fierte
  • 2 castraveti murati,tocati fin
  • 1 lingura patrunjel,tocat fin
  • 1 lingura marar,tocat fin
  • 1 lingura capere tocate
  • 1 lingura mustar fin
  • 5-6 fileuri de hamsii sarate(din ulei)
  • sare si piper din rîsnita


Pregatim ingredientele.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13050415325935.jpg

Se amesteca uleiul cu galbenusurile si mustarul.Nu va asteptati sa iese o maioneza.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13050418695132.jpg

Iese un sosulet subtire de genul unui dressing.Se adauga creme fraîche-ul si amesteca.
Se adauga castravetii,caperele,hamsiile si verdeturile,si se amesteca usor.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13050418873116.jpg

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Aveti grija cu sarea.
Gustati înainte de a condimenta,deoarece hamsiile si caperele
s-ar putea sa condimenteze suficient.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-1305042002709.jpg

Acest sosulet mai merge bine si cu sunca fiarta,cu sparanghel copt în manta de bacon.

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 May 2011 - 07:47 AM

Pai are hamsii in el, merge cu peste, pentru mine il putem lasa aici.
Deci l-ai facut in robot si tu, ca ma gindeam sa il incerc in Thermomix da' mi-era teama ca ma certi :mad:

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 May 2011 - 08:30 AM

Pai numai sosuletul l-am facut în robot,ca sa faca galbenusul fin.Restul,am tocat si amestecat cu o lingura :mad:
Daca tie îti place o textura fina de tot,poti azvîrli toate în Thermomix.Mie nu mi-ar place.Tu stii ca eu nici salata de vinete n-o fac fina,chiar si ceapa o tai/toc destul de grob.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 May 2011 - 09:27 AM

Ok, mersi frumos.

#5 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 May 2011 - 09:41 AM

Cat de bine poate arata!!! Sigur o sa il fac curand.

#6 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 11 May 2011 - 11:16 AM

Impecabil :appl:

Gresesc cand spun ca se poate face maioneza din galbenusuri fierte? :scratch:

Hamsiile sunt Ham-chois =)) nespa ?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2011 - 12:16 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 11 May 2011 - 11:16 AM, a spus:



Gresesc cand spun ca se poate face maioneza din galbenusuri fierte? :appl:




Nu gresesti Maestro si eu fac asa.

Eu sosurile astea le vad peste tot: pe cartofi fierti, ca dip pentru cruditati....Maya :scratch: !

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 May 2011 - 12:45 PM

cand eram eu mica si nu aveam mixere de astea de fac maioneza intr-un minut (sau nu stiam ca se poate face fara sa pui uleiul picatura cu picatura), mama facea maioneza din galbenus fiert :appl: , deci Maya a dat o reteta (de maioneza) autentica de la mami meu =))

hamsiile sunt hamsii :scratch:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 June 2011 - 10:01 PM

cu creme fraiche pe care o mai am din Franta l-am facut azi, foarte bun
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13079089111945.jpg

#10 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 13 June 2011 - 04:51 PM

Vezi postareaMaya, la 11 May 2011 - 08:30 AM, a spus:

Pai numai sosuletul l-am facut în robot,ca sa faca galbenusul fin.Restul,am tocat si amestecat cu o lingura :D
Daca tie îti place o textura fina de tot,poti azvîrli toate în Thermomix.Mie nu mi-ar place.Tu stii ca eu nici salata de vinete n-o fac fina,chiar si ceapa o tai/toc destul de grob.


Ma întreb, cu albusul fiert ce ai facut? :D
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#11 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 13 June 2011 - 04:53 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 11 May 2011 - 11:16 AM, a spus:

Impecabil :D

Gresesc cand spun ca se poate face maioneza din galbenusuri fierte? :D

Hamsiile sunt Ham-chois :D nespa ?


Maestre, daca vrei sa ne tinem de ortodoxia gastronomica, cu galbenusuri fierte nu se mai cheama "maioneza" ci "sos Gribiche"
http://fr.wikipedia..../Sauce_gribiche
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 June 2011 - 10:21 PM

Vezi postareaAlexandru, la 13 June 2011 - 04:51 PM, a spus:

Ma întreb, cu albusul fiert ce ai facut? :pupic:

eu l-am tocat marunt si l-am pus inauntru

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 June 2011 - 08:48 PM

Vezi postareaAlexandru, la 13 June 2011 - 04:51 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 11 May 2011 - 08:30 AM, a spus:

Pai numai sosuletul l-am facut în robot,ca sa faca galbenusul fin.Restul,am tocat si amestecat cu o lingura :)
Daca tie îti place o textura fina de tot,poti azvîrli toate în Thermomix.Mie nu mi-ar place.Tu stii ca eu nici salata de vinete n-o fac fina,chiar si ceapa o tai/toc destul de grob.


Ma întreb, cu albusul fiert ce ai facut? :)

Eu îti spun ce am facut cu el,dar tu îmi spui de ce te întrebi? :D
Deci...am luat rîsnita cu sare,am apasat pe bumb de doua ori deasupra albusului fiert,si l-am halit! :D

(Te-am visat as'noapte.Nush dupa ce tot cautai într-o masina rosie...ai pierdut ceva,si cautai disperat :) )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 June 2011 - 08:03 PM

Vezi postareaMaya, la 14 June 2011 - 08:48 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 13 June 2011 - 04:51 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 11 May 2011 - 08:30 AM, a spus:

Pai numai sosuletul l-am facut în robot,ca sa faca galbenusul fin.Restul,am tocat si amestecat cu o lingura =))
Daca tie îti place o textura fina de tot,poti azvîrli toate în Thermomix.Mie nu mi-ar place.Tu stii ca eu nici salata de vinete n-o fac fina,chiar si ceapa o tai/toc destul de grob.


Ma întreb, cu albusul fiert ce ai facut? :beer2:

Eu îti spun ce am facut cu el,dar tu îmi spui de ce te întrebi? =))
Deci...am luat rîsnita cu sare,am apasat pe bumb de doua ori deasupra albusului fiert,si l-am halit! :)

(Te-am visat as'noapte.Nush dupa ce tot cautai într-o masina rosie...ai pierdut ceva,si cautai disperat =)) )


M-am facut pompier si-mi cautam furtunul. Pîna la urma, l-am gasit :D

Te-am întrebat de albus, pentru ca as fi facut ca Adriana, l-as fi tocat si l-as fi adaugat la sos.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 June 2011 - 08:27 PM

Vezi postareaAlexandru, la 15 June 2011 - 08:03 PM, a spus:



M-am facut pompier si-mi cautam furtunul. Pîna la urma, l-am gasit :beer2:

Te-am întrebat de albus, pentru ca as fi facut ca Adriana, l-as fi tocat si l-as fi adaugat la sos.


Heeey,sexyyy!Bine ca l-ai gasit! =))

Cît despre albus...arata prea bine,mi-a facut cu ochiul si nu i-am rezistat =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 June 2011 - 08:46 PM

Vezi postareaAlexandru, la 15 June 2011 - 08:03 PM, a spus:

Te-am întrebat de albus, pentru ca as fi facut ca Adriana, l-as fi tocat si l-as fi adaugat la sos.

:) Mon cher, cum ne-ntelegem noi, mai rar cineva :D

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi