Dupa cum stiti, clasicul shepherd's pie contine un strat de carne tocata calita (cu ceapa si mirodenii) sau resturi din friptura ramasa de ieri si un strat de puré de cartofi, totul pus la cuptor. Reteta pe care v-o propun eu am vazut-o la o emisiune tv si este un "up grade" la cea clasica.
Primul strat:
- carne din carnati proaspeti
- ciuperci (am avut doar champignons, dar ar fi fost bune si niste porcini)
- ulei de masline.
Se scoate carnea din mat si se pune la calit in cateva linguri de ulei. Carnatii fiind deja condimentati, gustati inainte de a mai adauga sare, piper sau alte condimente. Odata ce carnea e calita se impinge intr-o parte a tigaii, iar in locul ramas se pun ciupercile la calit. La sfarsit se amesteca si se presara cu patrunjel tocat.
Pagina 1 din 1
Un altfel de shepherd's pie
#2
Postat 10 December 2009 - 04:36 AM
Al doilea strat
Ardei copti.
Al treilea strat.
Se fierb cativa cartofi in coaja, se curata asa fierbinti, se zdrobesc pentru puré si se amesteca cu: unt, lapte, parmigiano, sare,piper, nucsoara si 2 -3 oua, in asa fel incat sa obtinem o textura cremoasa. Am batut ouale separat intr-un bol si am pastrat cateva linguri pentru a unge suprafata puré-ului inainte de a pune vasul in cuptor.
Se aranjeaza cele trei straturi intr-un vas termorezistent caruia i se ung peretii cu putin ulei sau unt si se presara cu pesmet.
Carnea calita cu ciupercile, ardeii copti si rupti in fasii, iar in final puré-ul de cartofi care se unge cu restul de ou batut.
Se pune in cuptor la gratinat (370 F).
Et voilà!
Concluzia:
Ne-a placut atunci cand l-am mancat proaspat, combinatia de mirodenii din carnati si ardei copt ii da o tenta de mancare mediteraneeana. E bun de mancat iarna, e foarte satios si "bogat".
Reincalzit n-a mai avut acelasi gust, nu mi-a prea placut ... poate din cauza puré-ului. Am sa repet reteta cu un alt fel de carnati,dar data viitoare am sa pun mai putin puré de cartofi.
Ardei copti.
Al treilea strat.
Se fierb cativa cartofi in coaja, se curata asa fierbinti, se zdrobesc pentru puré si se amesteca cu: unt, lapte, parmigiano, sare,piper, nucsoara si 2 -3 oua, in asa fel incat sa obtinem o textura cremoasa. Am batut ouale separat intr-un bol si am pastrat cateva linguri pentru a unge suprafata puré-ului inainte de a pune vasul in cuptor.
Se aranjeaza cele trei straturi intr-un vas termorezistent caruia i se ung peretii cu putin ulei sau unt si se presara cu pesmet.
Carnea calita cu ciupercile, ardeii copti si rupti in fasii, iar in final puré-ul de cartofi care se unge cu restul de ou batut.
Se pune in cuptor la gratinat (370 F).
Et voilà!
Concluzia:
Ne-a placut atunci cand l-am mancat proaspat, combinatia de mirodenii din carnati si ardei copt ii da o tenta de mancare mediteraneeana. E bun de mancat iarna, e foarte satios si "bogat".
Reincalzit n-a mai avut acelasi gust, nu mi-a prea placut ... poate din cauza puré-ului. Am sa repet reteta cu un alt fel de carnati,dar data viitoare am sa pun mai putin puré de cartofi.
Minds are like parachutes ... They only function when open!
#3
Postat 10 December 2009 - 07:37 AM
Ria, sheperd's pie clasic seamana furios cu "hachis Parmentier" de la noi. Dar versiunea ta pare foarte promitatoare
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#4
Postat 10 December 2009 - 11:28 AM
Suna tare bine, carnati, ardei copti si cartofi!Imi place Ria! Fisherman's Pie ne place , vedem si asta!
#7
Postat 12 December 2009 - 10:12 PM
eu una neaparat incerc varianta asta la cum arata nu ma pot abtine
Arata acest topic
Pagina 1 din 1