Forum Culinar: Dieta Montignac - retete de dulciuri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - retete de dulciuri din cartea Dulciuri -50de retete pentru a slabi

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 June 2011 - 11:00 PM

Eu incep sa scriu aici retetele din carte.
Apoi le rog pe fetele pricepute sa corecteze "greselile" care mie mi se par ca apar, gen lapte nedegresat si ricotta.
Apoi in acest prim mesaj fac si un index.

1. Bavareza cu caise si sosul ei
2. Bavareza de zmeura
3. Bavareza de zmeura si sosul ei

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 June 2011 - 11:22 PM

Bavareza cu caise si sosul ei
timp de pregatire - 20 de minute
timp de coacere - 15 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 750 gr de caise
- 5 foi de gelatina
- 25 cl de lapte nedegresat
- 100 gr de fructoza
- 20 cl de smintina lichida
- 5 cl de cognac

Se taie in jumatate caisele si se elimina simburii, se fierb pe aburi 10 minute apoi se lasa sa se raceasca. Se incalzeste laptele pina cind incepe sa fiarba si apoi se lasa sa se racesca 10 minute.
Se pun in apa rece foile de gelatina apoi se topesc in lapte, se amesteca bine si se lasa 15 minute.
Se bate smintina cu 50 de gr de fructoza.
Se adauga peste lapte smintina adaugind si coniacul. Se amesteca usor pina cind se omogeneizeaza.
Se taie in bucatele jumatate din cantitatea de caise si se amesteca in crema.
Se varsa crema in inele de 8 cm sau in forme individuale si se lasa la frigider 6 ore.
Restul caiselor se mixeaza cu 50 de gr de fructoza obtinind un sos care se pastreaza la frigider.
Se serveste bavareza scoasa din forme cu sosul sau.

#3 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 June 2011 - 09:27 AM

Vezi postareaAdriana, la 10 June 2011 - 11:22 PM, a spus:

Bavareza cu caise si sosul ei

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 750 gr de caise
- 5 foi de gelatina
- 25 cl de lapte nedegresat trebuie lapte "monti", adica smintina lichida diluata cu apa
- 100 gr de fructoza
- 20 cl de smintina lichida
- 5 cl de cognac pentru strictete, mai ales ca se pune rece si nu se evapora alcolul, ar fi bine sa se renunte, chiar daca e asa putin


#4 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 11 June 2011 - 11:27 AM

Vezi postareaboni, la 11 June 2011 - 09:27 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 10 June 2011 - 11:22 PM, a spus:

Bavareza cu caise si sosul ei

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 750 gr de caise
- 5 foi de gelatina
- 25 cl de lapte nedegresat trebuie lapte "monti", adica smintina lichida diluata cu apa
- 100 gr de fructoza
- 20 cl de smintina lichida
- 5 cl de cognac pentru strictete, mai ales ca se pune rece si nu se evapora alcolul, ar fi bine sa se renunte, chiar daca e asa putin



O intrebare, am sentimentul ca s-a mai discutat, dar fiind legata de prajitura asta, poate e bine sa stea aici. In cazul smantanii lichide, poate fi cea de frisca cu 30% grasime, sau trebuie luata cea cu 12%. Ma rog, altfel spus, smantana trebuie cu procent scazut de grasime sau nu conteaza?

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2011 - 04:04 PM

La aceleasi corectii ma gindeam si eu, boni, in nestiinta mea.
Dar acest amestec de apa si smintina lichida cum se face, cita apa si cita smintina?
Eu am luat caise si o sa incerc sa o fac.

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2011 - 11:31 PM

Bavareza de zmeura

timp de pregatire - 20 de minute
timp de coacere - 15 minute

Ingrediente pentru 4 persoane
- 500 de gr de zmeura
- 1/2 litru de lapte
- 4 galbenusuri
- 3 linguri de fructoza
- 6 foi de gelatina

Se pune laptele la fiert. Se bat galbenusurile cu fructoza. Se varsa peste ele incet si amestecind mereu laptele fierbinte. Se repune totul pe foc si se lasa la fiert amestecind mereu pina cind crema se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga foile de gelatina care au fost puse in apa rece in prealabil.
Se mixeaza 200 de gr de zmeura si se amesteca cu crema impreuna cu 50 de gr de zmeura.
Se varsa compozitia in forme individuale sau intr-o forma mare si se lasa la frigider pentru 12 ore.
restul de zmeura se transforma in suc.
se scot din forma bavarezele si se servesc impreuna cu sucul

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2011 - 11:40 PM

Bavareza de zmeura si sosul ei

timp de pregatire - 20 de minute
timp de coacere - 15 minute

Ingrediente pentru 4 persoane
- 750 de gr de zmeura
- o lamiie
- 3 linguri de fructoza
- 150 gr de brinza proaspata sau ricotta
- 15 cl de smintina lichida light
- 6 foi de gelatina

Se mixeaza zmeura si se trece prin sita.
Se adauga sucul de la o lamiie si fructoza.
Se pune la frigider o treime din acest amestec pentru pregatirea ulterioara a sosului.
Se topeste gelatina pe abur in 2 linguri de apa si se adauga imediat la crema de zmeura. Se adauga brinza sau ricotta scursa bine si smintina.
Se varsa in 4 forme individuale si se pune la frigider 2 ore, apoi se transfera in 4 inele si se lasa la frigider alte 4 ore.
Se serveste bavareza scotind-o din inele si se aseaza sosul deasupra.

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 June 2011 - 01:14 PM

Vezi postareaArmina, la 11 June 2011 - 11:27 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 11 June 2011 - 09:27 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 10 June 2011 - 11:22 PM, a spus:

Bavareza cu caise si sosul ei

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 750 gr de caise
- 5 foi de gelatina
- 25 cl de lapte nedegresat trebuie lapte "monti", adica smintina lichida diluata cu apa
- 100 gr de fructoza
- 20 cl de smintina lichida
- 5 cl de cognac pentru strictete, mai ales ca se pune rece si nu se evapora alcolul, ar fi bine sa se renunte, chiar daca e asa putin



O intrebare, am sentimentul ca s-a mai discutat, dar fiind legata de prajitura asta, poate e bine sa stea aici. In cazul smantanii lichide, poate fi cea de frisca cu 30% grasime, sau trebuie luata cea cu 12%. Ma rog, altfel spus, smantana trebuie cu procent scazut de grasime sau nu conteaza?



Pt mine nu a contat niciodata. Am folosit mereu smantana normala. Nu mi-am pus aceasta problema, stiind ca e bine sa evit cat de mult produsele degresate.
Si pt ca m-ai facut curioasa, m-am dus si m-am uitat pe cutiuta. Smantana care o folosesc eu la diluare are 24% grasime.
Sorina

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 June 2011 - 01:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 June 2011 - 04:04 PM, a spus:

La aceleasi corectii ma gindeam si eu, boni, in nestiinta mea.
Dar acest amestec de apa si smintina lichida cum se face, cita apa si cita smintina?
Eu am luat caise si o sa incerc sa o fac.


Eu fac totul la ochi. In mare parte jumi-juma... dar fiecare e liber sa se joace cu proportiile dupa cum doreste.
Sorina

#10 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 12 June 2011 - 03:03 PM

Vezi postareaArmina, la 11 June 2011 - 11:27 AM, a spus:

O intrebare, am sentimentul ca s-a mai discutat, dar fiind legata de prajitura asta, poate e bine sa stea aici. In cazul smantanii lichide, poate fi cea de frisca cu 30% grasime, sau trebuie luata cea cu 12%. Ma rog, altfel spus, smantana trebuie cu procent scazut de grasime sau nu conteaza?

Vezi postareaAdriana, la 11 June 2011 - 04:04 PM, a spus:

La aceleasi corectii ma gindeam si eu, boni, in nestiinta mea.
Dar acest amestec de apa si smintina lichida cum se face, cita apa si cita smintina?
Eu am luat caise si o sa incerc sa o fac.


nu conteaza procentul de grasime, pentru ca oricum trebuie diluata. eu acum fac "la ochi" dar se poate calcula cu regula de 3 simple :D sau asa cumva. laptele integral are cam 3-4% grasime, asa ca, in functie de procentul de grasime al smantanii, se folosete mai multa sau mai putina, pentru o portie de "lapte".

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 June 2011 - 10:21 PM

Pun intrebarea aici ca tot vorbim despre lapte.
Aici laptele e integral, partial degresat si degresat.
in casa le am pe ultimele 2, pe cel partial nu scrie ce grasimi are, pe cel degresat scrie asta, adica are mai putin de 0.3% grasimi
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13079100585462.jpg
nu se poate folosi nici asta?
trebuie folosit numai smintina lichida amestecata cu apa?

#12 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 June 2011 - 07:55 AM

Vezi postareaAdriana, la 12 June 2011 - 10:21 PM, a spus:

Pun intrebarea aici ca tot vorbim despre lapte.
Aici laptele e integral, partial degresat si degresat.
in casa le am pe ultimele 2, pe cel partial nu scrie ce grasimi are, pe cel degresat scrie asta, adica are mai putin de 0.3% grasimi
nu se poate folosi nici asta?
trebuie folosit numai smintina lichida amestecata cu apa?

nu Adriana, nu se poate folosi nici un fel de lapte in reteta asta ca sa fie de F1, pentru ca laptele are efect de IG>35. uite am explicat mai pe larg aici.
laptele degresat admis in monti, la mese glucidice, e cel cu % grasime < 0.5, restul intra la lapte "integral".

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 June 2011 - 07:59 AM

Am inteles, multumesc.
Ce zici? Corectez retetele din mesajele initiale cu precizarile pe care le-ai facut tu, asa sunt corecte, si scriu si daca e F1 sau F2? dar asta tre sa mi-o zici tu ca eu nu ma pricep

#14 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 June 2011 - 08:08 AM

da Adriana, ar fi mai bine asa, retetea originala si corecturile intr-un mesaj.

pai facem asa: tu pui aici retetele, eu fac corecturile cand le citresc si apoi tu stergi mesajul meu si treci corecturile in mesajele originale. e mai curart si ordonat asa :idea:

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 June 2011 - 08:39 AM

Perfect :idea:

#16 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 June 2011 - 01:40 PM

Adriana, zana buna, poci pentru ca sa te rog ceva foaaarte frumos?
Sunt magarita, dar te rog mult sa ma ierti... ai putea sa scanerizezi aceasta preafrumoasa carte si sa mi-o trimiti si mie via e-mail?
Promit solemn, daca se poate, evident, sa postez si eu o parte din retete... in felul acesta iti dau si o mana de ajutor... Ai vazut ce draguta sunt? Ptiu, sa nu fiu de deochi!
Glumesc... dar m-as bucura tare mult daca ai putea.
Iti multumesc mult (si daca se poate si daca nu se poate)!
Sorina

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 June 2011 - 06:23 PM

Cu mare drag dar n-am scaner, pot sa-i fac poze daca vrei si ti le trimit, ok?
Da' mai incolo ca acu sunt in preafrumoasa campagna toscana :)

#18 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 June 2011 - 10:34 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 June 2011 - 06:23 PM, a spus:

Cu mare drag dar n-am scaner, pot sa-i fac poze daca vrei si ti le trimit, ok?
Da' mai incolo ca acu sunt in preafrumoasa campagna toscana :notworthy:


Cand iti doreste inimioara. Campagna placuta in continuare!
Sorina

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 June 2011 - 06:25 PM

Grazie :tongue3:

#20 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 30 June 2011 - 10:38 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 June 2011 - 11:31 PM, a spus:

Bavareza de zmeura

timp de pregatire - 20 de minute
timp de coacere - 15 minute

Ingrediente pentru 4 persoane
- 500 de gr de zmeura
- 1/2 litru de lapte
- 4 galbenusuri
- 3 linguri de fructoza
- 6 foi de gelatina

Se pune laptele la fiert. Se bat galbenusurile cu fructoza. Se varsa peste ele incet si amestecind mereu laptele fierbinte. Se repune totul pe foc si se lasa la fiert amestecind mereu pina cind crema se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga foile de gelatina care au fost puse in apa rece in prealabil.
Se mixeaza 200 de gr de zmeura si se amesteca cu crema impreuna cu 50 de gr de zmeura.
Se varsa compozitia in forme individuale sau intr-o forma mare si se lasa la frigider pentru 12 ore.
restul de zmeura se transforma in suc.
se scot din forma bavarezele si se servesc impreuna cu sucul



Vezi postareaAdriana, la 11 June 2011 - 11:40 PM, a spus:

Bavareza de zmeura si sosul ei

timp de pregatire - 20 de minute
timp de coacere - 15 minute

Ingrediente pentru 4 persoane
- 750 de gr de zmeura
- o lamiie
- 3 linguri de fructoza
- 150 gr de brinza proaspata sau ricotta
- 15 cl de smintina lichida light
- 6 foi de gelatina

Se mixeaza zmeura si se trece prin sita.
Se adauga sucul de la o lamiie si fructoza.
Se pune la frigider o treime din acest amestec pentru pregatirea ulterioara a sosului.
Se topeste gelatina pe abur in 2 linguri de apa si se adauga imediat la crema de zmeura. Se adauga brinza sau ricotta scursa bine si smintina.
Se varsa in 4 forme individuale si se pune la frigider 2 ore, apoi se transfera in 4 inele si se lasa la frigider alte 4 ore.
Se serveste bavareza scotind-o din inele si se aseaza sosul deasupra.


Cateva completari :toothy9;

De lapte se stie deja, trebuie lapte monti.
Branza proaspata trebuie scursa bine.
Ricotta sau urda = nu sunt monti.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi