Forum Culinar: Piept de pui cu smantana si ciuperci - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piept de pui cu smantana si ciuperci

#1 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 08 December 2009 - 08:30 PM

Imagine atasata: 57_79720e88420ceaf85d0ca3ceb884bfe5.jpg

O retetea simpla, rapida si gustoasa.
30 g unt, un piept de pui mare, 300 g ciuperci, proaspete sau din conserva, 250 ml smantana , sare, piper.
Pieptul de pui se bate putin si se unge cu ulei, sare si piper. Se frige intr-o tigaie incinsa, pe ambele parti, pana cand se albeste. se scoate si se lasa deoparte.

Imagine atasata: 57_278cf41670c9e89fe22d052f766e7a58.jpg

Ciupercile se curata de coaja, se spala si se toaca ( nu prea fin), daca sunt proaspete, daca sunt din conserva, doar se spala si se scurg bine.

Imagine atasata: 57_4c32b4e0ef529af5c03e206c2bcc0634.jpg

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga ciupercile si se calesc bine.

Imagine atasata: 57_e33f6819a7e6eda347a2c20836d058d9.jpg

Cand ciupercile sunt gata se adauga pieptul de pui si se toarna peste ele smantana.

Imagine atasata: 57_f7ad8b00fb3f7765367afd775d8f5a75.jpg

Se pune sare si piper dupa gust si se mai fierbe putin.
Merge foarte bine langa gnochi sau langa un cartof copt in coaja.

Imagine atasata: 57_f1dc1e86794f9fc9a6aafc9afdf371ca.jpg

#2 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 10 December 2009 - 05:07 PM

Simplu si arata yammy.In weekend vreau sa-mi pregatesc alaturi de mamaliguta.

#3 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 10 December 2009 - 05:33 PM

PARADIS a spus:

Simplu si arata yammy.In weekend vreau sa-mi pregatesc alaturi de mamaliguta.



E simplu si foarte gustos. Copilul nu manca ciuperci deloc, nici nu se uita la ele, indiferent cum erau preparate. A mancat odata, din politete, facute de o mandra :pupic: , impreuna cu gnochi si cum i-a placut foarte mult, i-am cerut fetei reteta. Cu mamaliguta n-am incercat, ai mei nu mananca, dar cred ca o sa-mi fac odata pentru mine. :pupic:

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 10 December 2009 - 07:03 PM

Narnia, între pui si ciuperci, ai curatat tigaia? Sau...? :pupic:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 10 December 2009 - 07:30 PM

Alexandru a spus:

Narnia, între pui si ciuperci, ai curatat tigaia? Sau...? :lol:


Am curatat-o , da. :lol:

Acum mi-am cumparat un grill si frig pieptul pe el, dar cand am facut pozele alea am folosit aceiasi tigaie. Am spalat-o altfel probabil ar fi iesit un sos cu o culoare dubioasa. :salut:

#6 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 10 December 2009 - 07:40 PM

Narnia a spus:

Alexandru a spus:

Narnia, între pui si ciuperci, ai curatat tigaia? Sau...? :lol:


Am curatat-o , da. :lol:

Acum mi-am cumparat un grill si frig pieptul pe el, dar cand am facut pozele alea am folosit aceiasi tigaie. Am spalat-o altfel probabil ar fi iesit un sos cu o culoare dubioasa. :salut:


Pai nu, tocmai, ai aruncat bunatate de suc de pui caramelizat :cry: Data viitoare cînd faci, dupa ce scoti bucatile de pui, lasi tigaia pe foc (daca ramîne grasime în tigaie, o arunci).
Apoi torni la alegere : vin, porto, sherry, supa sau pur si simpu apa, cam jumatate de pahar. Lasi sa scada pîna nu mai ramîne decît o lingura doua de lichid, rîcîind bine fundul tigaii cu o spatula, ca sa dizolvi respectivele sucuri. Torni sosul rezultat în amestecul final.
Asta e valabil pentru tot ce frigi la tigaie sau la cuptor.

P.S. :Termenul tehnic pentru aceasta operatie este "deglasaj".
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#7 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 10 December 2009 - 08:01 PM

Alexandru a spus:

Pai nu, tocmai, ai aruncat bunatate de suc de pui caramelizat :cry: Data viitoare cînd faci, dupa ce scoti bucatile de pui, lasi tigaia pe foc (daca ramîne grasime în tigaie, o arunci).
Apoi torni la alegere : vin, porto, sherry, supa sau pur si simpu apa, cam jumatate de pahar. Lasi sa scada pîna nu mai ramîne decît o lingura doua de lichid, rîcîind bine fundul tigaii cu o spatula, ca sa dizolvi respectivele sucuri. Torni sosul rezultat în amestecul final.
Asta e valabil pentru tot ce frigi la tigaie sau la cuptor.
P.S. :Termenul tehnic pentru aceasta operatie este "deglasaj".


Asta suna bine, merci pentru sfat. O sa incerc asta odata, dar pentru mine, baietii mei au ei niste chestii fixe, o mancare trebuie sa aiba gustul ala pe care il stiu ei, altefl nu e buna. :lol:
Cand incerc asta o sa le spun ca e o mancare noua, nu cea pe care o stiu ei. :salut:

#8 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 10 December 2009 - 09:01 PM

Narnia a spus:

Alexandru a spus:

Pai nu, tocmai, ai aruncat bunatate de suc de pui caramelizat :cry: Data viitoare cînd faci, dupa ce scoti bucatile de pui, lasi tigaia pe foc (daca ramîne grasime în tigaie, o arunci).
Apoi torni la alegere : vin, porto, sherry, supa sau pur si simpu apa, cam jumatate de pahar. Lasi sa scada pîna nu mai ramîne decît o lingura doua de lichid, rîcîind bine fundul tigaii cu o spatula, ca sa dizolvi respectivele sucuri. Torni sosul rezultat în amestecul final.
Asta e valabil pentru tot ce frigi la tigaie sau la cuptor.
P.S. :Termenul tehnic pentru aceasta operatie este "deglasaj".


Asta suna bine, merci pentru sfat. O sa incerc asta odata, dar pentru mine, baietii mei au ei niste chestii fixe, o mancare trebuie sa aiba gustul ala pe care il stiu ei, altefl nu e buna. :lol:
Cand incerc asta o sa le spun ca e o mancare noua, nu cea pe care o stiu ei. :lol:


Gustul are sa fie acelsi, doar subliniat :salut:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi