Forum Culinar: Un altfel de shepherd's pie - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Un altfel de shepherd's pie

#1 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 10 December 2009 - 04:07 AM

Dupa cum stiti, clasicul shepherd's pie contine un strat de carne tocata calita (cu ceapa si mirodenii) sau resturi din friptura ramasa de ieri si un strat de puré de cartofi, totul pus la cuptor. Reteta pe care v-o propun eu am vazut-o la o emisiune tv si este un "up grade" la cea clasica.
Primul strat:
- carne din carnati proaspeti
- ciuperci (am avut doar champignons, dar ar fi fost bune si niste porcini)
- ulei de masline.
Imagine atasata: 308_453923e2c572a618a33a3cd1d50171db.jpg

Se scoate carnea din mat si se pune la calit in cateva linguri de ulei. Carnatii fiind deja condimentati, gustati inainte de a mai adauga sare, piper sau alte condimente. Odata ce carnea e calita se impinge intr-o parte a tigaii, iar in locul ramas se pun ciupercile la calit. La sfarsit se amesteca si se presara cu patrunjel tocat.
Imagine atasata: 308_f8dcaf94528c09688bb1af106e31ebbb.jpg
Imagine atasata: 308_238fd896b41fac6f9bff25b7133dbbea.jpg
Imagine atasata: 308_5f5015c3069383c1ae2c261e36bfa07f.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#2 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 10 December 2009 - 04:36 AM

Al doilea strat
Ardei copti.
Imagine atasata: 308_6703e72047393b202dfb0382007f05f0.jpg

Al treilea strat.
Se fierb cativa cartofi in coaja, se curata asa fierbinti, se zdrobesc pentru puré si se amesteca cu: unt, lapte, parmigiano, sare,piper, nucsoara si 2 -3 oua, in asa fel incat sa obtinem o textura cremoasa. Am batut ouale separat intr-un bol si am pastrat cateva linguri pentru a unge suprafata puré-ului inainte de a pune vasul in cuptor.
Imagine atasata: 308_cbfa60ceae4a07318bdce0ad37c255cb.jpg
Imagine atasata: 308_736095d871c4ee3fac981c7b304a8ee6.jpg

Se aranjeaza cele trei straturi intr-un vas termorezistent caruia i se ung peretii cu putin ulei sau unt si se presara cu pesmet.
Carnea calita cu ciupercile, ardeii copti si rupti in fasii, iar in final puré-ul de cartofi care se unge cu restul de ou batut.
Imagine atasata: 308_a1e30dc86af03c95961149020b8d6b26.jpg
Imagine atasata: 308_1bf57acc1896b31a0684f7b100b201c3.jpg
Imagine atasata: 308_c0850a200b54719d17058697cddf2fce.jpg
Imagine atasata: 308_d39d475729e9174018b7f7b176c2e155.jpg

Se pune in cuptor la gratinat (370 F).
Imagine atasata: 308_5f2887963c2b90dcf81dbc86d74414db.jpg
Imagine atasata: 308_72871c30cfd973874260a7f03fd994b8.jpg

Et voilà!
Imagine atasata: 308_5753e3821b3a6702e8e1e4c3aaf312c0.jpg

Concluzia:
Ne-a placut atunci cand l-am mancat proaspat, combinatia de mirodenii din carnati si ardei copt ii da o tenta de mancare mediteraneeana. E bun de mancat iarna, e foarte satios si "bogat".
Reincalzit n-a mai avut acelasi gust, nu mi-a prea placut ... poate din cauza puré-ului. Am sa repet reteta cu un alt fel de carnati,dar data viitoare am sa pun mai putin puré de cartofi.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#3 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 10 December 2009 - 07:37 AM

Ria, sheperd's pie clasic seamana furios cu "hachis Parmentier" de la noi. Dar versiunea ta pare foarte promitatoare :blackeye:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 December 2009 - 11:28 AM

Suna tare bine, carnati, ardei copti si cartofi!Imi place Ria! Fisherman's Pie ne place , vedem si asta!

#5 Useril este offline   Daneza13 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMontreal

Postat 11 December 2009 - 09:56 PM

Interesanta varianta asta a ta ! E de incercat. =))

#6 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 12 December 2009 - 02:01 AM

Maria, arata tare bine placinta!
raluca elena

#7 Useril este offline   ama2675 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationTimisoara

Postat 12 December 2009 - 10:12 PM

eu una neaparat incerc varianta asta :D la cum arata nu ma pot abtine :D

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi