Forum Culinar: Creveti gratinati - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Creveti gratinati verisorii crevetilor saganaki

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 July 2011 - 10:10 PM



inainte de-a porni la prepararea crevetilor gratinati se arunca protagonistilor prefierti citeva priviri lacome (gen: minca-v-as, frumosilor !!! =)) ) si li se face o poza de "adio, dar ramineti cu mine !" :-h ; dupa care se trece cu voiosie la decorticarea lor

Imagine postata

apoi cu acelasi elan tocati marunt: o esalota + 1 catel de usturoi + 1/2 ardei capia (optional)

Imagine postata

intr-o tigaie cu 2-3 Lg ulei de masline aromatizat cu un fir de oregano si unul de cimbru, caliti esalota si usturoiul pina devin translucide

Imagine postata

adaugati ardeiul capia, amestecati putin ...

Imagine postata

iar dupa citeva minute puneti 2 rosii(dezbracate si tocate), 1 Lg de zahar si o cinzeaca de cognac (care nu era trecuta in reteta, dar am pus-o ! :-h)

Imagine postata

lasati sosul sa fiarba la foc mediu timp de 10', pina cind mai scade un pic

Imagine postata

ungeti 4 forme termorezistente cu putina margarina lichida si repartizati intr-insele crevetii

Imagine postata

apoi acoperiti-i cu un strat din sosul de rosii

Imagine postata

presarati deasupra cu feta farimitata (cu mina sau cu furculisionul, ca in piesa lui Shakespeare "cum va place" :-h ) - asta fiind motivul pt. care nici n-am pus sare in sos

Imagine postata

si dati formele la gratinat in cuptorul preincalzit 200°C (pe ventilatie), timp de 10'

Imagine postata

cind sint gata, garnisiti cu patrunjel verde

Imagine postata


si serviti gratinul cald alaturi de felii de piine prajita - merg perfect a fi inmuiate in sosul lasat si de creveti, sa aveti pofta !

Imagine postata

Imagine postata




#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 July 2011 - 10:58 PM

:-h
O singura sugestie, reteta iese si mai savuroasa daca folosesti creveti cruzi =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 04 July 2011 - 03:59 AM

si serviti gratinul cald alaturi de felii de piine prajita - merg perfect a fi inmuiate in sosul lasat si de creveti, sa aveti pofta !

Imagine postata

Pofta avem, =)) priviri lacome am aruncat :-h, cinzeaca de cognac am dat-o gat :-hpainea am prajit-o :-h No, acu' manca-v-as frumosilor, pe la ce sedinta foto sunteti ca sa ne luam si adio :-h


#4 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 July 2011 - 04:10 PM

Vezi postareaAlexandru, la 03 July 2011 - 10:58 PM, a spus:

:D
O singura sugestie, reteta iese si mai savuroasa daca folosesti creveti cruzi :D


O sa incerc, dar ii prind destul de rar cruzi. :D Nush cum e pe la voi, dar aici de obicei ajung in port gata fierti. Pescarii fierb crevetii pe vapor, imediat dupa ce i-au prins. :)

#5 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 July 2011 - 04:14 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 04 July 2011 - 03:59 AM, a spus:

Pofta avem, :D priviri lacome am aruncat :D, cinzeaca de cognac am dat-o gat :Dpainea am prajit-o :D No, acu' manca-v-as frumosilor, pe la ce sedinta foto sunteti ca sa ne luam si adio :D



Chef-A, frumosii zic ca data aviatoare vor sa fie mincati cu garlic knots dupa reteta ta. :)

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 July 2011 - 04:46 PM

abia acum pot sa spun ca am facut garithes me feta folosind creveti cruzi :lol:

Imagine postata

(a intrat pe locul I in top 10 al preferintelor mele de animalute marineImagine postata)

Imagine postata



#7 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 10 July 2011 - 07:58 PM

Dana , i-am facut azi. Merci de retzeta! Au fost extraordinari!

( Si eu am avut tot fiertzi , o sa incerc si cu cruzi candva)

#8 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 10 July 2011 - 09:48 PM

I-am facut si eu azi, foarte gustosi. Se mai repeta. Merci de reteta, Dana!

Poza nu le-am mai facut ca aratau exact la fel ca ai tai, doar alte forme de copt :105:

#9 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 July 2011 - 11:56 PM

Fetelor, ma bucur ca le-ati dat de gust. Sa va fie de bine ! :105:

#10 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 11 March 2012 - 11:00 PM

sa ma ierte grecii, da' am incercat reteta cu brinza de capra si mi s-a parut mult mai buna ! :rolleyes:

Imagine postata

Imagine postata

(am scos un crevete la interval, sa nu credeti ca am facut gratin de rosii :wub: )

Imagine postata



Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi