Kinder Kolac
#1
Postat 19 July 2011 - 07:52 PM
Reteta am gasit-o pe un site croat Coolinarika,deci nu i-am modificat numele.Va dau ingredientele cum le-am gasit,dar tin sa precizez ca eu am facut doar jumatate.
Pentru stratul de culoare inchisa:
-500 grame biscuiti maruntiti,
-250 grame margarina,
-200 grame zahar,
-300 mililitri apa,
-100 grame ciocolata fondanta,
-200 grame nuci macinate.
Apa se pune pe foc cu zaharul,cand s-a topit zaharul se adauga margarina si ciocolata,si se lasa pana se topesc.Se ia de pe foc si se adauga nuca si biscuitii macinati.
Pentru stratul de culoare deschisa:
-250 grame margarina,
-300 grame zahar,
-100 mililitri apa,
-300 grame lapte praf.
Apa se pune pe foc cu zaharul,se adauga margarina se lasa pana se topeste.Se ia de pe foc si se adauga laptele praf.
Puneti in tava straturile dupa plac,si in functie de tava pe care o folositi.Eu am pus mai intai stratul deschis si dupa aceea cel inchis,pentru ca am avut tava semicirculara(rasturnica).Voi faceti cum vreti.
Si m-am jucat putin si cu formele de silicon.
#4
Postat 21 July 2011 - 09:11 PM
Ca as putea sa o fac monti daca gasesc un inlocuitor la dumnealui.
Arata tare bine si vreau si eu...
Editez... daca pun smantana/frisca (vad eu) cu un pic de gelatina... Ce ziceti? Oare ar merge?
#5
Postat 21 July 2011 - 10:48 PM
#6
Postat 21 July 2011 - 10:49 PM
#7
Postat 22 July 2011 - 01:08 PM
#8
Postat 22 July 2011 - 09:18 PM
sorinadaniela, la 21 July 2011 - 09:11 PM, a spus:
Ca as putea sa o fac monti daca gasesc un inlocuitor la dumnealui.
Arata tare bine si vreau si eu...
Editez... daca pun smantana/frisca (vad eu) cu un pic de gelatina... Ce ziceti? Oare ar merge?
Nu stiu cu ce ai putea inlocui laptele praf,dar cum a zis si Adriana poti incerca.Eu nu stiu mai nimic despre alimentele permise sau nepermise la Monti,ciocolata alba este permisa?Ma gandeam la un mousse de ciocolata alba,sau o crema ceva.
#9
Postat 22 July 2011 - 10:17 PM
Oricum am sa-mi icerc norocul. Sunt curioasa ce va iesi.
#11
Postat 24 July 2011 - 06:27 PM
#12
Postat 25 July 2011 - 12:25 PM
#13
Postat 30 July 2011 - 08:19 PM
adi_edi, la 25 July 2011 - 12:25 PM, a spus:
Scuze pentru raspunsul in intarziere,intradevar stratul de culoare inchisa iese ca cel de salam de biscuiti,mie mi-au iesit in consistenta,nici prea tare dar nici moale.Nu stiu de ce ti-a iesit moale.Eu am respectat cantitatile si mi-a iesit totul bine.
#14
Postat 30 July 2011 - 11:32 PM
De buna a fost buna, poate o "bomba calorica", dar cine sta sa numere ?
#15
Postat 31 July 2011 - 05:48 PM
adi_edi, la 30 July 2011 - 11:32 PM, a spus:
De buna a fost buna, poate o "bomba calorica", dar cine sta sa numere ?
Din cand in cand mai trebuie si cate o bomba calorica,in privinta mea ridica si moralul.
#16
Postat 04 August 2011 - 08:37 PM
#17
Postat 04 August 2011 - 09:29 PM
julix_2007, la 04 August 2011 - 08:37 PM, a spus:
Poti manca linistita ca nu ingrasa....,conditia e ca dupa aia,sa alergi cam 100 kilometri pana arzi totul.Bineinteles ca eu nu am facut asa ceva,ca mi-a fost mila de saracul kinder.