Forum Culinar: Gyoza Yaki - coltunasi prajiti japonezi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gyoza Yaki - coltunasi prajiti japonezi

#1 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 08 December 2009 - 08:53 PM

25 de foi de gyoza
2 catei de usturoi (cine are, cîteva fire de nira)
o bucata de ghimbir cît o nuca
doua foi de varza alba, fara nervuri (chinezeasca de preferinta)
Partea alba de la un fir de praz
200g de carne de porc tocata sau porc amestecat cu crevete 2/3 - 1/3

ulei de susan cu ardei iute (rayu), sos de soia japonez, ceapa verde, otet pentru sos

Se amesteca carnea de porc cu usturoiul, ghimbirul, prazul si varza tocate
Se pune o lingurita de umplutura în mijlocul unei foi de gyoza
Se umezesc marginile foii si se lipesc formînd un semicerc (atentie, daca ramîn bule de aer, coltunasul risca sa pocneasca în tigaie)
Se fac cît mai multe pliuri cu putinta pe marginea coltunasului

Se pune o tigaie întinsa cu o lingura de ulei la încins. Se dispun coltunasii în asa fel încît sa nu se atinga.

Imagine atasata: 53_e9b54cedd90d547e008ab33f015503f3.jpg

Dupa doua minute se toarna cam 1cm de apa pe fundul tigaii, se acopera.

Imagine atasata: 53_bb4749d432fabe70363525bde64d724e.jpg

Cînd sunetele ce razbat de sub capac trec de la bolborosit la pleznituri, înseamna ca aproape toata apa s-a evaporat.
Se descopera tigaia si se lasa sa pe foc pîna se evapora tot lichidul.

Imagine atasata: 53_05fac953e332402760f578c67356228e.jpg

Se servesc cu un sos obtinut amestecînd doua linguri de sos de soia, o lingura de otat, cîteva picaturi de ulei de susan cu ardei iute si presarat cu o lingurita de ceapa verde tocata
Alaturi se mai poate servi o salata de pe-tsai,

Imagine atasata: 53_4cd1d6339379932c4bc05ff7a9af4b07.jpg

sau varza alba, taiata ca matasea porumbului si stropita cu zeama de lamîie verde.

Imagine atasata: 53_379023c131e08eac840323479ee7fb2b.jpg
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 08 December 2009 - 09:01 PM

Scuzele mele, am avut un incident cu pozele de la prepararea umpluturii si a coltunasilor, voi remedia data viitoare cînd voi mai face (curînd adica :mrgreen: )
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 January 2010 - 08:37 AM

incerc sa iau lectii de gyozeala si nu ma pot concentra :wasted: (ala de prezinta are un acceeeent de am ajuns sub birou ... :wasted: )


http://www.youtube.c...h?v=r8MBX-SXnmg


#4 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 January 2010 - 03:06 PM

Sigur ti-ai ales profu' care-ti trebuie ? :D

Accentu' ca accentu' :D , da' coltunasii astia merg de minune cu Chopin!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 January 2010 - 05:09 PM

Lapona Enigel a spus:

Sigur ti-ai ales profu' care-ti trebuie ? :violent6:

Accentu' ca accentu' :lol: , da' coltunasii astia merg de minune cu Chopin!


Well, fiecare are dreptul sa îsi aleaga proful care îi convine cel mai bine :headbang:
BTW, tanti are o tehnica de invidiat pentru facut pliurile.

Pentru acompaniat gyoza, as alege mai degraba o muzica gen "fetele din takarazuka" decît Chopin :lol:
Chopin merge mai bine cu cognac :mrgreen:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 January 2010 - 12:38 AM

Alexandru a spus:


Well, fiecare are dreptul sa îsi aleaga proful care îi convine cel mai bine :scratch:



Pai, daca la celalalt dom' profesor "curînd adica" inseamna la sfintu' asteaptaaaa, m-am orientat si eu na ! :scratch:

Cind zici ca faci iar gyoza ? :scratch:

#7 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 January 2010 - 06:37 PM

uptown girl a spus:

Alexandru a spus:


Well, fiecare are dreptul sa îsi aleaga proful care îi convine cel mai bine :)



Pai, daca la celalalt dom' profesor "curînd adica" inseamna la sfintu' asteaptaaaa, m-am orientat si eu na ! :D

Cind zici ca faci iar gyoza ? :notworthy:


Vely, vely zuun :D
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#8 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 January 2010 - 10:04 PM

Alexandru a spus:

uptown girl a spus:

Alexandru a spus:


Well, fiecare are dreptul sa îsi aleaga proful care îi convine cel mai bine :lol:



Pai, daca la celalalt dom' profesor "curînd adica" inseamna la sfintu' asteaptaaaa, m-am orientat si eu na ! :D

Cind zici ca faci iar gyoza ? :sad1:


Vely, vely zuun :D


musai cu Titi linga tine :D :D :D (haly ap ! :D )

#9 Useril este offline   simonacris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationFundatura

Postat 02 February 2010 - 08:56 PM

Alexandru, foile de gyoza sunt cumva acelasi lucru cu foile de orez pentru pachetelele de primavara? E posibil sa fac rost de foi de orez si m-ar tenta destul de tare reteta.

