Pagina 1 din 1
Creveti gratinati verisorii crevetilor saganaki
#1
Postat 03 July 2011 - 10:10 PM
inainte de-a porni la prepararea crevetilor gratinati se arunca protagonistilor prefierti citeva priviri lacome (gen: minca-v-as, frumosilor !!! ) si li se face o poza de "adio, dar ramineti cu mine !" ; dupa care se trece cu voiosie la decorticarea lor
apoi cu acelasi elan tocati marunt: o esalota + 1 catel de usturoi + 1/2 ardei capia (optional)
intr-o tigaie cu 2-3 Lg ulei de masline aromatizat cu un fir de oregano si unul de cimbru, caliti esalota si usturoiul pina devin translucide
adaugati ardeiul capia, amestecati putin ...
iar dupa citeva minute puneti 2 rosii(dezbracate si tocate), 1 Lg de zahar si o cinzeaca de cognac (care nu era trecuta in reteta, dar am pus-o ! )
lasati sosul sa fiarba la foc mediu timp de 10', pina cind mai scade un pic
ungeti 4 forme termorezistente cu putina margarina lichida si repartizati intr-insele crevetii
apoi acoperiti-i cu un strat din sosul de rosii
presarati deasupra cu feta farimitata (cu mina sau cu furculisionul, ca in piesa lui Shakespeare "cum va place" ) - asta fiind motivul pt. care nici n-am pus sare in sos
si dati formele la gratinat in cuptorul preincalzit 200°C (pe ventilatie), timp de 10'
cind sint gata, garnisiti cu patrunjel verde
si serviti gratinul cald alaturi de felii de piine prajita - merg perfect a fi inmuiate in sosul lasat si de creveti, sa aveti pofta !
#2
Postat 03 July 2011 - 10:58 PM
O singura sugestie, reteta iese si mai savuroasa daca folosesti creveti cruzi
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#3
Postat 04 July 2011 - 03:59 AM
si serviti gratinul cald alaturi de felii de piine prajita - merg perfect a fi inmuiate in sosul lasat si de creveti, sa aveti pofta !
Pofta avem, priviri lacome am aruncat , cinzeaca de cognac am dat-o gat painea am prajit-o No, acu' manca-v-as frumosilor, pe la ce sedinta foto sunteti ca sa ne luam si adio
Pofta avem, priviri lacome am aruncat , cinzeaca de cognac am dat-o gat painea am prajit-o No, acu' manca-v-as frumosilor, pe la ce sedinta foto sunteti ca sa ne luam si adio
#4
Postat 04 July 2011 - 04:10 PM
Alexandru, la 03 July 2011 - 10:58 PM, a spus:
O singura sugestie, reteta iese si mai savuroasa daca folosesti creveti cruzi
O sa incerc, dar ii prind destul de rar cruzi. Nush cum e pe la voi, dar aici de obicei ajung in port gata fierti. Pescarii fierb crevetii pe vapor, imediat dupa ce i-au prins.
#5
Postat 04 July 2011 - 04:14 PM
La-Chef-A, la 04 July 2011 - 03:59 AM, a spus:
Pofta avem, priviri lacome am aruncat , cinzeaca de cognac am dat-o gat painea am prajit-o No, acu' manca-v-as frumosilor, pe la ce sedinta foto sunteti ca sa ne luam si adio
Chef-A, frumosii zic ca data aviatoare vor sa fie mincati cu garlic knots dupa reteta ta.
#7
Postat 10 July 2011 - 07:58 PM
Dana , i-am facut azi. Merci de retzeta! Au fost extraordinari!
( Si eu am avut tot fiertzi , o sa incerc si cu cruzi candva)
( Si eu am avut tot fiertzi , o sa incerc si cu cruzi candva)
#8
Postat 10 July 2011 - 09:48 PM
I-am facut si eu azi, foarte gustosi. Se mai repeta. Merci de reteta, Dana!
Poza nu le-am mai facut ca aratau exact la fel ca ai tai, doar alte forme de copt
Poza nu le-am mai facut ca aratau exact la fel ca ai tai, doar alte forme de copt
Arata acest topic
Pagina 1 din 1