Forum Culinar: Chifle cu cascaval - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chifle cu cascaval Monti - F1

#1 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 16 June 2011 - 07:52 PM

Chifle cu cascaval

Ingrediente:

200 gr faina integrala
200 gr de tarate (de secara sau ovaz sau de grau)
100 gr cascaval
15 gr drojdie uscata
50 gr faina de gluten
2 oua
50 gr de unt (topit)
un praf de sare
un praf de fructoza
250 ml de lapte monti (caldut)

Se amesteca, intr-un bol, toate ingredientele uscate, apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se framanta bine, pana cand coca devine elastica si nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut 50 minute. Cand aluatul este dublu in volum, se mai framanta inca o data. Se fac chifle mici,si se aseaza in tava la crescut pentru inca 15 minute. Intre timp, se incalzeste cuptorul la 190 de grade. Se lasa in cuptor 20 minute la 190 de grade.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2011/post-191-13082467404873.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2011/post-191-13082467538641.jpg

http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#2 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 16 June 2011 - 08:16 PM

Le-am facut si eu aseara. CUm am zis pe alt topic reteta am modificat-o un pic si am facut mai putine ca nu stiam daca o sa imi placa pana la urma si nici nu am vrut sa abuzez in caz ca mi-ar fi placut :)

100gr faina integrala
100gr tarate
7g drojdie uscata
un praf de sare
o lingura seminte de in
o lingurita cimbru uscat
Am adaugat vreo 50 gr cascaval taiat cubulete
1 ou
3 linguri de ulei
120-130 ml apa calduta

Procedeul a fost acelasi. Rezultatul a fost pe gustul meu:

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-729-13082481554343.jpg

Multumesc Gabi pentru reteta! :)

#3 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 16 June 2011 - 08:21 PM

Cu placere :)
Ma bucur ca ti au placut :)
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 June 2011 - 09:09 AM

ah, ce bine ca mi-ai amintit de astea. sunt foarte bune de luat la birou. in prima zi mai racoroasa le execut :71:

P.S mi-a placut ce am citit la aura despre semintele de in. cred ca am sa incerc sa aplic aici. gluten nu am nici o sansa sa fac rost.

#5 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 17 June 2011 - 09:17 AM

Vezi postareaboni, la 17 June 2011 - 09:09 AM, a spus:

ah, ce bine ca mi-ai amintit de astea. sunt foarte bune de luat la birou. in prima zi mai racoroasa le execut :71:

P.S mi-a placut ce am citit la aura despre semintele de in. cred ca am sa incerc sa aplic aici. gluten nu am nici o sansa sa fac rost.

Merg semintele de in ca sunt sanatoase ;)

Hmm nici eu nu gasesc la mine gluten, dar mi a fost adus din Ro ;)))) si cautat mult timp in Ro, ca niciun plafar nu avea ;)))
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 June 2011 - 09:49 AM

Eu am gasit la primul Plafar care am intrebat in Romanica, asa ca sunt fericita posesoare a catorva pungute de gluten.
Acum nu prea mai am scuze, trebuie sa le fac si eu...
Sorina

#7 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 17 June 2011 - 09:54 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 17 June 2011 - 09:49 AM, a spus:

Eu am gasit la primul Plafar care am intrebat in Romanica, asa ca sunt fericita posesoare a catorva pungute de gluten.
Acum nu prea mai am scuze, trebuie sa le fac si eu...

Asteptam poze :71:
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#8 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 January 2014 - 04:58 PM

Fetelor, bine v-am regasit! N-am fost o "clienta" a retetelor Monti aici pe forum, dar domnul barbat a inceput de curand sa tina regimul si trebuie sa ma apuc de treaba.
Sunt putin bulversata de unele retete si sper sa ma puteti ajuta cu unele clarificari. Din lecturarea cartii lui Montignac, "Mananc, deci slabesc", eu am inteles ca in faza 1 este strict interzisa combinarea alimentelor glucidice cu alimente lipidice, mai exact la o masa cu paine neagra sau integrala, sunt permise doar branza sau alte alimente cu 0% grasime,
Pe de alta parte, chiflele astea dragute si apetisante, trecute la F1, desi contin si faina integrala si fructoza, au in componenta cascaval si unt.
Dilmea mea este urmatoarea: Am inteles eu gresit regulile sau chiflele sunt pentru F2?
Va multumesc mult pentru lamuriri.

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 January 2014 - 05:26 PM

Dacă ar fi fost doar făina integrală ai fi avut dreptate, ar fi fost de F2.
M_Rules a folosit faina monti de F1,adică jumătate făină integrală și jumătate tărâțe (sunt mai gustoase cele de ovăz).
În această combinație preparatul e de F1.
Sorina

#10 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 January 2014 - 06:11 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 23 January 2014 - 05:26 PM, a spus:

Dacă ar fi fost doar făina integrală ai fi avut dreptate, ar fi fost de F2.
M_Rules a folosit faina monti de F1,adică jumătate făină integrală și jumătate tărâțe (sunt mai gustoase cele de ovăz).
În această combinație preparatul e de F1.

Multumesc mult, Sorina.
Imi poti spune, te rog, in ce carte gasesc mai multe informatii? Pareti sa aveti mai multe informatii decat apar in cartea mea, as vrea sa stiu cat mai multe despre regim.

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 January 2014 - 06:37 PM

Intră și citește aici http://artaculinara....eta-montignac/.
Sunt de pe telefon și mi-e mai greu cu trimiterea dintr-o parte în alta.
Sorina

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2014 - 06:51 PM

Vezi postareaNarnia, la 23 January 2014 - 04:58 PM, a spus:

Fetelor, bine v-am regasit!

Bine te-ai intors la noi :)

#13 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 January 2014 - 07:20 PM

Multumesc frumos, Sorina!

Vezi postareaAdriana, la 23 January 2014 - 06:51 PM, a spus:

Bine te-ai intors la noi :)


Te pup cu drag, Adriana! Imagine postata
Stii cum e, cand dai de greu, te intorci la prieteni. Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi