Pentru fetele din Germania am nevoie de ajutor
Postat 25 July 2014 - 04:57 PM
Eataly, la 19 July 2014 - 09:27 AM, a spus:
Poate mai spre pensie......Deocamdata am fost doar in vacanta.

Buna Bericica. Cin-cin!

Number of downloads: 0
Postat 30 November 2014 - 08:18 PM
multumesc frumos.
Postat 30 November 2014 - 09:13 PM
Kiva, la 30 November 2014 - 08:18 PM, a spus:
multumesc frumos.
Zitronensäure/Sare de lamîie ( E 330 ) - gasesti de la dr. Oetker în aproape orice magazin pe rafturile cu chestii de prajituri, pe lînga chestiile de gelatinat, praf de copt, bicarbonat...etc.
Uite aici un link sa vezi cum arata ambalajul pe fata si spate

https://www.saymo.de...r-pack/a-31828/
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 26 December 2014 - 08:02 PM
Tot eu cu alta intrebare bavareza.
Maya, Peter, pentru voi:
- de Silvester mergem la niste prieteni si tema culinara a petrecerii aleasa de gazda este Bavaria. Habar n-am daca si dress-code-ul va fi bavarez dar, sincer, nu ma intereseaza, noi, nefiind absolut deloc fani dirndl sau lederhosen. Asadar, intrebarea se refera la chestiute comestibile tipice bavareze, de preferat finger food, salate, aperitive...
Ma gandesc ca o sa fie pe menu Brezeln mit Weißwurst, poate Wurstsalat. Dar in afara de asta nu am nicio alta idee. Ramane sa vorbsc si cu tipa care ne gazduieste sa inteleg ce planuri are.
Merci fain,
Cld
Postat 27 December 2014 - 03:35 PM
Kiva, la 26 December 2014 - 08:02 PM, a spus:
Tot eu cu alta intrebare bavareza.
Maya, Peter, pentru voi:
- de Silvester mergem la niste prieteni si tema culinara a petrecerii aleasa de gazda este Bavaria. Habar n-am daca si dress-code-ul va fi bavarez dar, sincer, nu ma intereseaza, noi, nefiind absolut deloc fani dirndl sau lederhosen. Asadar, intrebarea se refera la chestiute comestibile tipice bavareze, de preferat finger food, salate, aperitive...
Ma gandesc ca o sa fie pe menu Brezeln mit Weißwurst, poate Wurstsalat. Dar in afara de asta nu am nicio alta idee. Ramane sa vorbsc si cu tipa care ne gazduieste sa inteleg ce planuri are.
Merci fain,
Cld
eu nu-s fan bucatarie bavareza desi lucrez in una.Singurul lucru care-mi place e Obazda.
Intr-adevar ei mananca Weißwurst(la noi pe 24 asta s-a servit), salata de cartofi sau Wurstsalat(o alta chestie care n-as putea sa o mananc, desi o prepar nu pot sa gust niciodata combinata cu dressingul in care se pune), o alta ciudatenie, chiar si la nunti le place painea unsa cu untura ( Griebenschmalz) cu ceapa prajita pe deasupra( Röstzwiebeln) sau paine cu unt si Schnittlauch.Cam asta ar fi la racituri.La ei finger-food-uri, hmm, bavarezii au Brotzeit-uri, platouri cu diverse salamuri sau branzeturi.
Postat 28 December 2014 - 12:14 AM
Ioana, la 27 December 2014 - 03:35 PM, a spus:
eu nu-s fan bucatarie bavareza desi lucrez in una.Singurul lucru care-mi place e Obazda.
Intr-adevar ei mananca Weißwurst(la noi pe 24 asta s-a servit), salata de cartofi sau Wurstsalat(o alta chestie care n-as putea sa o mananc, desi o prepar nu pot sa gust niciodata combinata cu dressingul in care se pune), o alta ciudatenie, chiar si la nunti le place painea unsa cu untura ( Griebenschmalz) cu ceapa prajita pe deasupra( Röstzwiebeln) sau paine cu unt si Schnittlauch.Cam asta ar fi la racituri.La ei finger-food-uri, hmm, bavarezii au Brotzeit-uri, platouri cu diverse salamuri sau branzeturi.
Multumesc frumos de raspuns, Ioana.
Al meu din Baden fiind, nici nu vrea sa auda de Obazda, eu sunt OK, imi plac branzeturile de toate felurile, el e mai sensibilos

In final am vorbit cu gazda si am ajuns la concluzia ca e mai relaxant din punct de vedere al tematicii. O sa faca ea salata de cartofi, probabil va cumpara Fleischkäse si baga la cuptor Krustenbraten. Eu voi face chestiute mai putin bavareze dar rapide gen - oua umplute, salata de ciuperci, cosulete de foietaj cu crema de branza. Iar la desert prajitura postata de Peter acum ceva vreme, Käse-Sahne Torte.
Postat 30 March 2015 - 09:52 PM
Piticul meu are doar cetatenie germana. Tatal e neamt. In cazul in care as dori sa calatoresc in Romania doar eu cu cel mic, aveti idee daca imi trebuie o imputernicire de la tata ca e de acord? Cat de oficiala trebuie sa fie si de unde se obtine/se 'oficializeaza'? Trebuie tradusa in romana?
Intreb aici deoarece de la primaria locala ne-au spus ca depinde de tara iar minuntatul nostru consulat de la München nu pune la dispozitie un numar de telefon pentru a putea lua legatura cu ei mai rapid si mai simplu...
Multumesc anticipat.
Postat 30 March 2015 - 10:35 PM
Kiva, la 30 March 2015 - 09:52 PM, a spus:
Piticul meu are doar cetatenie germana. Tatal e neamt. In cazul in care as dori sa calatoresc in Romania doar eu cu cel mic, aveti idee daca imi trebuie o imputernicire de la tata ca e de acord? Cat de oficiala trebuie sa fie si de unde se obtine/se 'oficializeaza'? Trebuie tradusa in romana?
Intreb aici deoarece de la primaria locala ne-au spus ca depinde de tara iar minuntatul nostru consulat de la München nu pune la dispozitie un numar de telefon pentru a putea lua legatura cu ei mai rapid si mai simplu...
Multumesc anticipat.
Din cate stiu eu, depinde de cetatenia copilului - al tau fiind neamt, ar trebui sa intrebi undeva la primarie, sau la ministerul de externe. Copiii romani au nevoie de acordul ambilor parinti.
Postat 30 March 2015 - 10:51 PM
Multumesc anticipat.
Generalkonsulat von Rumänien
Adresse: Richard-Strauss-Strasse 149, 81679 München
E-Mail: kanzlei@rumaenien-gkmuenchen.de
Fax: +49-89-553.348
Telefon: 089/553307
Passabteilung: E-Mail: contact@informatiiconsulare.ro
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 30 March 2015 - 10:59 PM
uite ce am scris eu aici, vezi daca se confirma!
In cazul tau, se aplica legea germana, parerea mea.
Postat 31 March 2015 - 11:44 AM
Multumesc anticipat.
Eu am calatorit singura cu fetele, ele cu pasaport irlandez, eu cu pasaport romanesc si nu mi-a trebuit niciodata imputernicire de la sot
O singura data, pe Otopeni, mi-au cerut politicos o dovada ca sunt mama Andreei. Copilul avea 1 an jumate. Le-am aratat certificatul de nastere si gata. Cel mai bine e sa te interesezi la oficialitati

Postat 31 March 2015 - 12:07 PM
1 certificatul de nastere in original + pasapoartele/CI ale celor 2 parinti prezenti.
2. imputernicire notariala (privind acordul de a calatori in afara granitelor) de la parintele lipsa, daca minorul nu este insotit la trecerea frontierei si de al doilea parinte
PS:
1. In general, mi-au cerut certificatul de nastere in original, in afara de pasaportul copilei si in alte tari unde am calatorit si implicit actele de identitate ale parintilor insotitori (conform certificatului de nastere).
2. Personal, nu am calatorit fara unul dintre cei doi parinti ai minorului, dar au calatorit impreuna cu noi alti prieteni cu copilasii si le-a fost solicitata procura/imputernicirea notariala, care atesta ca parintele lipsa e de acord cu calatoria
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 31 March 2015 - 12:35 PM
Din cate stiu, Germania exclude dubla cetatenie, deci conteaza doar cea germana.
Eu ca sa-mi iau de durere de cap as lua una de la consulat in romana, de unde ti-a scris Maya!
Postat 31 March 2015 - 05:32 PM
Copilul are doar cetatenie Germana si nu e inregistrat in niciun act de stare civila romana si nici nu va fi. Tind sa cred ca, asa cum spunea Zerda si Foxxy, in cazul lui se aplica legea germana. El are pasaport acum si in cazul in care doar eu voi calatori cu el este nevoie de o hartie scrisa de tata cum ca este de acord, plus copie de pe actul lui de identitate ca sa certifice semnatura.
La consulat, hehe....Stiu ca au numere de tel pe site dar scrie clar ca trebuie folosite doar pentru situatii de urgenta gen decese sau arestari. Noi stam in BW si apartinem de consulatul din München care e la vreo 3.5h ore de noi pe cand cel din Frankfurt e doar la o ora...O tampenie. Imi este complet peste mana sa merg in München. O sa le trimit un e-mail sa vedem ce spun. Din experienta mea, raspund destul de repede.
O saptamana frumoasa in continuare.
Postat 01 April 2015 - 12:02 AM
Dar chiar recent am auzit un parinte care-a mers dupa celalalt parinte sute de km, ca sa poata iesi cu copilul din tara.
Mai e si chestia ca in Germania, banui,actele se emit doar in germana. Deci e musai o traducere. Daca o faci in romana,inteleg cei din Ro,dar nu si daca faci undeva escala si ai de trecut control. Acelasi lucru si cu certificatul de nastere,care tot ar fi in germana. De aici ar reiesi c-ar trebui engleza?
Eu as tipari si raspunsul ambasadei sa-l am la mine,pentru ca daca iti raspunde o persoana incompetenta la telefon,nu prea ai cum sa dovedesti dezinformarea.
Poate-s prea paranoica dar eu mereu dau peste persoane dure la controale si-am mai avut si experiente negative chiar daca mereu cu actele in ordine. Iar la calatorii cu minori cred ca-s si mai in alerta.
Postat 01 April 2015 - 11:34 AM
Maya, la 30 March 2015 - 10:51 PM, a spus:
Generalkonsulat von Rumänien
Adresse: Richard-Strauss-Strasse 149, 81679 München
E-Mail: kanzlei@rumaenien-gkmuenchen.de
Fax: +49-89-553.348
Telefon: 089/553307
Passabteilung: E-Mail: contact@informatiiconsulare.ro
Se vede treaba ca au mai schimbat de anul trecut de cand am avut eu ceva treaba la ei. Vad ca au hot-line acum dar ori e in faza de inceput si nu e inca functional ori e tipic romanesc. Sun de azi dimineata si imi intra faxul...halal hot-line. Le-am trimis si un e-mail, sa vedem cand si ce raspund...
Multumesc, Miha.
Postat 01 April 2015 - 07:49 PM
le dau nr de tel si email-ul unde poate fi gasit si ca sunt gata sa stau acolo, pana-l gasesc pe el la telefon sa le confirme.
L-au intrebat doar pe fiul meu ( care avea 3 ani atunci) unde este tatal lui si cand vine.
Am uitat sa scriu ca acea scrisoare este certificata. Nu mi-a trebuit nimic de la Consulatul Romaniei.
Postat 01 April 2015 - 09:32 PM
Pentru urgente, decese au alt numar : 0171/5705788
Poti sa-i contactezi pe mail sau fax... deci variante sînt, doar ca trebuie sa ai si nervi si sa vorbesti cu ei de parca ar fi oua de Pasti pline cu TNT

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges