Forum Culinar: bezele - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

bezele

#1 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 08 December 2009 - 09:57 PM

Aveti cumva reteta de bezele a Silviei Jurcovan? Nu am cartea aici si stiu ca mereu mi-au iesit dupa reteta ei.

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 08 December 2009 - 11:38 PM

Huvi,

Asta e reteta Silviei Jurcovan;

4 albusuri de oua ( 60g/OU). REZULTA APROZIMATIV 130 G ALBUS.
280 g zahar
o lingura zeama de lamaie
esente vanilie

Se bat albusurile spuma intr-un lighean smaltuit cu telul ,nu cu mixerul.
Se adauga zahrul,zeama de lamaie si vanilia.Se mai bat 2 minute.
Apoi se continua pe o bain Marie,insistand cu telul pe fundul ligheanului sa nu se lichefieze albusurile.
E gata cand compozitia e calda si nu mai cade de pe tel.
Se coc in cuptorul slab incalzit cu usa cuptorului intrdeschisa sau complect deschisa.
Depinde cat de tare coace cuptorul.
Ele practic trebuie doar sa se uste.Si sa ramana albe.
Se scot din cuptor si se mai lasa pe hartie pana se usca de tot.


Asta e reteta pe care ai cerut-o.


Poate intra si una din fetele care fac bezele cu zahar pudra cu amidon.
5% amidon in zaharul pudra.
Cred ca e un procedeu mai simplu.
Spor la treaba.
Sa ne arati cum ti-au iesit.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 09 December 2009 - 05:48 PM

Piscotel iti multumesc tare mult! :violent1:

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 December 2009 - 06:34 PM

Am sa mai fac bezele si pun si eu reteta simpla pe care o folosesc.

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 09 December 2009 - 09:26 PM

Cu tot dragul Huvi. :D

Stellina,

Te rog sa pui reteta aia simpla cat mai repede.
Multumesc.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 December 2009 - 05:56 PM

Imagine atasata: 67_a3ef69af55fcc5f5b177516d8c108797.jpgPiscotel , reteta mea e simpla ca il pun pe Ken sa lucre din greu. la 5 albusuri, 150 gr zahar tos.
Se bat intai albusurile cu un varf de sare, cand este deja spuma, se adauga zaharul pe rand ( eu am pus in 3 reprize, lasand intre ele sa mearga bine Mr Ken, sa se "topeasca" zaharul). Cand consistentza este cea dorita si zaharul topit, se pune cate putin din compozitie in sac à poche si se fac mici gramajoare . eu le fac destul de maricele, ca sa nu am decat o tava. cand sunt 2 tavi e mai complicat.
apoi dupa dorinta, gust sau disponibilitati, puneti sau nu in varf cioco/coaja de portocala/migdale, sau ce doriti.
la cuptorul intre 90°C si 95°C , cu caldura ventilata le las 3h50 cca. et voilà,
va pun poza finala de la cele facute acum cateva zile, dar vor fi la fel si astea :D
daca doriti sa fie albe imaculate, lasati cuptorul la 80°C. noua ne plac un pic mai colorate , culoarea ivoire.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 67_d538f5f0e5f8936da11a6ec8844dd183.jpg
  • Imagine atasata: 67_77b289b1119426a1b517b23589fb8e2a.jpg
  • Imagine atasata: 67_f61322b709f033888e7aff89f7a2743c.jpg
  • Imagine atasata: 67_536e428b316e1c330c19be2aa3a7b839.jpg
  • Imagine atasata: 67_585fc833ab14f0b11c48e334f58fe7ca.jpg
  • Imagine atasata: 67_4d464eff49b70c9b7f3607b2cdc40f63.jpg
  • Imagine atasata: 67_abc677bab23c023644cbd2eee2a1e3ad.jpg
  • Imagine atasata: 67_8eeb1f1abb5c926566f207d7b98bc84b.jpg


#7 Useril este offline   Huvi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 11 December 2009 - 07:53 PM

Oooo, Stella, dar cum arata bezelele tale. Exact asa vreau si eu sa le fac pe ale mele.
Am o intrebare: cam cat tin? Daca eu le fac pe data de 15- 16 dec. ma tin pana la Craciun si dupa? Ma refer la valabilitate...si cum sa le pastrez? Pot sa le tin in containere de plastic bine inchise si in beci?

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 December 2009 - 08:32 PM

Huvi...depinde de umiditate. eu le pun intr-o cutie de tabla inchisa ermetic.
vara fiind cald tin mai mult. acum depinde de etanseitatea cutiei, si de umiditatea din jur.
sper ca ai inteles.

#9 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 11 December 2009 - 10:20 PM

Stella.
Zaharul tau are si amidon,sau e zahar tos normal ?
Arta superb bezelele.
Cuptorul meu e fara ventilatie.O sa le coc cu usa intredeschisa si cu focul la minim.
Ce pofta mi-ai facut.
Cred ca incerc chiar maine o portie. =))
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#10 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 December 2009 - 03:24 AM

Pisco , e zahar normal fara nimic. zahar tos cum ii zice in RO.
inainte cand nu aveam cuptor cu caldura circulara , le puneam in cuptor la temp mica si le lasam cam toata
noaptea. in orice caz 7-8 h

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi