Forum Culinar: Ce am baut azi! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am baut azi!

#381 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 February 2012 - 11:07 AM

L-am luat din nou pe "Pèppoli" si l-am desfacut aseara langa fiorentina.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13287784552573.jpg

#382 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2012 - 08:30 PM

Ideea prietenului la care am fost aseara zapada in loc de gheata :occasion14:
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13290712892828.jpg
ei i-au baut vinul lui Albano :occasion15:
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-1329071392344.jpg

#383 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2012 - 10:41 PM

Foarte faina ideea cu zapada, imi place.
Cat despre vinul lui Albano, chiar zilele trecute ziceau in tv, ca acum nu stiu cat timp a fost premiat ca fiind unul dintre cele mai bune vinuri. Nu mai retin la ce nivel.

#384 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 February 2012 - 03:44 PM

Azi am trecut pe la parintii mei, maica-mea curata niste dulapuri si i-am gasit pe masa cu asta:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-233-13296582633254.jpg

(ma uimeste greseala gramaticala de pe eticheta, inobilat in loc de innobilat, erau mai stricti pe vremea aceea, dar tot vad ca le-a scapat...)

Asa de mari bautori sint, incit au intr-un bar sticle cu bautura inca din anii '80, asta fiind produsa, dupa eticheta, din 1986, primita prin '87-'88.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-233-13296583813856.jpg

Si un detaliu interesant, era trecut separat pretul ambalajului si pretul produsului, nu imi mai aduceam aminte de particularitatile astea ale comertului socialist.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-233-13296586613598.jpg


A ramas tot nebauta, ca eu as fi fost singura bautoare potentiala, ei fiind, dupa cum se vede, persoane care beau o sticla de bere impreuna de vreo 2 ori pe an... Asta-toamna au mai desfacut o sticla de sampanie pastrata de prin '80, n-a mai facut niciun "fis" dar avea un gust excelent, asemanator cu vinurile licoroase.

#385 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 February 2012 - 06:48 PM

Carmella, si ai mei aveau sticla asta.dar numai sticla. =))
O tineau de frumusete, o umpleau cu visinata, palinca.Sa nu o arunci.Ca-i tare faina.Ai mei nu o mai au.

Ambalajele se dadeau la schimb, mai tineti minte? Daca nu aveai le plateai.Mi se pare un mod tare inteligent de a recicla.

Sunt curioasa ce gust avea "ginarsul" ala.

#386 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 February 2012 - 07:08 PM

Wow, ce faina e. Si eu imi aduc aminte de sticla asta care nu era nici chiar ieftina. Asa cum zice si Lili, sa o pastrati ca e de muzeu deja.

#387 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2012 - 08:44 PM

noi aseara
=))
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13296769096119.jpg

#388 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 February 2012 - 11:22 PM

Parampampoli e o bautura facuta dintr-un amestec de cafea, distilat de vin si alte arome.Gradul alcoolic e de 24% si se serveste flambeeee:

Se toarna bautura intr-o craticioara, se pune pe foc la foc mare. Cand incepe sa fiarba ii dati foc si-l turnati asa, in flacari in cescute.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13301182561328.jpg

Si cum din prima incercare nu mi-au iesit pozele, am mai pus de o tura.Ramy turna si eu pozam.Si tot asa. :lol:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13301183932956.jpg

Cred ca daca mai puneam o tura ieseau mai fain pozele si ne culegeati cu lingura de pe jos. :lol:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13301184588009.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13301183105894.jpg


#389 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 February 2012 - 01:13 AM

Lili si Ramy, toata stima si respectul, eu cred ca dadeam foc la casa :lol: !

#390 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2012 - 05:14 PM

Aseara si azi la pranz

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13302692377409.jpg

#391 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 26 February 2012 - 11:04 PM

Un Muscat Otonel de Murfatlar din 2000, acu' i-a venit randul sa-l bem.
A fost excelent.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-257-13302899401685.jpg

Minds are like parachutes ... They only function when open!

#392 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 29 February 2012 - 10:50 PM

Vezi postareaRia, la 26 February 2012 - 11:04 PM, a spus:

Un Muscat Otonel de Murfatlar din 2000, acu' i-a venit randul sa-l bem.
A fost excelent.


A trecut ceva timp de cand n-am mai baut un pahar cu vin bun. As bea asa ceva acum.
Chiar daca e cam tarziu si ar cam fi ora de culcare, dar cred ca as dormi ca un prunc dupa asa un paharel :)

#393 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 March 2012 - 07:18 PM

Vezi postareaCarmella, la 19 February 2012 - 03:44 PM, a spus:

Azi am trecut pe la parintii mei, maica-mea curata niste dulapuri si i-am gasit pe masa cu asta:

Atasament Napoca.jpg

(ma uimeste greseala gramaticala de pe eticheta, inobilat in loc de innobilat, erau mai stricti pe vremea aceea, dar tot vad ca le-a scapat...)

Asa de mari bautori sint, incit au intr-un bar sticle cu bautura inca din anii '80, asta fiind produsa, dupa eticheta, din 1986, primita prin '87-'88.

Atasament DetaliiNapoca.jpg

Si un detaliu interesant, era trecut separat pretul ambalajului si pretul produsului, nu imi mai aduceam aminte de particularitatile astea ale comertului socialist.

Atasament pretNapoca.jpg


A ramas tot nebauta, ca eu as fi fost singura bautoare potentiala, ei fiind, dupa cum se vede, persoane care beau o sticla de bere impreuna de vreo 2 ori pe an... Asta-toamna au mai desfacut o sticla de sampanie pastrata de prin '80, n-a mai facut niciun "fis" dar avea un gust excelent, asemanator cu vinurile licoroase.


Carmella, cu permisiunea ta, o sa iti salvez poza si o sa o pun la albumul de chitibusuri si magii in lupta contra timpului :rolleyes: Cand ti-am deschis pozele si m-am uitat la decor, m-am simtit ca in romanele lui Calinescu :rolleyes:
Oare e cineva care nu stie sticla cu pricina? Eu m-as duce cu ea la o licitatie cu produse "foste", sa stii ca ai scoate bani buni :71: Cat despre greseala, nu sunt sigura ca e greseala, e posibil ca atunci sa se fi scris cu un "n", desi nu sunt sigura.

Multumesc foarte mult pentru poza!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#394 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 March 2012 - 12:03 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 March 2012 - 07:18 PM, a spus:


Carmella, cu permisiunea ta, o sa iti salvez poza si o sa o pun la albumul de chitibusuri si magii in lupta contra timpului :) Cand ti-am deschis pozele si m-am uitat la decor, m-am simtit ca in romanele lui Calinescu :)
Oare e cineva care nu stie sticla cu pricina? Eu m-as duce cu ea la o licitatie cu produse "foste", sa stii ca ai scoate bani buni :D Cat despre greseala, nu sunt sigura ca e greseala, e posibil ca atunci sa se fi scris cu un "n", desi nu sunt sigura.

Multumesc foarte mult pentru poza!



Te rog simte-te libera sa o salvezi si s-o pui unde vrei, chiar ma gindeam ca dadea bine undeva in albumele alea de circula pe net cu "fosile" ale epocii ceausiste, dar care pe noi ne-au incintat, cum ar fi guma Turbo, "walkman"-ul Ric etc :D De vinarsul asta imi aduc aminte, dar nici pe departe nu m-ar fi incintat pe atunci, ca eram o nebautoare convinsa, dup-aia m-am stricat... sau m-am reparat, depinde cum privesti problema :D In ideea ca toata lumea e la fel ca ei, cind ne-am mutat "la casa noastra" ai mei ne-au adus o sticla de vodca ruseasca, tot asa, din colectie, textul fiind "ia, mama, sa aveti si voi in casa cind va vine cineva", iar noi am terminat-o in aceeasi seara :D E adevarat ca inca mai faceam smotru in casa dupa renovare, si a mers ca unsa vodca aia in loc de energizant :D

Revenind in zilele noastre, obiceiurile ne-au ramas aceleasi, iar in seara asta, epuizat fiind tot stocul de vinuri normale, am atacat rezervele speciale, adica un Arezan din 2008, asta fiind un vin rosu de Murfatlar cica foarte apreciat.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-233-13308977056702.jpg

Pe eticheta aia aparent laconica pe care scrie Arezan, e scris cu cerneala simpatica moderna, adica litere fin lucioase pe fond mat, o poveste fantasmagoreica despre cuvintul Arezan, care cica era o sarbatoare a tracilor... eu personal nu cred, pentru ca de-abia imi vine sa cred ca ne tragem din daci si romani, darmite ca cineva a scris in izvoarele istoriei despre o sarbatoare la care tracii sacrificau via si vinul.

Asta e efectul dupa 2 pahare :D :D

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-233-13308982502223.jpg


Eu din patriotism local sint fana a Murfatlarului, dar pe vinul asta nu as da cit costa el in restaurante, ca numai acolo se gaseste, si anume vreo 100 de lei. Miine o sa fac studiu comparativ cu Beciul Domnesc din acelasi an si o sa va spun concluziile ;)

#395 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 March 2012 - 12:10 AM

PS: greseala era si atunci ca si acum, innobilat e un cuvint compus si trebuie sa pastreze n-ul dublu, pentru prefixul in si cuvintul nobil

#396 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 March 2012 - 01:31 PM

Da, a fost mereu un compositum, ca si innegurat, innorat, innebunit. Sper sa nu fi dat exemple eronate. Probabil ca ala de a tiparit eticheta gustase din sticloante pe rand :()))

Cat despre treaba cu originea noastra, romanii n-or ajuns pan-acolo, la Vaslui, asa ca in vinele mele curge sange de-al lui Gerula :(
Mersi de poze si de amintiri! Sa scrii mai des, ca imi place sa te citesc :(
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#397 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 March 2012 - 11:16 AM

Bere integrala afumata! :thumleft:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-9-13319757833989.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-9-13319757956246.jpg

#398 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 March 2012 - 04:45 PM

Ieri l-am baut pe asta si ne-a placut tare

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-1332254608417.jpg

Zilele trecute

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13322547218337.jpg

Foarte bun si asta

#399 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2012 - 05:47 PM

Foarte bun si asta, rosu

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13325176218924.jpg

#400 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 March 2012 - 08:13 PM

Il notez si pe Duca de Salaparuta! :occasion14:

Arata acest topic


  • 42 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi