Langustine cu sos de patrunjel
#1
Postat 17 June 2011 - 09:50 PM
pt. aceasta aveti nevoie de citeva langustine (2-3 buc./ cap de invitat la masa) si ceva legume pt. garnitura.
dupa ce le-ati spalat sub un jet de apa rece, le indepartati capul (dar nu-i musai ! ) cu o lovitura de satir, iar cu un foarfece le faceti o cezariana taind carapacea de pe burta. astfel deschise, ungeti langustinele pe rana cu putin unt aromat ( 2 Lg unt frecat cu 1 catel de usturoi tocat finut + 1 Lg de patrunjel verde tocat + sare/piper dupa gust) si le puneti la prajit intr-o tigaie fara ulei - nu mai mult de 1' pe fiecare parte !
langustinele se servesc calde cu o garnitura de legume soté (dovlecel, radacina de telina, morcov) si o spuma de patrunjel ( 3-4 Lg patrunjel verde tocat se pun intr-un 1 dl smintina subtire incalzita pina da in primul clocot; se ia craticioara de pe foc si se bate rapidescu cu mixerul vertical pina iese un sos spumant de patrunjel) - sa aveti pofta !
#2
Postat 17 June 2011 - 10:05 PM
on topic: arata de-men-ti-al
#3
Postat 17 June 2011 - 10:16 PM
(iti inteleg perrrfect declaratia amoroasa ! azi m-a facut Eataly de-am cumparat o 1/2 kg de cirese, la un pret de zici ca sint poleite cu aur !!! )
#4
Postat 17 June 2011 - 10:35 PM
uptown girl, la 17 June 2011 - 10:16 PM, a spus:
(iti inteleg perrrfect declaratia amoroasa ! azi m-a facut Eataly de-am cumparat o 1/2 kg de cirese, la un pret de zici ca sint poleite cu aur !!! )
Languste n-am vazut,da sti prea bine ca nimic congelat nu se compara cu ce-i proaspat.Ador cand merg in Sicilia sa simt mirosul de mare si mai ales mirosul din pescarii
#5
Postat 17 June 2011 - 10:40 PM
PS cu capu şi picioarele din faţă ce făcuşi, le aruncaşi la raţe sau le-ai pus la păstrat pentru bisque? serios întreb.
#6
Postat 18 June 2011 - 05:28 AM
Ioana, la 17 June 2011 - 10:05 PM, a spus:
Nu ti-am spus,
Dar ti-o repet:
Am un egoism pe tine ....
Citeaza
Au camere de supra-vedere si nu stau chiar asa de bine cu $$
Peste trei saptamani se implinesc exact 10 ani de cand am mancat lagustine, taman cum le-ai preparat tu ( ) la un restaurant cu specific italienesc din Germania, asa ca egoismul meu e documentat.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#7
Postat 18 June 2011 - 05:37 AM
#8
Postat 18 June 2011 - 07:51 AM
Dexter, la 17 June 2011 - 10:40 PM, a spus:
PS cu capu şi picioarele din faţă ce făcuşi, le aruncaşi la raţe sau le-ai pus la păstrat pentru bisque? serios întreb.
(serios iti raspund) nici una, nici alta ! revin cu raspunsul ceva mai tirziu, ca acum sint pe fuga (da' nu aia a lui Bach ! ).
o zi buna tuturor pofticiosilor !
#9
Postat 18 June 2011 - 07:54 PM
Nu am mai mancat de anul trecut asa ceva si nici n-am vazut prin targsorul meu
#11
Postat 19 June 2011 - 09:35 AM
Dexter, capul langustinelor a stat acolo unde au fost si picioarele. Mai precis au aterizat intr-o oala incapatoare cu apa clocotita si un pic sarata. Nu s-au oparit decit 30'' intr-insa, dupa care au fost mutate intr-un vas cu apa rece ca gheatza pt. a opri procesul de fierbere. In continuare au fost supuse unor chinuri groaznice lasindu-se cu picioruse rupte si clesti sfarimati cu o scula asemanatoare spargatorului de nuci. Cu o furculita speciala pt. crustacee am extras carnita din carapace (e drept, nu multa ca langustinele nu sint ca homarii ! ) si am facut o salata tartinabila adaugind si citiva creveti fierti/curatati + un dressing ( 1,5 Lg creme fraiche + 1 Lg maioneza + 1 Lg zeama de lamiie + 1 lg chives tocat + sare /piper dupa gust)
cum ar trebui sa procedez la bisque ?
#12
Postat 19 June 2011 - 09:38 AM
#15
Postat 19 June 2011 - 10:07 AM
Eataly, la 19 June 2011 - 12:16 AM, a spus:
Si acum imi spui, dupa ce-am aruncat 15 € !?
(btw, aceeasi reteta merge si pe homar facut la cuptor timp de 5' la 220°C. de asemeni poti inlocui untul aromat cu pesto ... mmmm, iese o finete !!! )
#16
Postat 20 June 2011 - 08:42 PM
Angel, la 18 June 2011 - 05:37 AM, a spus:
Darky, nu-ti bate capul, oceanul de lînga tine nu e ala care trebuie. La voi langustina nu este, dar poti face cu gambas sau cu langusta.
#17
Postat 21 June 2011 - 08:11 PM
#18
Postat 21 June 2011 - 09:29 PM
moatza, la 21 June 2011 - 08:11 PM, a spus:
Motzulina, azi am fost la pescuit langustine. Si ce crezi ? Am avut norocul sa prind pestisorul de aur , care mi-a indeplinit o unica dorinta: fiecare langustina ce-o aveam in plasa, a transformat-o in cireasa. Iaca asa !
#19
Postat 23 June 2011 - 01:24 AM
uptown girl, la 19 June 2011 - 09:35 AM, a spus:
nu am făcut niciodată bisque de langustine, numa de langustoi din ăia cu cleşti barosani. după ce aburesc animalele le separ cozile şi cleştii iar restul îl bag la zeama din care fac bisque. de aia întrebai că unde-ţi sunt picioarele
#20
Postat 23 June 2011 - 07:44 AM
uptown girl, la 21 June 2011 - 09:29 PM, a spus:
ei, acuma nu-mi ramane decat sa ma urc in cires sa culeg languste, of!