Prajitura cu lavanda si mango
#1
Postat 30 May 2011 - 04:44 PM
aveam in casa un manunchi de lavanda, un mango foarte bine copt, niste albusuri pe care nu mai voiam sa le congelez ca am destule, asa ca am purces la a incropii ceva.
Am nevoie de
300 gr faina
80 gr unt
200 ml lapte
4 albusuri
2 1/2 linguri flori lavanda
4 linguri "marmelada" mango
4 linguri zahar
1/2 plic praf de copt
Mango l-am taiat bucatele si l-am pus la fiert cu o lingura de zahar cat sa fac o marmelada.
Am batut albusurile cu zaharul apoi am adaugat untul si faina.Se amesteca bine, apoi se toarna laptele, florile de lavanda si marmelada.Cand toate sunt bine amestecate se adauga si praful de copt, amestecam iarasi.
Eu am preferat sa folosesc formele de muffin,dar se poate face si sub forma de chec.
Se incinge cuptorul la 170 gr si bagam (in cuptor :-p)formele pt cca 40 de minute .
Dupa ce se racesc se presara cu zahar, sau nu, dupa pofta inimii.
Eu am servit pe langa un cappuccino
si o mica sectiune.Daca vreti sa nu iasa prea umed, nu puneti prea multa marmelada
#2
Postat 30 May 2011 - 08:10 PM
Prajituri cu leventica n-am mancat, dar nu-i prea tarziu.Mango cu ce s-ar putea inlocui?
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#3
Postat 30 May 2011 - 09:46 PM
#4
Postat 30 May 2011 - 10:44 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#6
Postat 31 May 2011 - 12:47 PM
Daniella, la 30 May 2011 - 10:44 PM, a spus:
Daniela,marmelada a ramas asa la briosinele cu gaura,fiinca am pus in interior dupa ce le-am scos.La cele normale am pus peste aluat inainte de a da la cuptor.Asta extra fata de ce am pus in compozitie.
Adriana, la 30 May 2011 - 11:12 PM, a spus:
#7
Postat 06 June 2011 - 10:38 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 07 June 2011 - 10:23 AM
#9
Postat 07 June 2011 - 10:35 PM
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#10
Postat 08 June 2011 - 08:47 AM
#11
Postat 08 June 2011 - 01:00 PM
Cu lavanda sau nu, ramane o reteta de facut.De reciclat albusuri si nu numai.
#12
Postat 08 June 2011 - 02:22 PM
Eataly, la 08 June 2011 - 01:00 PM, a spus:
Cu lavanda sau nu, ramane o reteta de facut.De reciclat albusuri si nu numai.
Sa sti ca si eu am cules-o din gradina clubului unde joaca al meu tenis.Vazusem la un moment dat si nu eram sigura ca e, dar intr-o zi le-am intrebat pe fetele de la restaurantul clubului daca e intr-adevar lavanda.Cand m-am convins ca e am cerut voie sa iau si eu cateva firisoare .
Vad ca ei nu folosesc, asa ca joi cred ca mai iau cateva si incerc sa fac o alta combinatie care mi-a venit acum in cerebel
Mie mi-a placut varianta asta ca aveam albusurile ramase de la alta praji si cum deja mai aveam in congelator vreo 2 pungi cu albusuri si nici loc nu mai aveam am zis sa fac ceva cu ele.
#13
Postat 09 June 2011 - 03:49 PM
Tre' sa îndraznesc si eu o combinatie de asta
Arata super prajiturelele tale
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#14
Postat 09 June 2011 - 06:01 PM
Sper sa am timp zilele astea si daca da, vin cu o noua reteta.
Daca as avea gradina mi-as pune si eu ca e chiar buna in bucatarie.
#15
Postat 09 June 2011 - 09:18 PM
#16
Postat 10 June 2011 - 04:44 PM
Carmella, la 09 June 2011 - 09:18 PM, a spus:
lavanda2011.jpg
imi place in primul rand ghiveciul .Cat de mila,ehe, tb sa le folosim nu doar sa le tinem de frumusete,ca-i pacat
#17
Postat 14 June 2011 - 12:43 PM
Mirosea la mine in bucatarie atat de bine!
Le-am facut, le-au placut...ce ramane de facut = sa mai incerc si brownie .
Ale mele au fost cu gem de caise (ca si asa nu-i gaseam o intrebuintare).
#18
Postat 14 June 2011 - 04:44 PM
yoyo, la 14 June 2011 - 12:43 PM, a spus:
Mirosea la mine in bucatarie atat de bine!
Le-am facut, le-au placut...ce ramane de facut = sa mai incerc si brownie . DSC08086 1.jpg
Ale mele au fost cu gem de caise (ca si asa nu-i gaseam o intrebuintare).
Ma bucur ca ti-a/v-a placut.Cine aude de lavanda se stramba,e o mirodenie foarte rar intalnita in bucate.Adevarul e ca si eu prima data cand am citit reteta postata de Hanna ma gandeam cum o fi in mancare si de atunci tot zic ca fac.
Acum mai urmeaza sa o folosesc la mancaruri si non food in bilutele pt baie
#19
Postat 14 June 2011 - 08:08 PM
Carmella, la 09 June 2011 - 09:18 PM, a spus:
lavanda2011.jpg
Posibil sa ma însel,dar cred ca a ta nici nu e mîncabila.
Eu stiam ca doar Lavandula angustifolia se foloseste la bucatarie,iar lavanda ta pare a fi Lavandula stoechas,care cred este folosita doar în scop decorativ.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges