Forum Culinar: Tort Bill Granger - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort Bill Granger

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 May 2011 - 01:24 PM

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13064938302687.jpg

De fapt am gresit reteta.

Bill Granger este un bucatar australian destul de faimos.Rasfoind una din cartile lui, am dat peste o minune de reteta.Din neatentie am uitat sa pun cei 60 de ml de lapte.Nu stiu cum era originalul, dar tortul meu gresit era minunat.El a facut tortul cu gem de zmeura, eu l-am facut initial cu gem de caise si refacut dupa 2 zile, cu gem de fructe de padure.

Pentru "glazura":

100 gr de ciocolata dark.Eu l-am facut si cu lapte.
125 gr de gem de caise(zmeura)
125 gr frisca lichida

Le puneti pe toate la topit la foc mic.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13064941135745.jpg

Cand s-au amalgamat bine toate ingredientele, turnam "glazura" intr-o forma de tort, tapetata cu hartie.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13064941821572.jpg

Lasam la racit si ne ocupam de tort.

40 gr cacao
80 gr gem de caise
115 gr unt moale
125 ml apa(sau lapte)
70 gr zahar
2 oua
150 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit de bicarbonat

Bill a adaugat si zmeura prospata.Eu nu.



Mixam bine untul cu zaharul.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13064944652582.jpg

Adaugam ouale pe rand si mixam bine.
Dizolvam cacao in apa calda si adaugam gemul.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13064945286748.jpg

La compozitia de gem cu cacao adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13064945822802.jpg

Acum amestecam cele doua compozitii.Turnam compozitia obtinuta peste "glazura" din tava.

Coacem la 190 de grade timp de 30 de minute.Incercati cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca 15 minute dupa care intoarcem tortul "apsaitdaun" si dezlipim hartia.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-1306494653407.jpg

Cea cu gem de caise parea un Sacher Torte, la gust.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13064948316584.jpg

Eu nu stiu unde ar mai fi stat si 60 de ml de lapte.Compozitia finala era destul de lichida.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13064950910189.jpg

Asa ca am refacut tortul inlocuind apa cu laptele.

Voilà!Tortul refacut cu gem de fructe de padure, lapte in loc de apa si ciocolata dark in loc de milk.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13064949903476.jpg

Textura celor doua torturi era identica.Gustul era divers: unul cu gust de caise si unul cu gust de fructe de padure. =))

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 May 2011 - 03:53 PM

Mortal!Daca stau bine si ma gîndesc,tu esti vinovata principala care m-a facut sa îmi deschid orizontul catre ciocolata :headbang:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 May 2011 - 05:06 PM

E bun rau!
Am in "stand by" o alta reteta de ciocolatos, credeam ca e cel mai mortal.Intre timp am facut reteta lui nenea Bill si l-a declasat.

Sper sa-mi fac timp si sa o postez si pe cealalta.Fiti pe faza ca n-are nici unt nici ulei.

Si cum eu retetele inainte sa le postez le fac de cel putin 2 ori, si la celalalt l-am adaptat(si ca blat de tort) si modificat.

#4 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 27 May 2011 - 08:56 PM

...arăta prea bine ca să rezist să n-o fac, aşa căăăă:

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-184-13065224739258.jpg

Am folosit gem de caise.
Ai dreptate, e foarte bună! Merci că ai postat reţeta!
dana

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 May 2011 - 10:48 AM

Vezi postareadana3262, la 27 May 2011 - 08:56 PM, a spus:

...arăta prea bine ca să rezist să n-o fac, aşa căăăă:


Am folosit gem de caise.
Ai dreptate, e foarte bună! Merci că ai postat reţeta!


Dana ce rapida ai fost! :notworthy:
Arata minunat si noroc ca stiu cum e la gust!

De curiozitate, ai pus lapte sau apa?

#6 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 29 May 2011 - 05:51 PM

Am pus lapte!
dana

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 May 2011 - 09:29 PM

Cred ca se topeste in gura.
Nu-l fac ,ca nu m-as abtine la o singura felie.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 May 2011 - 10:56 AM

Se topeste in gura.Nici eu nu-l mai fac ca trebuie sa intru in rochia de nasà! :icescream:

#9 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 30 May 2011 - 02:00 PM

Arata foarte bine tortul,eu sunt amatoare la torturi de genul,parca chiar mai mult ca acum cativa ani.
O sa-l fac si eu, dar nu chiar acum.

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 June 2011 - 08:34 AM

Multumesc Nataly, sper sa-ti placa!

#11 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 07 June 2011 - 07:17 PM

adevarat ciocolatos ! si e si simplu de facut !
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 June 2011 - 09:12 PM

Si e si usor de adaptat la monti... Multam mult!
Sorina

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 June 2019 - 11:39 AM

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-9-0-07518400-1561369134.jpg

Un evergreen in viață!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi