Forum Culinar: Frigarui de creveti - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Frigarui de creveti o mincare usoara

#1 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 25 June 2011 - 08:28 PM

pt. frigarui aveti nevoie de 30-35 creveti mari. le indepartati capul si ii curatati de carapace lasind intacta doar codita. de asemeni le scoateti firisoarele negre de pe spate tragind usor de acestea, dupa care ii clatiti rapid sub un jet de apa rece

mai apoi preparati o marinata din: 3 Lg sos de stridii + 2 Lg ulei de masline + 1 Lg zeama de lamiie + 1 catel de usturoi presat + 1 lg paprika + 1/2 lg cimbru uscat + citeva picaturi tabasco, si o turnati peste creveti

Imagine postata

lasati crevetii la marinat timp de 1/2 -1h in frigider, iar apoi ii aranjati pe betisoare de frigarui (dinainte umezite cu apa)

Imagine postata

puneti frigaruile de creveti pe un gratar sau o tigaie bine incinsa cite 1,5' pe fiecare parte

Imagine postata

cind sint gata, se servesc imediat cu o garnitura de salata (orez fiert si racit + rosii + castraveti + esalota + capere + ulei de masline + zeama de lamiie + sare /piper dupa gust) - pofta buna ! Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,471
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 June 2011 - 10:10 PM

ii incerc Dana, mai ales ca i-am gasit gata curatati si infipti pe betisoare :hug:
doar ca oyster souce-ul ala nu-l am, mi se pare la un moment dat ca-l gasisem nici nu mai stiu unde si il cumparasem apoi l-am aruncat ca nu stiam ce sa fac cu el

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 June 2011 - 04:24 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 June 2011 - 10:10 PM, a spus:

ii incerc Dana, mai ales ca i-am gasit gata curatati si infipti pe betisoare B)
doar ca oyster souce-ul ala nu-l am, mi se pare la un moment dat ca-l gasisem nici nu mai stiu unde si il cumparasem apoi l-am aruncat ca nu stiam ce sa fac cu el

Arunca-l B) intr-un clams cowder, intr-o salata cu fructe de mare, in paste cu midii, chiar si intr-o salata cu ton, reducand astfel cantitatea de sare pentru asezonare. Eu il mai folosesc si la mancarurile asiatice stir-fry cu fructe de mare si orez.
Cred ca l-ai gasit la un raion de produse asiatice. De multi ani il gasesc chiar si Romania

@ girl :P
Ma uit la capodopera ta, inghit in sec si spun la fel ca marea majoritate a romanilor cu putere redusa de cumparare:
Scumpa ($$) mea :blackeye:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 26 June 2011 - 06:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 June 2011 - 10:10 PM, a spus:

ii incerc Dana, mai ales ca i-am gasit gata curatati si infipti pe betisoare :blackeye:

Adriana, daca ai sosul de soia (Kikkoman), e bun si ala la marinata. Daca nu, faci fara, si iti ies crevetii mai blonzi. B)

#5 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,471
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 June 2011 - 06:27 PM

Vezi postareauptown girl, la 26 June 2011 - 06:20 PM, a spus:

Adriana, daca ai sosul de soia (Kikkoman), e bun si ala la marinata. Daca nu, faci fara, si iti ies crevetii mai blonzi. :P

Perfect Dana, mersi, m-ai scutit de o cheltuiala :blackeye:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 26 June 2011 - 04:24 AM, a spus:

Arunca-l B) intr-un clams cowder, intr-o salata cu fructe de mare, in paste cu midii, chiar si intr-o salata cu ton, reducand astfel cantitatea de sare pentru asezonare

too late B)

#6 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 26 June 2011 - 06:34 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 26 June 2011 - 04:24 AM, a spus:

@ girl B)
Ma uit la capodopera ta, inghit in sec si spun la fel ca marea majoritate a romanilor cu putere redusa de cumparare:
Scumpa ($$) mea :P

Paparotti, am vrut sa fac frigarui de pui, dar daca mi-au sarit crevetii in cale B) ... n-am rezistat tentatiei ! B) (pe cele de pui le-am facut a doua zi :blackeye:)

uite inca o scumpete enoooooorma ! B)

Imagine postata

#7 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 01 July 2012 - 08:35 PM

cind am vazut zilele trecute cit de bine s-a pupat somonul cu chorizo pe frigarui, mi-am zis sa invit si niste creveti sa joace perinita in tigaia-grill :D

dupa ce i-am curatat la fel ca in reteta precedenta, i-am lasat la marinat 30' intr-o emulsie de: 1 Lg ulei de masline + 1 Lg zeama de lamiie + citiva stropi de sos soya light + 1/2 lg amestec uscat de patrunjel + telina + chili, iar apoi am pus frigaruile la fript cite 2' pe fiecare parte

Imagine postata

sa aveti pofta ! :tongue3:

Imagine postata

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi