Forum Culinar: Paine acordeon - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paine acordeon

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 December 2009 - 03:15 PM

O painica tare buna, poate nu e asa aspectuasa dar nu mai aveti nevoie de cutit la taiat. :tongue3:

Pentru maia:jumatate lingurita drojdie uscata(12 gr drojdie proaspata)
100 gr faina
100 ml apa calda
1 lingurita miele(eu ,malt)

Lasam la loc ferit 30 minute.

Imagine atasata: 59_1bb555e86728760008a67f34c121e649.jpg

Imagine atasata: 59_a0cea3d9eabe05ac3810c0f73a733fba.jpg

La maia se adauga 40 ml ulei masline extravirgin si 130 ml lapte cald.

Imagine atasata: 59_b58ca359d419fa7c4c4a6a2e7b8a58be.jpg

Incepem cu 360 gr de faina si duar daca mai este nevoie complectam pana la 400 de gr.Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios.La mine au ajuns 360 de grame.

Imagine atasata: 59_0e8693c5682c08da8000d0ac2421ffee.jpg

Lasam la crescut 1 ora.Intindem o foaie destul de subtire.Taiem patrate aproximativ egale.Le ungem cu ulei de masline.Era si varianta cu unt topit , eu prefer uleiul de masline.

Imagine atasata: 59_2fa8099506e5775a6b242c8a1b074a2c.jpg

Imagine atasata: 59_f41af2b805bfc1c1e7bedf37d1b4c998.jpg

Intr-o tava de chec ,cozonac tapetata cu hartie de copt asezam patratele de aluat una in spatele celeilalte.Eu am pus o cutie sub celalalt capat al tavii astfel ridicata, patratele decupate stau frumos una peste cealalta.

Imagine atasata: 59_f3743f2403399309202518e3cc5f1ab1.jpg

Si mai lasam la crescut minim o ora .Dupa care se coace la cuptor 200 de grade 20 de minute.

Imagine atasata: 59_03adcbdc0ac2c605286e29f65d6568fe.jpg

Imagine atasata: 59_91176ba2e02a3e2f17499275f4a7ac1d.jpg

Imagine atasata: 59_040b91a509c4af7948e42568e896f82d.jpg

Imagine atasata: 59_c66f339311e44cfb2595f45318e5144b.jpg

Imagine atasata: 59_c280c85dcd343b67044ecbd168f21ff8.jpg

Imagine atasata: 59_525c1e2bc7cf34e226ee1b2f1ad4b9b0.jpg

#2 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 09 December 2009 - 03:40 PM

Superba! e mai simplu de mancat , nu mai apelezi la cutit :D :tongue3:

#3 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 09 December 2009 - 03:45 PM

Eataly a spus:

1 lingurita miele(eu ,malt)

miere de albine, nu?
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 December 2009 - 03:50 PM

Da, da , miere, scuzati ,am scris in italiana! :tongue3:

#5 Useril este offline   Alis 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 78
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationKiriat Bialik,Israel

Postat 09 December 2009 - 09:03 PM

Arata minunat ! :floare:

#6 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 December 2009 - 10:37 PM

Trasnet idee. E buna de facut pentru atunci cand mergi undeva la drum.

#7 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 10 December 2009 - 09:54 AM

Foarte frumoasa! :violent1: ,am facut si eu ceva de genul...de nu-ti trebiuie cutit,arata cam asa:
Imagine atasata: 315_4bef42b86c9cb82381ddd8a270838a74.jpg

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 December 2009 - 11:12 AM

mariette a spus:

Foarte frumoasa! :violent1: ,am facut si eu ceva de genul...de nu-ti trebiuie cutit,arata cam asa:

Asta seamana mai mult cu cea care se vinde si aici la brutarii.

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 December 2009 - 11:42 AM

Nico-Vya a spus:

Superba! e mai simplu de mancat , nu mai apelezi la cutit :love7: :love7:


Multumesc Nico!Asta mi-a placut si mie!

Alis a spus:

Arata minunat ! :love7:


Multumesc Alis, e chiar buna, "feliile" se pastreaza moi si pufoase chiar si a doua zi, coaja crocanta de la ulei.

julix_2007 a spus:

Trasnet idee. E buna de facut pentru atunci cand mergi undeva la drum.


Ha ha , nu m-am gandit July, o idee buna!

mariette a spus:

Foarte frumoasa! :love7: ,am facut si eu ceva de genul...de nu-ti trebiuie cutit,arata cam asa


Arata tare bine Mariette, imi place ideea de a rupe painea cu mainiile(urasc painea feliata din Ro), asa se deprin felli intregi numai bune de uns sau pus ceva deasupra.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi