Forum Culinar: Coronita cu ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Coronita cu ciocolata

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 June 2011 - 06:33 PM

CORONITA CU CIOCOLATA

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085004966193.jpg

Ieri fina mea a sarbatorit un anisor.
Eu, in calitate de nasa si conform traditiei din anumite zone ale tarii am decis sa fac aceasta coronita cu ciocolata inspirata de pe blogul gurmandine.ro
Rezultatul a fost un deliciu.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085004474683.jpg

INGREDIENTE:

PENTRU ALUAT:
-550 gr. faina (3 cups)
- 75 gr. unt (3/4 butter stick)
- 2 oua
- 1 plic drojdie uscata (3 tsps)
- 200gr lapte cald (1 cup)
- esenta de rom
- 85 gr zahar tos (4 tbsps)
- 1/2 lingurita sare

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085002868847.jpg

NE MAI TREBUIE:
- 50 gr. unt pentru uns aluatul
- 2 pachete ciocolata cu lapte
- 1 ou amestecat cu 50ml lapte pentrru uns coronita
- zahar tos
- scortisoara

CUM SE FACE:
Pentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii am pus ingredientele in urmatoarea orine. Mai intai laptele caldut, apoi ouale, esenta de rom, untul taiat cubulete, zaharul, apoi drojdia, faina si un praf de sare.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085002909394.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085003006404.jpg

Am programat masina pe framatat si dospit aluatul (in cazul meu programul 8. Dough).

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085003043546.jpg

Dupa o ora si jumatate, atat cat tine programul masinii, aluatul a crescut foarte frumos. Am scos apoi coca si am intins-o cu ajutorul unui sucitor de lemn pe o suprafata presarata cu putina faina pana cand am obtinut un patrat de 40cmx40cm si 1cm grosime. Se unge foaia cu putin unt topit si se presarat zahar tos dupa care deasupra am pus bucatele de ciocolata simpla cu lapte.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085003091451.jpg


Am rulat aluatul si cu un cutit foarte bine ascutit am taiat felii de circa 2 cm.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085003141583.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085002823158.jpg

Am asezat feliile putin suprapuse intr-o tava cu peretii detasabilisi unsa in prealabil cu putin unt topit si presarata cu faina.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-1308500413509.jpg

Am acoperit tava cu un prosopel si am lasat din nou aluatul la dospit inca o ora la loc putin caldut. Cam asa arata dupa o ora:

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085004272559.jpg

Am amestecat un ou cu 50ml lapte si am uns coronita cu acest amestec dupa care am presarat putin zahar brun si scortisoara.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085004315312.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085004365906.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085004411444.jpg

Am pus-o 15 minute la foc mic (300F) la cuptor dupa care am mai lasat-o inca 25 minute la foc mediu (340F).

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085004536747.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-1308500458635.jpg

La multi ani Maria Andrea!

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13085004916014.jpg


#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 June 2011 - 10:14 PM

Foarte frumos, dar finuta e si mai frumoasa :biggrin:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi