Pagina 1 din 1
Frigarui cu Saint-Jacques un deliciu
#1
Postat 11 July 2011 - 12:10 AM
iata inca o reteta simpla si extrem de gustoasa, pt. care pregatiti mai intii garnitura - o salsa din: 1 esalota tocata + 2 rosii + 2 nectarine* (fara pielita), toate taiate cubulete + frunze de menta tocate + 2 Lg ulei de masline + 1 Lg zeama de lamiie + 1/2 lg pasta de chili + sare dupa gust ; amestecati toate ingredientele intr-un bol si da-ti-l la frigider pt. 20'
apoi ocupati-va de asamblarea frigaruilor uscind mai intii scoicile, printr-o tamponare gentila cu hirtie absorbanta, si infigindu-le pe betisoare de frigarui (alternati cu cite o bucatica de nectarina, optional); cu ajutorul unei pensule ungeti frigaruile cu ulei de masline, asezonati cu sare/piper dupa gust si frigeti-le pe gratarul bine incins cite 1-2' pe fiecare parte a scoicilor
serviti imediat frigaruile alaturi de salsa - pofta buna !
_____________
* nectarinele pot fi substituite cu mango
p.s. cine zice ca nu s-a saturat, sa ia o portie aditionala de popcorn !
http://www.youtube.c...h?v=AvDvTnTGjgQ
apoi ocupati-va de asamblarea frigaruilor uscind mai intii scoicile, printr-o tamponare gentila cu hirtie absorbanta, si infigindu-le pe betisoare de frigarui (alternati cu cite o bucatica de nectarina, optional); cu ajutorul unei pensule ungeti frigaruile cu ulei de masline, asezonati cu sare/piper dupa gust si frigeti-le pe gratarul bine incins cite 1-2' pe fiecare parte a scoicilor
serviti imediat frigaruile alaturi de salsa - pofta buna !
_____________
* nectarinele pot fi substituite cu mango
p.s. cine zice ca nu s-a saturat, sa ia o portie aditionala de popcorn !
http://www.youtube.c...h?v=AvDvTnTGjgQ
#2
Postat 11 July 2011 - 09:44 AM
La fel ca stiu eu cine, dar nu zic acum ca e mai multe/multi, faci ca forumul sa-si merite numele de Arta Culinara.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4
Postat 11 July 2011 - 08:53 PM
simplu, natural, adica exact pe gustul meu ! prezentare de exceptie! vreau o portie dubla ! habar nu am cum se curata saint jacques ?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#5
Postat 12 July 2011 - 03:39 PM
Arata intr-un MARE fel. Superbe poze, delicioasa combinatie.
PS: Cand vad topic nou postat de tine stau sa ma gandesc de il deschid sau nu pentru ca sigur ma apuca plansul cand o sa vad cat de bine arata .
Oare cu scoici congelate merge acest fel?
Vas asa grilat de unde sa iau ?
PS: Cand vad topic nou postat de tine stau sa ma gandesc de il deschid sau nu pentru ca sigur ma apuca plansul cand o sa vad cat de bine arata .
Oare cu scoici congelate merge acest fel?
Vas asa grilat de unde sa iau ?
#6
Postat 09 August 2011 - 04:56 PM
yoyo, la 12 July 2011 - 03:39 PM, a spus:
...Oare cu scoici congelate merge acest fel?...
Mai putin bine, dar merge, cu conditia sa le decongelezi în lapte îndoit cu apa.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#7
Postat 09 August 2011 - 05:13 PM
Daniella, la 11 July 2011 - 08:53 PM, a spus:
simplu, natural, adica exact pe gustul meu ! prezentare de exceptie! vreau o portie dubla ! habar nu am cum se curata saint jacques ?
Desfaci scoica introducînd un cutit între valve si rîcîind valva cea plata ca sa tai ligamentul. Îndepartezi valva plata, pui degetul mare pe muschiul scoicii si cu doua degete dezlipesti "fusta" care îl înconjoara (de fapt organele interne). Clatesti rapid, apoi cu o ligura dezlipesti muschiul de valva concava. Asta e tot.
Ah, pe undeva pe o parte a muschiului (pe partea opusa coralului) se afla un mic cartilaj. E mai bine sa-l tai cu un cutit bine ascutit.
Daca vrei sa gratinezi scoica, nu o mai dezlipesti de valva concava ci torni deasupra celelalte ingrediente si dai direct la cuptor, într-o tava în care ai pus un strat de 1cm de sare de bucatarie (ca sa nu se rastoarne).
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#8
Postat 13 August 2011 - 04:53 PM
UG ! si daca pui niste unt clarificat alaturi,in care sa inmoi...mori de colesterol,da'fericit!
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#9
Postat 15 April 2012 - 09:52 PM
(nu mai deschid alt topic ca mi-e lene, si oricum protagonistele sint aceleasi )
am avut niste mindreti de scoici proaspete cu care m-am jucat un pic
servind mai intii un carpaccio - pt. care am taiat o scoica in felii subtiri, am stropit-o cu zeama de lime (merge si lamiie), am condimentat-o cu sare/piper, iar ca retus final, am garnisit-o cu ceapa verde tocata + 1 lg pesto + 1 fir de matrunjel a la Dexter
restul scoicilor le-am scapat intr-o 1 Lg de unt topit, pina a capatat culoarea alunei in tigaia-grill bine incinsa, frigindu-le cite 1' pe fiecare parte
le-am servit pe un pat de spaghetti in sos de rosii si cu un motz de pesto - sa aveti pofta !
mini-portii pt. doamne
si macro-portii pt. domni, ca astia nu se satura cu una, cu doua ...
am avut niste mindreti de scoici proaspete cu care m-am jucat un pic
servind mai intii un carpaccio - pt. care am taiat o scoica in felii subtiri, am stropit-o cu zeama de lime (merge si lamiie), am condimentat-o cu sare/piper, iar ca retus final, am garnisit-o cu ceapa verde tocata + 1 lg pesto + 1 fir de matrunjel a la Dexter
restul scoicilor le-am scapat intr-o 1 Lg de unt topit, pina a capatat culoarea alunei in tigaia-grill bine incinsa, frigindu-le cite 1' pe fiecare parte
le-am servit pe un pat de spaghetti in sos de rosii si cu un motz de pesto - sa aveti pofta !
mini-portii pt. doamne
si macro-portii pt. domni, ca astia nu se satura cu una, cu doua ...
#10
Postat 15 April 2012 - 09:56 PM
Ay, ay, ay ce te mananca pielea!! SA stii ca eu nu sunt o doamna, sunt mai din topor, asa!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#12
Postat 17 June 2012 - 10:20 PM
iar m-am jucat cu scoicile
tura asta am servit frigaruile pe un pat de risotto cu pastai de mazare dulce (snap peas) si stropite cu un sos caramel de portocala (intr-o craticioara se caramelizeaza 2 Lg de zahar brun, apoi se toarna - cu grija sa nu va sara stropii in fatza ! - 1,2 dl vin alb si 1 dl zeama de portocala, se adauga 1/2 lg boabe de piper roz si se lasa sa fiarba la foc potrivit pina cind lichidul scade la jumatate, iar sosul capata consistenta de sirop)
e un deliciu - sa aveti pofta !
tura asta am servit frigaruile pe un pat de risotto cu pastai de mazare dulce (snap peas) si stropite cu un sos caramel de portocala (intr-o craticioara se caramelizeaza 2 Lg de zahar brun, apoi se toarna - cu grija sa nu va sara stropii in fatza ! - 1,2 dl vin alb si 1 dl zeama de portocala, se adauga 1/2 lg boabe de piper roz si se lasa sa fiarba la foc potrivit pina cind lichidul scade la jumatate, iar sosul capata consistenta de sirop)
e un deliciu - sa aveti pofta !
Arata acest topic
Pagina 1 din 1