#10 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 02 February 2010 - 09:36 PM

Vezi postareasimonacris, la 02 February 2010 - 08:56 PM, a spus:

Alexandru, foile de gyoza sunt cumva acelasi lucru cu foile de orez pentru pachetelele de primavara? E posibil sa fac rost de foi de orez si m-ar tenta destul de tare reteta.



Nu, foile nu sînt aceleasi, eu le iau gata facute. Am o prietena japoneza care bucatareste minunat, mi-a marturisit ca si ea cumpara foile de la pravalie.
Daca vrei însa, pot sa-ti propun o reteta de nem (cha gio) care se prepara cu foile cu pricina. :angryfire:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#11 Useril este offline   simonacris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationFundatura

Postat 02 February 2010 - 09:43 PM

Vezi postareaAlexandru, la 02 February 2010 - 09:36 PM, a spus:

Vezi postareasimonacris, la 02 February 2010 - 08:56 PM, a spus:

Alexandru, foile de gyoza sunt cumva acelasi lucru cu foile de orez pentru pachetelele de primavara? E posibil sa fac rost de foi de orez si m-ar tenta destul de tare reteta.



Nu, foile nu sînt aceleasi, eu le iau gata facute. Am o prietena japoneza care bucatareste minunat, mi-a marturisit ca si ea cumpara foile de la pravalie.
Daca vrei însa, pot sa-ti propun o reteta de nem (cha gio) care se prepara cu foile cu pricina. :angryfire:




Ar fi binevenita. Multumesc.

#12 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 October 2012 - 06:40 PM

D'Artagnandru, asa cum iti spuneam la prinzul din restaurantul japonez: "cind ajung acasa, fac sigur gyoza !" =))

Imagine postata

Imagine postata

au fost foarte apreciati si au disparut rapidos de pe farfurii, multam pt. reteta ! =))

Imagine postata

pe linga gyoza am incercat sa reconstitui si supa "miso" cu fructe de mare (creveti + Saint Jacques) in castronase - portie de om normal :)

Imagine postata



#13 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 27 October 2012 - 08:06 PM

Ti-au iesit într-un fel maret! Felicitari! =)) =)) :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#14 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 October 2012 - 08:58 PM

Felicitari Dana, ti-au iesit toate perfecte.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#15 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 October 2012 - 09:23 PM

Am spus ca o urasc pe Dana?? E, nu-i nimic , reiterez, sa nu uite!! =))
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#16 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 October 2012 - 10:15 PM

Vezi postareaAlexandru, la 27 October 2012 - 08:06 PM, a spus:

Ti-au iesit într-un fel maret! Felicitari! =)) =)) =))


Vezi postareaaura, la 27 October 2012 - 08:58 PM, a spus:

Felicitari Dana, ti-au iesit toate perfecte.


Vezi postareazerda, la 27 October 2012 - 09:23 PM, a spus:

Am spus ca o urasc pe Dana?? E, nu-i nimic , reiterez, sa nu uite!! :thumleft:


Imagine postata pt. incurajare, e prima oara cind am facut gyoza si cu siguranta nu ultima ! :rolleyes:

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 October 2012 - 10:22 PM

Misto ghioziachi astia, dar banuiesc ca foile sînt de grîu, sau? Sînt pur si simplu niste foi subtiri rotunde, deci as putea sa le fac si din alta faina?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 October 2012 - 10:39 PM

si daca tot mi-a ramas un rest din umplutura de carne cu creveti de ieri (ca am pus mai mult decit prevedea reteta =))), azi am facut frigarui cu chiftelute yaki =))

dupa ce le-am aranjat pe betisoare, le-am uns cu sos teriyaki si le-am pus la fript pe gratarul bine incins; din cind in cind am repetat operatiunea de glazurare cu sos pina au fost gata fripte chiftelutele

Imagine postata

frigaruile servite pe un pat de orez fiert amestecat cu un pic de black fungus si cu o salata de varza - dupa modelul din prima reteta a topicului, au fost un deliciu - sa aveti papile fericite ! :rolleyes:

Imagine postata

o portie de frigarui si pt. tine, Alex, ca o meriti - multam pt. idee ! :thumleft:

Imagine postata





#19 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 October 2012 - 10:40 PM

Chiar ca papile fericite! Pupilele asemenea :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 October 2012 - 11:40 PM

Vezi postareaMaya, la 28 October 2012 - 10:22 PM, a spus:

Misto ghioziachi astia, dar banuiesc ca foile sînt de grîu, sau? Sînt pur si simplu niste foi subtiri rotunde, deci as putea sa le fac si din alta faina?



Maya, din cite vad pe verso, scrie pe pachet ca sint facute numai din faina alba, apa si sare. cum s-ar comporta cu alta faina, si daca foile subtiri isi pastreaza elasticitatea, n-as putea sa-ti spun. :thumleft:

Imagine postata



Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi