Pagina 1 din 1
Piept de pui cu smantana si ciuperci
#1
Postat 08 December 2009 - 08:30 PM
O retetea simpla, rapida si gustoasa.
30 g unt, un piept de pui mare, 300 g ciuperci, proaspete sau din conserva, 250 ml smantana , sare, piper.
Pieptul de pui se bate putin si se unge cu ulei, sare si piper. Se frige intr-o tigaie incinsa, pe ambele parti, pana cand se albeste. se scoate si se lasa deoparte.
Ciupercile se curata de coaja, se spala si se toaca ( nu prea fin), daca sunt proaspete, daca sunt din conserva, doar se spala si se scurg bine.
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga ciupercile si se calesc bine.
Cand ciupercile sunt gata se adauga pieptul de pui si se toarna peste ele smantana.
Se pune sare si piper dupa gust si se mai fierbe putin.
Merge foarte bine langa gnochi sau langa un cartof copt in coaja.
#2
Postat 10 December 2009 - 05:07 PM
Simplu si arata yammy.In weekend vreau sa-mi pregatesc alaturi de mamaliguta.
#3
Postat 10 December 2009 - 05:33 PM
PARADIS a spus:
Simplu si arata yammy.In weekend vreau sa-mi pregatesc alaturi de mamaliguta.
E simplu si foarte gustos. Copilul nu manca ciuperci deloc, nici nu se uita la ele, indiferent cum erau preparate. A mancat odata, din politete, facute de o mandra , impreuna cu gnochi si cum i-a placut foarte mult, i-am cerut fetei reteta. Cu mamaliguta n-am incercat, ai mei nu mananca, dar cred ca o sa-mi fac odata pentru mine.
#4
Postat 10 December 2009 - 07:03 PM
Narnia, între pui si ciuperci, ai curatat tigaia? Sau...?
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#5
Postat 10 December 2009 - 07:30 PM
Alexandru a spus:
Narnia, între pui si ciuperci, ai curatat tigaia? Sau...?
Am curatat-o , da.
Acum mi-am cumparat un grill si frig pieptul pe el, dar cand am facut pozele alea am folosit aceiasi tigaie. Am spalat-o altfel probabil ar fi iesit un sos cu o culoare dubioasa.
#6
Postat 10 December 2009 - 07:40 PM
Narnia a spus:
Alexandru a spus:
Narnia, între pui si ciuperci, ai curatat tigaia? Sau...?
Am curatat-o , da.
Acum mi-am cumparat un grill si frig pieptul pe el, dar cand am facut pozele alea am folosit aceiasi tigaie. Am spalat-o altfel probabil ar fi iesit un sos cu o culoare dubioasa.
Pai nu, tocmai, ai aruncat bunatate de suc de pui caramelizat :cry: Data viitoare cînd faci, dupa ce scoti bucatile de pui, lasi tigaia pe foc (daca ramîne grasime în tigaie, o arunci).
Apoi torni la alegere : vin, porto, sherry, supa sau pur si simpu apa, cam jumatate de pahar. Lasi sa scada pîna nu mai ramîne decît o lingura doua de lichid, rîcîind bine fundul tigaii cu o spatula, ca sa dizolvi respectivele sucuri. Torni sosul rezultat în amestecul final.
Asta e valabil pentru tot ce frigi la tigaie sau la cuptor.
P.S. :Termenul tehnic pentru aceasta operatie este "deglasaj".
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#7
Postat 10 December 2009 - 08:01 PM
Alexandru a spus:
Pai nu, tocmai, ai aruncat bunatate de suc de pui caramelizat :cry: Data viitoare cînd faci, dupa ce scoti bucatile de pui, lasi tigaia pe foc (daca ramîne grasime în tigaie, o arunci).
Apoi torni la alegere : vin, porto, sherry, supa sau pur si simpu apa, cam jumatate de pahar. Lasi sa scada pîna nu mai ramîne decît o lingura doua de lichid, rîcîind bine fundul tigaii cu o spatula, ca sa dizolvi respectivele sucuri. Torni sosul rezultat în amestecul final.
Asta e valabil pentru tot ce frigi la tigaie sau la cuptor.
P.S. :Termenul tehnic pentru aceasta operatie este "deglasaj".
Apoi torni la alegere : vin, porto, sherry, supa sau pur si simpu apa, cam jumatate de pahar. Lasi sa scada pîna nu mai ramîne decît o lingura doua de lichid, rîcîind bine fundul tigaii cu o spatula, ca sa dizolvi respectivele sucuri. Torni sosul rezultat în amestecul final.
Asta e valabil pentru tot ce frigi la tigaie sau la cuptor.
P.S. :Termenul tehnic pentru aceasta operatie este "deglasaj".
Asta suna bine, merci pentru sfat. O sa incerc asta odata, dar pentru mine, baietii mei au ei niste chestii fixe, o mancare trebuie sa aiba gustul ala pe care il stiu ei, altefl nu e buna.
Cand incerc asta o sa le spun ca e o mancare noua, nu cea pe care o stiu ei.
#8
Postat 10 December 2009 - 09:01 PM
Narnia a spus:
Alexandru a spus:
Pai nu, tocmai, ai aruncat bunatate de suc de pui caramelizat :cry: Data viitoare cînd faci, dupa ce scoti bucatile de pui, lasi tigaia pe foc (daca ramîne grasime în tigaie, o arunci).
Apoi torni la alegere : vin, porto, sherry, supa sau pur si simpu apa, cam jumatate de pahar. Lasi sa scada pîna nu mai ramîne decît o lingura doua de lichid, rîcîind bine fundul tigaii cu o spatula, ca sa dizolvi respectivele sucuri. Torni sosul rezultat în amestecul final.
Asta e valabil pentru tot ce frigi la tigaie sau la cuptor.
P.S. :Termenul tehnic pentru aceasta operatie este "deglasaj".
Apoi torni la alegere : vin, porto, sherry, supa sau pur si simpu apa, cam jumatate de pahar. Lasi sa scada pîna nu mai ramîne decît o lingura doua de lichid, rîcîind bine fundul tigaii cu o spatula, ca sa dizolvi respectivele sucuri. Torni sosul rezultat în amestecul final.
Asta e valabil pentru tot ce frigi la tigaie sau la cuptor.
P.S. :Termenul tehnic pentru aceasta operatie este "deglasaj".
Asta suna bine, merci pentru sfat. O sa incerc asta odata, dar pentru mine, baietii mei au ei niste chestii fixe, o mancare trebuie sa aiba gustul ala pe care il stiu ei, altefl nu e buna.
Cand incerc asta o sa le spun ca e o mancare noua, nu cea pe care o stiu ei.
Gustul are sa fie acelsi, doar subliniat
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1