De ceva timp am inceput sa experimentez retete mai neobisnuite, iar asta de mult o aveam in vizor si intr-un final i-a sosit randul
Avem nevoie de :
500 gr sparanghel verde
1/2 lingurita sare
240 gr zahar
100 gr unt
10 buc fructul pasiunii(maracuja)
zeama de la 4 limé
150 gr smantana
8 oua
aluat proaspat
Sparanghelul se curata si se pune la fiert pt 5 min in apa cu sare si 100 gr zahar.
Ungem cu unt formele de tarta cu unt si punem blatul taiat in patratele.Preincalzim cuptorul la 170 gr.
Intre timp taiem pe jumatate maracuja si scoatem pulpa pe care o amestecam cu zeama de limé si restul de zahar si punem sa fiarba pe foc, cat sa se topeasca zaharul.Dam de-o parte sa se racoreasca putin si daugam smantana si oole batute.
Punem amestecul peste blat, adaugam sparanghelul fiert si scurs de apa si dam la cuptor pt 18 min.Dupa primele 10 minute daca vi se pare ca e necesar se pot acoperii.
Pt papilele celor mai zapaugi asa ca mine si care adora sparanghelul si marachuja v-a fi o incantare
Si iaca rezultatul
Pagina 1 din 1
Tarta de sparanghel cu fructul pasiunii
#2
Postat 06 June 2011 - 10:04 PM
Eu le ador pe amindoua, cel mai mult fructul pasiunii dupa care innebunesc, ma intriga tare combinatia. Problema e ca nu il gasesc asa de usor si mi-e frica cind il cumpar ca nu e copt.
#3
Postat 07 June 2011 - 10:22 AM
Adriana, la 06 June 2011 - 10:04 PM, a spus:
Eu le ador pe amindoua, cel mai mult fructul pasiunii dupa care innebunesc, ma intriga tare combinatia. Problema e ca nu il gasesc asa de usor si mi-e frica cind il cumpar ca nu e copt.
Adriana,initial si pe mine m-a intrigat combinatia,dar cum spuneam am inceput sa experimentez retete cu fruncte si legume.
Cat de maracuja, zicea si Maya ca-l recunosti ca-i matur si copt atunci cand are coaja cretulie, cand e neteda atunci e acrisor.Eu de fel daca nu fac pe loc le iau netede si le las sa se coaca.Asa am mai tot timpul in casa .
#5
Postat 07 June 2011 - 10:52 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1