Ingrediente pentru 4 portii :
* 4 ardei grasi mari
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 280 g carne macinata (eu am pus de vita,dar merge si cu pui,curca,porc)
* 120 g orez
* 2 linguri erba cipollina/Schnittlauch
* 4 triunghiuri mici brînza topita ( alea de 16-17 g pro bucata)
* un praf de curry
* sare
* piper
* 2 linguri ulei
O data am facut 5 ardei de 5 culori diferite(galben,portocaliu,rosu,verde si lila).Au aratat super,pe un platou alb
Aici,am facut doar o portie!!!
Asa arata de fapt o portie-formata din doua jumatati de ardei umpluti
Tocam ceapa si morcovul cubulete micute,
le punem împreuna cu carnea macinata într-o tigaie în ulei,
la rumenit.Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dam tigaia la racorit.
Fierbem orezul în apa cu sare si praful de curry.
Cît este înca fierbinte,îl amestecam cu brînza topita si iarba ciorii.
Îl adaugam la carnea macinata si amestecam.
Taiem ardeii pe jumatate,si-i umplem cu amestecul de orez si carne.
Asezam ardeii într-o tava/forma în care punem ceva ulei,
si-i dam în cuptorul preîncalzit la 220°C timp de 25 minute.
(Daca observati ca se coc prea repede,puteti sa-i acoperiti cu folie de aluminiu,
pe care o îndepartati cu 5 minute înainte de a-i scoate din cuptor)
Servim cu ceva verdeata tocata deasupra.
Am mers pe aceeasi nota,folosind iarba ciorii.