Forum Culinar: Pasari de curte - Forum Culinar

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pasari de curte Gaini,rate,curci,gaste....

#61 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 July 2011 - 10:59 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 14 July 2011 - 10:54 PM, a spus:

Lia, am scapat usor de ei, le-am zis ca mai bine le face mama o surioara, iar ei au fost foarte dezamagiti, au zis mai bine fara de niciunele. Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Vai Bibicule cum stii tu sa ii imbarligi .
Se vede ca ai dexteritate cu pruncii.
Mie una nu mi-ar fi trecut prin cap asa ceva.
Si la urma urmelor eu zic ca nici nu ar fi o idee rea.
Pe cand fetita ? Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#62 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 14 July 2011 - 11:05 PM

Vezi postareaPiscotel, la 14 July 2011 - 10:59 PM, a spus:

....:D ziceai ca ai mult de umblat dupa rate? :)
P.S. Iti dai seama ca ar avea sanse mari sa iasa tot baiat!!!!!!!!

#63 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 14 July 2011 - 11:08 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 14 July 2011 - 11:05 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 14 July 2011 - 10:59 PM, a spus:

....Imagine postata ziceai ca ai mult de umblat dupa rate? Imagine postata
P.S. Iti dai seama ca ar avea sanse mari sa iasa tot baiat!!!!!!!!

Sansele sunt 50-50 .
E o sansa buna. Imagine postata

#64 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 July 2011 - 11:18 PM

Da,deci ciocanita de cocos mi-s si io!Pe mine m-a ciocanit între omoplati!
Eram proaspata absolventa a clasei I-a.Cum am ajuns acasa,am azvîrlit sandalele si rochia de matase verde(ce-i mai placea mamei sa ma chinuie cu freze si rochii pe care eu le uram!!!),am ramas la chiloti,dar mi-am pastrat coronita.Asta în cazul în care trecea careva pe la noi sa ma întrebe de ce o port,ca sa-i pot spune ca am luat premiul 1,of course :D
Asa,si în echipamentul meu preferat,chiloti si coronita,ma îndreptam catre o gramada mare de nisip unde construiam eu drumuri si poduri.
Eram foarte concentrata,cînd deodata am simtit cum se înfig ghearele cocosului în salele mele.Si-a deschis aripile uriase si a început a ciocani între bietii mei omoplati de copchil rahitic ce eram(nu,nu am ramas asa :) ).Din prima secunda am stiut ca e cocosul,ca avea demult boala pe mine!
Ori ma confunda cu vreo gaina,ori nu ma avea la inima,nu stiu...

Am reusit sa scap de sub ghearele lui.Plina de sînge si rani am intrat în casa.Mama deja era aproape de infarct,ca nu putea scoate de la mine niciun cuvînt.În prima faza nu putem vorbi de panica,mi se terminase aerul,si cînd mi-am revenit nu am vrut sa-i spun ce s-a întîmplat,ca eram sigura ca îl omoara cu sapa.Si nu vroiam sa fiu eu motivul din care sa ajunga killer de gaini :D Pe vremea aia înca nu taia singura.Îl striga peste gard pe unchiu-meu,ca nici tata nu taia animale.

Ma scuzati de of topic.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#65 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,435
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 July 2011 - 11:38 PM

Ba nu e bai, mie imi place ca am plecat de la ratustele lui Piscotel si am ajuns la amintiri :)

#66 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 15 July 2011 - 08:26 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 July 2011 - 11:38 PM, a spus:

Ba nu e bai, mie imi place ca am plecat de la ratustele lui Piscotel si am ajuns la amintiri :D

si mie :D

si eu am fost ciocanita de cocos, dar nu la tara. eram la Predeal, intr-un concediu cu ai mei. nu mai stiu cati ani aveam, dar inca nu mergeam la scoala. era toamna si eu aveam un fas (hanorac) rosu. in momentul acela eram doar cu mama. ne plimbam pe o strada, pe langa case cu gradini frumoasa, si, deoadata, de dupa un gard, imi sare in spate o oratanie maaaaaaare. vai ce sperietura am tras!!! Imagine postata eu ca eu, dar mama, saraca, era 5 pasi in urma mea si a impietrit. imi si inchipui scena pentru ea...
nu mai stiu cum s-a terminat povestea, dar eu am ramas multi ani dupa aceea cu frica de garduri Imagine postata intre timp mi-a trecut :)

#67 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 15 July 2011 - 11:35 AM

Vai ce-mi place cum povestiti .
Chiar va rog frumos sa va desfasurati.
Orice sfat sau amintire legata de pasaret e bine primita pe acest topic .Imagine postata

Eu am gasit pe cand aveam 10 ani,un pui de porumbel cazut din cuib.
Abia ii mijisera penele.
Era costeliv si golas .O uratenie.O aratare.
L-am dus in casa si am decretat ca voi fi mama lui.
De pe vremea aia aveam instinct de closca .
L-am pus intr-o cutie si am cerut sfatul mamei in privinta alimentatiei.
Cinste ei ca mi-a oferit tot sprjiinul.
No si a crescut voinicul pana cad intra in borcanul cu grau asezat orizontal si se servea singur .
I-au crescut penele si am inceput lectiile de zbor.
De pe pervaz pe magazie si inapoi.
Apoi a inceput sa dea ocol blocului si venea inapoi pe pervaz ,mandru,nevoie mare .

Asta pana intr-o zi cand libertatea i-a sters memoria afectiva ,a zburat si nu s-a mai intors .
Lacrimi amare mi-au curs pe obraz.
Atunci am invatat ca instinctul e mai puternic decat recunostiinta .
Si ca trebuie sa dam libertate puilor ,chiar daca i-am crescut la san. Imagine postata

#68 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 15 July 2011 - 11:57 AM

Porumbei am avut si noi, la bloc. Cum-necum, se pripasisera pe pervazul de la geamul de pe sala o pereche de porumbei, intr-o vara. La inceput le dadeam firmituri, apoi le-am pus si-un vas cu apa, iar intr-un final, tata le-a facut o cuscuta. Si stateau acolo porumbeii. Isi adusesera paie, aveau culcus confortabil. Din pacate, am lipsit noi mai mult de acasa (cateva saptamani) iar la intoarcere nu mai erau gugustiucii... Ori s-au simtit parasiti, ori i-a fugarit careva (desi era mai greu, noi stam la ultimul etaj).... oricum ceva a fost si perechea a fugit. Si n-a mai revenit. :)

#69 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 15 July 2011 - 04:59 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 July 2011 - 11:57 AM, a spus:

Porumbei am avut si noi, la bloc. Cum-necum, se pripasisera pe pervazul de la geamul de pe sala o pereche de porumbei, intr-o vara. La inceput le dadeam firmituri, apoi le-am pus si-un vas cu apa, iar intr-un final, tata le-a facut o cuscuta. Si stateau acolo porumbeii. Isi adusesera paie, aveau culcus confortabil. Din pacate, am lipsit noi mai mult de acasa (cateva saptamani) iar la intoarcere nu mai erau gugustiucii... Ori s-au simtit parasiti, ori i-a fugarit careva (desi era mai greu, noi stam la ultimul etaj).... oricum ceva a fost si perechea a fugit. Si n-a mai revenit. Imagine postata

O fi dat vecinul din apartamentul de dedesubt cu fumigena de pe bloc.Imagine postata

Sau au dat manele cu volum maxim .Imagine postata

Sau au strigat : BuHuHuuuuuu !Imagine postata

Ca parumbeii-s cam cacaciosi si fac multa mizerie.
Mizerie care pica din cer la ei pe pervaz sau in cap .Imagine postata
Eu nu stiu,ca nu am vazut,da-mi dau cu presupusu.Imagine postata

#70 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • LocationDeutschland

Postat 20 July 2011 - 11:04 AM

Pisco,ratustele tale sunt (cum zice Amelie) mega-mega-mega-dragute. :Demon:

Fetele cu amintiri mai mult sau mai putin placute,imi pare rau ca trebuie sa rad,dar tare de tot B)

boni:frica de garduri? B) sarmana de tine

Asa,ca sa aveti si voi de ce rade,va povestesc si eu patania mea cu un gascan,sau mai bine zis a unui gascan cu mine.

Nu mai tin minte in ce clasa eram,in generala in orice caz.Ai mei aveau gaste,multe,si gascani,printre care era si unul nebun.Nu puteam sa trecem prin curtea lor(a orataniilor) ca sa mergem in gradina,ca fugea dupa toata lumea.In orice caz,intr-o buna zi m-a atacat pe mine,sau cel putin intentiona,ca n-a mai apucat,l-am luat de gat si m-am invartit cu el B) ,si bineinteles,tipam ca descreierata dupa mami.A ametit si gascanul si eu.Nu stiu ce instinct am avut,dar si acum mai povestim cand sunt acasa B)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#71 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 20 July 2011 - 07:32 PM

Vezi postareapetunie, la 20 July 2011 - 11:04 AM, a spus:

Pisco,ratustele tale sunt (cum zice Amelie) mega-mega-mega-dragute. Imagine postata

Fetele cu amintiri mai mult sau mai putin placute,imi pare rau ca trebuie sa rad,dar tare de tot Imagine postata

boni:frica de garduri? Imagine postata sarmana de tine

Asa,ca sa aveti si voi de ce rade,va povestesc si eu patania mea cu un gascan,sau mai bine zis a unui gascan cu mine.

Nu mai tin minte in ce clasa eram,in generala in orice caz.Ai mei aveau gaste,multe,si gascani,printre care era si unul nebun.Nu puteam sa trecem prin curtea lor(a orataniilor) ca sa mergem in gradina,ca fugea dupa toata lumea.In orice caz,intr-o buna zi m-a atacat pe mine,sau cel putin intentiona,ca n-a mai apucat,l-am luat de gat si m-am invartit cu el Imagine postata ,si bineinteles,tipam ca descreierata dupa mami.A ametit si gascanul si eu.Nu stiu ce instinct am avut,dar si acum mai povestim cand sunt acasa Imagine postata

Petunie,esti totala.Imagine postata
Nu stiu de ce, dar cand ai inceput sa spui despre patania ta cu gascanul,ma asteptam ca o sa-l faci KO .

Tu ne-ai razbunat pe toate muscatele,ciupitele,inclontitele.....Imagine postata

#72 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 20 July 2011 - 08:24 PM

Pisco, sper ca ti-e mai bine Moca. Cioara mea n-a fost norocoasa :((defapt era o vrabie, dar noi il botezasem Cioara). Nu stia sa manance singur, l-am indopat eu 3 zile, dar dupa ce-am plecat nu cred ca fi-miu s-a descurcat prea bine cu el :) . Poate n-a fost nici hrana cea mai potrivita, cu toate ca eu cred c-aveam ceva experienta de cand cu puii de canar). Ne-a dat veste cea rea cand eram la Balcic. Cel putin bine ca vazusem ce era de vazut, ca dup-aia nu ne-a mai ars de nimic. Am plans putin amandoi, ferindu-ne ochii unul de altul :( . Mi-a parut tare rau, dar vorba lu' Apetito, tb sa lasam natura sa-si faca treaba. Sigur nu facem noi alegerile cele mai bune in cazuri de-astea...of!

Hai ca am si eu o amintire din copilarie cu niste pui.
Aveam vreo 10 ani, un frate mai mic (il mai am si-acum, sa-mi traiasca!) si-o bunica super-nebunatica. Copii de oras, crescuti la curte, da' orishicum, oraseni. Vara, dupa indelungate rugaminti la bunica, reuseam s-o convingem sa mearga cu noi la Milcov, la scaldat. Ei, si pregatea bunica ceva de-ale gurii si ne-nhamam la cel mai lung drum, dar si cel mai placut, al copilariei mele. Pana la Milcov tb sa mergem cam 4km. Bineinteles ca erau si autobuze, dar bunica nici nu voia s-auda de-asa ceva. Asa era ea obisnuita, sa mearga mult pe jos si noi tb sa ne supunem daca aveam chef de scalda. Drumul trecea pe langa o ferma de pasari si-ntr-o zi, in buruienile santului, am gasit doi pui galbiori si chiscuitori, mai mare mila. Bunica i-a luat, parca vad cum i-a bagat in buzunarele rochiei ei de shifon mustar si-n ziua aia a vut grija la Milcov de doi copii si doi pui, de fapt patru pui. :D
Ziua a trecut cu bine, puii au ajuns acasa, i-a instalat tata intr-o cusca (noi n-aveam gaini) si-au trait bine merci pana cand, insarcinata fiind intr-o zi sa am grija de ei (de-acuma le dadeam drumul liberi prin gradina), am pierdut puica. Descoperisem ca erau o pereche. Ei, certurile de rigoare, asta e! Si-a ramas cocosul singur, crescuse si se facuse cam rau. Il boteasem Kiru, ca tocmai vazusem un film cu Piedone si cu baietelul ala mic negrut, si-n film se pomenea de Kiru, zeul buclucurilor din Africa :D . Il instalasem in cusca cainelui, ii scrisesem la intrare numele cu var...ar fi fost bine daca n-ar fi sarit cocosul la mine. Tata ii cam pusese gand rau. A venit si iarna si-ntr-o noapte mai geroasa, i-au degerat barbiile, saracu'! L-au luat ai mei in bucatarie, l-au oblojit cum au stiut, dar inevitabilul s-a produs. Nenea Costica, un vecin mai calau asa, care rezolva toate gainile de ciorba, l-a savarsit si pe Kiru. Eu am trecut cumva peste trauma, dar frate-miu s-a imbolnavit si mult timp de-atunci incolo nu se putea vorbi in casa de pui/gaini/cocosi ca asta se punea pe urlat.
Eh, amintiri-amintiri!

Uite si-o poza din perioada cand aveam 6 canari, 2 parinti si 4 pui pe care i-am crescut cu pipeta

Fisier atasat  100_3094 (Small).jpg (104.4K)
Number of downloads: 0

#73 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,769
  • LocationSibiu

Postat 20 July 2011 - 09:04 PM

Vezi postareamoatza, la 20 July 2011 - 08:24 PM, a spus:

Uite si-o poza din perioada cand aveam 6 canari, 2 parinti si 4 pui pe care i-am crescut cu pipeta

ce veselie trebuie sa fi fost la voi in perioada aceea! :)

#74 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 20 July 2011 - 09:16 PM

Vezi postareaboni, la 20 July 2011 - 09:04 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 20 July 2011 - 08:24 PM, a spus:

ce veselie trebuie sa fi fost la voi in perioada aceea! :)

da' cata tristete cand a tb sa plasam puiutzii! de-aia nu mai vreau altii.

#75 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 21 July 2011 - 10:06 AM

Vezi,Moatza,
Din perioada Milcovului ti se trage tie Iubirea pentru pasaret .
Toti purtam in suflet "tarele " copilariei .Imagine postata

................................................................

La noi a incepu ieri dupa-masa o furtuna fantastica.Pe la ora 16,se intunecase cerul si a trebuit sa aprind lumina in casa .
Gainile,nu au probleme ,ca se refugiaza in cotet,dar Moca si Foca s-au panicat si le-am adus in casa.
Le-am pus in cutia lor din baie,cu fan curat si le-am acoperit cu un cearceaful sa creda ca-i noapte.
Cam o jumatate de ora au facut scandal.Ca doar nu-s proaste si stiau ca nu e noapte si nu e ora lor de culcare.
Daca ar fi putut ar fi scos pancarde,ca in desene animate :

"nu ne culcam !"
"nu e inca ora 10 !"
................................
Apoi au tacut vazand ca la noi in casa nu e democratie .
Azi dimineata la 6 trageau deja semnalul de alarma cu chiuituri si batai de cioc in peretii cutie.
Le-am scos in curte dupa cea mai lunga noapte .Imagine postata

#76 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 July 2011 - 10:07 PM

Vezi postareaPiscotel, la 21 July 2011 - 10:06 AM, a spus:

Hhahahaha,sarmanele fete! :D
Sînt fete? :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#77 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 30 July 2011 - 06:31 AM

Vezi postareaMaya, la 29 July 2011 - 10:07 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 21 July 2011 - 10:06 AM, a spus:

Hhahahaha,sarmanele fete! Imagine postata
Sînt fete? Imagine postata

Nu a reusit nimeni sa ma lamureasca care-i diferenta intre fete si baieti.Doar ca baietii sunt mai mari si ca ar avea o pana incarligata in coada.
Ale mele inca au puf si abia le mijesc penele.
Dar pentru ca Foca e cam de trei ori mai mare decat Moca si mult mai combativa,banuiesc ca e baiat.Imagine postata

#78 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 30 July 2011 - 06:53 AM

Din pacate nu am sa-mi pot tine promisiunea cu pozele in W/end,pentru ca Omul si-a luat lumea in cap cateva zile si a luat si aparatul foto cu el.

Dar pot sa va mai aburesc cu povesti.Imagine postata

Eu nu stiam ca ratele sunt batause.Stiam doar despre gaste ca sasaie si ataca si chiar "Musca ".

Dar am aflat lucruri noi . Si toate ni se trag de la ploaie.
Intr-o zi din saptamana asta iar a plouat cu galeata si iar s-a innegrit cerul.Cum era numai ora 14,nu puteam sa culc ratele.
Asa ca nebuna cum ma stiti,am strans covoarele din hol si bucatarie si am adus ratele In casa.
Patrulau printre strachinile cu mancare si apa ale matelor,cainelui +ale lor.
Eu umblam in urma lor cu servetele de hartie.
Nebunie totala.

Pentru ca ploua tare,rand pe rand au aparut la geam si matele.
Cara si Fifi au intrat,s-au uitat lung la rate ,le-au ingnorat si s-au retras in camera.
Piscot insa,curios si impertinent cum il stim,s-a apropiat de Moca s-o miroasa la coor.
Faza la care,Foca s-a inaltat brusc ,a batut scurt din cele doua farse de aripi pe care le are si a aterizat pe spatele lui Piscot.
Va dati seama ce surpriza.

Piscotel saracul,total surprins de aceasta actiune agresiva,a fugit sub masa.
Au mai trecut vreo 10 minute si iar s-a apropiat "C-o naframa in varf de bat ",de data aceasta mult mai atent,incercand sa socializeze.
Foca a inaintata si ea,cu Moca in spatele ei. Cand a ajuns la un pas in fata lui Piscot,s-a proptit pe laba stanga si cu drepa a plesnit tare gresia.
S-a auzit un PLOSC ! Egal cu un NU hotarat.Imagine postata
Piscotul saracu,s-a retras cu toate bunele intentii si a lasat liber campul de batalie.
Ce ti-e si cu ploaia asta.Imagine postata

#79 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 30 July 2011 - 08:22 AM

Piscotel, mi-ai adus surasul pe buze cu povestioarele tale
multumesc si un w-end frumos va urez
fiica dacilor

#80 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 30 July 2011 - 08:28 AM

Piscot,a preluat si el the latest breaking news de unde stie el ca le gaseste de obicei! :D
O fi fost surprins ca n-o gasit nimic interesant,doar miros de coor :D
Va pup!Pisco,you made my day! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4