Caut idei
#1
Postat 12 July 2011 - 04:06 PM
Aseara al meu m-a intrebat daca ma bag sa fac dulciurile pt incheierea sezonului in aer liber la clubul unde joaca.
Acum nu stiu ce sa duc,tinand cont ca este afara, e iulie, e cald.Nu vreau nici sa stau o vesnicie in bucatarie, nici nu stiu ce timp am sa am la dispozitie.
Dati-mi idei va rog,ceva rapid,dar si "spectaculos", macar sa stiu daca ma bag,fiinca daca e sa fac tb sa ma organizez,nu de alta dar sunt undeva 50 de persoane +
#2
Postat 12 July 2011 - 05:15 PM
Uite ce mi-a atras mi atentia intr-o zi ... http://artaculinara....tortine-cu-gem/
#4
Postat 12 July 2011 - 06:31 PM
#5
Postat 12 July 2011 - 06:42 PM
Ioana, la 12 July 2011 - 06:31 PM, a spus:
Ioana, fa fursecurile cu cocos de care zicea eu la dulciuri. Mie dintr-o portie mi-au iesit 80 bucati. Timp de lucru - iti bate robotul ingredientele vreo 10 minute. Apoi faci bilute. Copt 10-15 min de tava. Mie mi-au iesit 2 tavi. O sa le fac poza dupa ce le coafez. Au trecere si la nemti, e testat si au si un 'look' placut.
Iar in caz ca sunt persoane care nu agreeaza cocosul, poti sa faci un colac dulce cu ciocolata.
#6
Postat 12 July 2011 - 07:01 PM
Armina, la 12 July 2011 - 06:42 PM, a spus:
Ioana, la 12 July 2011 - 06:31 PM, a spus:
Ioana, fa fursecurile cu cocos de care zicea eu la dulciuri. Mie dintr-o portie mi-au iesit 80 bucati. Timp de lucru - iti bate robotul ingredientele vreo 10 minute. Apoi faci bilute. Copt 10-15 min de tava. Mie mi-au iesit 2 tavi. O sa le fac poza dupa ce le coafez. Au trecere si la nemti, e testat si au si un 'look' placut.
Iar in caz ca sunt persoane care nu agreeaza cocosul, poti sa faci un colac dulce cu ciocolata.
e o idee, imi dai reteta?Ar mai fi o idee si Baumkuchen-ul ca mi-am intrat in mana cu el, dar asta depinde de vremea de afara ca daca le ung cu ceva sa nu se topeasca.
Oricum va mai astept cu idei.Niciodata nu strica una in plus
#7
Postat 12 July 2011 - 07:48 PM
3 oua
1 pahar ulei
1 pahar zahar
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
cca. 450 g faina
un borcanel de marmelada sau gem de caise sau piersici, eu l-am facut din fructe care incepeau sa se strice. Are bucatele de fructe dar o sa il mixez inainte de folosire sa devina pasta
250 g cocos
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi praful de copt si zaharul vanilat iar la sfarsit faina. O sa iasa un aluat lipicios dar nu te speria, asa trebuie sa fie. Ungi mainile cu ulei se incepi sa formeazi bilute - ceva mai mici decat o nuca care se coc aprox 10 - 15 min la 160C.
Se incalzeste gemul cu putina apa.Dupa ce fursecurile s-au racit se dau prin gemul caldut iar apoi prin nuca de cocos.
Eu le bag la frigider si le pastrez acolo pana se termina. Sunt foarte aromate si amestecul de biscuite umezit cu gem si dat prin cocos e foarte bun.
#8
Postat 12 July 2011 - 07:48 PM
#9
Postat 12 July 2011 - 08:31 PM
iar eu am o reteta foarte faina pentru un chec de banane cu afine si coco glazurat cu dulce de leche.
consistenta e umeda si merge in forma de chec sau ca cea de mai sus.
#10
Postat 12 July 2011 - 09:43 PM
aura, la 12 July 2011 - 08:31 PM, a spus:
de colacul asta ziceam si eu, nu stiu cum il cheama in alte limbi
Ioana daca iti face cu ochiul apoi fa Baumkuchen-ul pe care il tai fasii luni si din fasii apoi tai feliute, cat sa se manance o data. Feliutele astea le dai prin ciocolata topita fie total fie doar pe jumatate. Eu cred ca ies frumusele
#11
Postat 12 July 2011 - 10:34 PM
eu as face biscuiti si fursecuri sau prajituri destul de "seci" care sa se poata taia bucatele mici si fara creme delicate, e bufet presupun deci cu cit sunt "finfer food" cu atit sunt mai simplu de mincat, nu felii de torturi cu creme
si apoi multe fructe bucatele, salata de fructe sau pur si simplu fructe, e cald si sunt foarte placute
o alta chestie care merge acum e aspicul de fructe, lasat mai moale adica cu mai putina gelatina si servit in paharele monoportii
#12
Postat 12 July 2011 - 10:47 PM
brownies
spirale cu nutela (eataly)
#13
Postat 13 July 2011 - 09:51 AM
Boni, parca imi aduc aminte ceva, o sa caut pe blog.
Aura, ultima poza imi faca cu ochiul.As prefera ceva cu fructe nu cu ciocolata.
Dada, Adriana, v-a fi bufet.Sambata a fost meci si ma uitam cam ce adusesera doamnele pt bufet,de aceea voiam ceva mai deosebit mai ales ca stiu ca nemtii nu le au cu prajiturile si sunt incantati de alte bucatarii.
#14
Postat 13 July 2011 - 10:31 AM
#15
Postat 13 July 2011 - 02:37 PM
Angel, la 13 July 2011 - 10:31 AM, a spus:
ti-am trimis un pm ca sa nu stric topicul ioanei
#16
Postat 13 July 2011 - 03:07 PM
#18
Postat 18 July 2011 - 02:31 PM
Armina, la 17 July 2011 - 04:46 PM, a spus:
nu-i tarziu,fiinca inca n-a avut loc reuniunea:), abia peste 2 saptamani.Fata constiincioasa cum ma stiu prefer sa strang din timp informatii,eventual sa si incerc inainte.
Cam cat au tinut fursecurile de cand ai inceput sa le faci pana le-ai asamblat?Le-ai pastrat la rece?
Oricum pana v-or fi puse pe masa am sa le pastrez la rece ia restaurantul clubului ca asa vad ca au facut si ieri cele care au adus dulciuri.
#19
Postat 18 July 2011 - 04:39 PM
Ioana, la 13 July 2011 - 03:07 PM, a spus:
E o prajiturica simpla, de vara..
Prajitura cu banane, cocos si afine
180 g faina
1 1/2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
60 g unt
3 oua,
200 g zahar,
2 banane
1 cup lapte de cocos
1/2 cup afine
Se incalzeste cuptorul la 350 F. Se freaca untul cu zaharul. Se adauga ouale, pe rand si se amesteca bine. Se adauga faina impreuna cu praful de copt, apoi pe rand laptele de cocos si scortisoara. Bananele coapte se strivesc si se adauga la amestec impreuna cu afinele. Se pune intr-o forma si se baga la cuptor pentru 45 min.
Se poate renunta la banane (dar in cazul asta prajitura iese mai pufoasa).
Se pot pot inlocui afinele cu ananas, prune, cirese, ce vreti voi.
#20
Postat 18 July 2011 - 10:39 PM
[/quote]
nu-i tarziu,fiinca inca n-a avut loc reuniunea:), abia peste 2 saptamani.Fata constiincioasa cum ma stiu prefer sa strang din timp informatii,eventual sa si incerc inainte.
Cam cat au tinut fursecurile de cand ai inceput sa le faci pana le-ai asamblat?Le-ai pastrat la rece?
Oricum pana v-or fi puse pe masa am sa le pastrez la rece ia restaurantul clubului ca asa vad ca au facut si ieri cele care au adus dulciuri.
[/quote]
Ioana, eu am facut biscuitul si copt fursecurile luni. Le-am tinut in frigider in castronul acoperit, cum apar si in prima poza de la dulciuri. Joi seara am ajuns la soacra-mea si le-am imbaiat in gem+apa si tavalit bine prin cocos. Le-am asezat in caserola si au stat la frigider pana duminica cand le-am pus pe platou. Ele tin destul de mult. Sunt excelente si dupa 2 saptamani cu conditia sa le tii in frigider. E ideal sa stea cel putin o zi la frigider dupa ce sunt garnisite cu cocos. Se inmoaie si se topesc in gura
Daca tot mai ai timp pana la reuniune, poti sa le faci pentru voi, sa exersezi si sa vezi cum sunt.