Al doilea strat
Ardei copti.
Al treilea strat.
Se fierb cativa cartofi in coaja, se curata asa fierbinti, se zdrobesc pentru puré si se amesteca cu: unt, lapte, parmigiano, sare,piper, nucsoara si 2 -3 oua, in asa fel incat sa obtinem o textura cremoasa. Am batut ouale separat intr-un bol si am pastrat cateva linguri pentru a unge suprafata puré-ului inainte de a pune vasul in cuptor.
Se aranjeaza cele trei straturi intr-un vas termorezistent caruia i se ung peretii cu putin ulei sau unt si se presara cu pesmet.
Carnea calita cu ciupercile, ardeii copti si rupti in fasii, iar in final puré-ul de cartofi care se unge cu restul de ou batut.
Se pune in cuptor la gratinat (370 F).
Et voilà!
Concluzia:
Ne-a placut atunci cand l-am mancat proaspat, combinatia de mirodenii din carnati si ardei copt ii da o tenta de mancare mediteraneeana. E bun de mancat iarna, e foarte satios si "bogat".
Reincalzit n-a mai avut acelasi gust, nu mi-a prea placut ... poate din cauza puré-ului. Am sa repet reteta cu un alt fel de carnati,dar data viitoare am sa pun mai putin puré de cartofi.