Flan de vinete
Cantitatile vi le dau asa cum le-am gasit si eu,eu am facut numai jumatate de cantitate.
-1 kilogram de vinete
-3 oua
-5 cl de smantana (panna,eu panna vegetala)
-1 catel de usturoi
-2 linguri faina
-ulei,sare piper
Vinetele se pun intregi la copt in cuptor.Puteti sa le taiati si in jumatate pentru o coacere mai rapida.Cand s-au copt se curata de coaja si se recupereaza pulpa.Se pune in robotel,sau se toaca marunt.Se sareaza,se pipereaza.Se adauga restul ingredientelor,usturoi pisat,oua,smantana si faina,si se pun in forme.Cele de inox eu le-am uns cu un pic de ulei si tapetate cu pesmet.Le-am pus intr-o tava cu apa(bain-marie) si le-am dat la cuptorul incins,cam 1 ora la 180 grade C.
Se pot servi calde sau reci.Eu le-am pus pe un sos de rosii(ca cel facut pentru paste) aromatizat cu busuioc si usturoi.
Pagina 1 din 1
Flan de vinete
Arata acest topic
Pagina 1 din 1