Forum Culinar: Medalion de porc la cuptor cu mar si salvie - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Medalion de porc la cuptor cu mar si salvie

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 01 July 2011 - 01:47 AM

MEDALION DE PORC LA CUPTOR CU MAR SI SALVIE

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13094774351242.jpg

Am cumparat un muschi de porc si am cautat o reteta mai deosebita pentru medalionul asta care sa se poriveasca cat mai bine cu finetea si culoarea roz a purcelului. Tot cautand pe internet am gasit o reteta interesa pe Euforia Cuisine pe care insa am modificat-o putin si adaptat-o la gustul meu personal.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13094774284402.jpg

INGREDIENTE:
- 1 bucata muschi de porc
- 1 mar verde
- 2 bucati branza feliata (eu am folosit Muenster)
- frunze proaspete de salvie
- 20gr. unt
- 200ml. vin alb sec
- sare, piper, condimente dupa gust
- sfoara pentru legat carnea

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13094773883337.jpg

Am spalat bine cu apa rece muschiul de porc. Bucata pe care am cumparat-o eu a avut un strat subtirel de grasime deaupra pe care eu personal am lasat-o la locul ei, insa daca doriti, puteti inlatura cu un cutit bine ascutit orice parte de grasime. Am crestat apoi muschiul pe toata lungimea lui.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13094773949707.jpg

Separat am spalat merele (de fapt un mar a fost suficient) si l-am taiat felii. Eu am optat pentru merele verzi pentru am preferat varianta acrisoara care cred eu ca se potriveste de minune cu carnea de porc. Puteti folosi insa ce mere aveti in dotare si as merge pana acolo incat as sugera sa folositi chiar si alt fruct daca vi se pare mai exotic sau mai pe gustul vostru, poate pere, mango, ananas sau gutuie, de ce nu?

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13094774005647.jpg

In teietura carnii am asezat 2 felii de branza, apoi am asezat feliile de mar, iar branza si deasupra am pus soldateste frunzele de salvie. Am legat muschiul cu o sfoara si apoi l-am condimentat cu sare, piper si oregano uscat. Puteti folosi condimentele din dotare, la alegere, dupa gustul si placerea fiecaruia.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13094774056959.jpg

Intr-o tigaie la foc mediu am pus la topit cateva bucatele de unt (puteti folosi ulei de masline in schimb) si am pus carnea la rumenit pentru cateva minute pe fiecare parte.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13094774094088.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13094774143038.jpg

Am pus apoi carnea intr-o tava rezistenta la foc, am stropit-o cu un pahar de vin alb, am acoperit-o cu folie si am pus-o la cuptor la 180C, 20 minute, dupa care am scos folia si am mai lasat-o inca 20 minute la aceeasi temperatura.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13094774214621.jpg

Am servit-o cu cartofi la cuptor si un pahar de vin alb rece.
Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13094774410779.jpg


#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 01 July 2011 - 06:54 AM

Cioc!Cioc!

La han in poarta cine bate ?
Eu sunt buna maica,
Piscotel iubit
Si-am zburat azi nopate
Si-s cam obosit.
Vin tocmai din Nordul cel umbros
As fi venit maica si pe jos.


Pune-mi te rog iute o portie groasa
Da-mi si vinul casei,
Sa m-asez la masa.

Apoi buna maica multumesc frumos,
Si te pup Gabita ,fata -dos .Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 02 July 2011 - 04:15 AM

Lia, cu asa poezie i-as da lui Piscotel toata fripturica. Ce-mi place!!!! :floare: :D :D
Am venit pe seara obosita rupta si asa mi-ai descretit fruntea cu poezioara ta. :occasion15:

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2012 - 07:39 PM

E din vara reteta asta, cand eu eram la marea cea mare fara internet.
De asta n-am vazut-o :tongue3: .

Frumos, n-am mai mancat pana acum cu mar.
Frumoase culori, iar paharul ala de vin alb rece ma duce iar cu gandul la vara :scratch: !

#5 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,471
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2012 - 11:56 PM

Eu nu stiu unde eram ca n-am vazut-o.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi