Forum Culinar: Nocino - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nocino lichior de nuci verzi

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2011 - 08:31 AM

Am vazut ca a intrebat Petu anul trecut cum se face asa ca m-am gindit sa povestesc cum se face aici.
Se spune ca nucile trebuie culese in noaptea spre 24 iunie cind e Sf. Ion de o femeie descaltata si trebuie sa fie mi se pare in jur de 30 si ceva ;)
Deci, 36 de nuci, le-am primit gata culese :71:
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13082921066994.jpg
am spart nucile
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13082921308748.jpg
le-am pus intr-un borcan si le-am acoperit cu alcool, am pus citeva cuisoare, un pic de scortisoara si o coaja de lamiie, le-am tinut o luna la soare
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13082922445167.jpg
dupa care am facut siropul: la 1 litru de apa un chilogram de zahar
am amestecat siropul cu lichidul din borcan
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13082923054397.jpg

#2 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 June 2011 - 10:59 AM

:appl: la scena deschisa si clondir astupat :(

Am baut un lichior de nuci acum ... 23 de ani la Manastirea Dintr-un Lemn.

Reteta ta ma atenteaza insa descultza, sau cultza :) Conexiunea mea a iesit din garantie de multisor si nu se incadreaza la conditiile de varsta impuse culegatoarei.
Se ofera cineva?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2011 - 11:05 AM

Dat fiind ca nu esti pe teritoriu italian se accepta exceptii de la conditii :appl:

#4 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 18 June 2011 - 10:58 PM

Gand la gand cu bucurie!!
Acu seara am pus si eu nuci in borcan,pentru lichior,dar am facut dupa reteta lui Colea,din cartea ce am primit-o de la tine ca n-am avut timp de pc,dar multumesc totusi pentru postarea retetei tale :D .

Sper sa iasa si cu reteta aia.Daca iese,va povestesc si voua la momentul potrivit.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 June 2011 - 09:17 PM

Cu placere, sper sa-ti placa :biggrin:

#6 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 July 2011 - 04:42 PM

Incerc si eu reteta.
Asa arata al meu in cea de-a 6 zi de stat la soare:
intrebare la Adriana: cum e la gust, ca eu n-am mai baut niciodata, dulce, amarui sau cum? Iese tare ca si alcolemie? Mi se suie la cap? :floare: HACCC!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-115-1309963135542.jpg


#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 July 2011 - 10:27 PM

Mie mi se pare dulce amarui si destul de alcoolic dar eu ma prea ma dau in vint deloc dupa lichioruri. In orice caz alcoolemia se poate atenua facind mai mult sirop.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi