Forum Culinar: Korma - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Korma

#1 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 19 July 2011 - 10:34 PM

Am o prietena scotianca care acum sta la noi. Din vorba in vorba, intreband-o care sunt mancarurile ei preferate, am ajuns si la korma, o mancare populara in restaurantele indiene din UK. Desigur, korma a la UK s-a distantat destul de mult de korma originala din India. Daca in India si Pakistan korma reprezinta un mod de a prepara mancarea (prin prajire, apoi fierbere inabusita), in UK korma a ajuns sa semnifice un fel de mancare cu sos, slab picant, facut cu iaurt, lapte de cocos si nuci, de obicei migdale.

Rugata fiind sa prepar aceasta korma, m-am pus pe treaba. Am gasit la Auchan, printr-o intamplare, aceasta combinatie de condimente, dedicata special kormei (mi-am luat in cutii similare si spice pentru tikka-masala si garam-masala de care sunt foarte multumita). In lipsa puteti folosi curry sau va puteti face propria combinatie de condimente. Reteta prezenta a urmat si combinat indicatiile mai multor retete de pe net + cele de pe cutia de spice.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13111078072333.jpg


Prietena mea s-a aratat foarte incantata de korma mea si cu totii am ras totul din farfurie, iar pe vecini cred ca i-am inebunit de tot cu aromele care ieseau pe hota mea :P

Korma
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110891254499.jpg


4 piepti de pui
400 ml iaurt
3-4 catei usturoi tocati
1 bucata ghimbir (cat o nuca)
2 cepe mici tocate
2 ardei iuti, cu semintele scoase
1 cutie (400 gr) lapte cocos
2 rosii despielitate, cu semintele scoase si tocate
2-3 linguri sos rosii
1 baton scortisoara
100 gr migdale macinate
70 gr stafide
sare
unt clarifiat (ghee) sau ulei
daca aveti amestec curry 3-4 lingurite din acesta in lipsa urmatoarele:

1 lingurita paprika
1 lingurita turmenic
1 lingurita chimen
3 foi dafin
2 lingurite coriandru

-condimentele se macina, se amesteca si se folosesc la nevoie

Pieptul de pui se taie cuburi si se marineaza la frigider cu iaurtul amestecat cu jumatete din cantitatea de usturoi si ghimbir tocat, preferabil peste noapte sau macar 2-3 ore.

Ceapa, restul de usturoi si ghimbir, ardeii si 1 lingurita de sare se toaca impreuna.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110890614991.jpg


Se calesc in 2-3 linguri de unt clarifiat, la foc mic 15 minute, in vasul acoperit, dupa care se descopera si se calesc descoperit inca 10 minute, amestecand des. Se adauga condimentele, rosiile tocate si piure-ul de rosii si se caleste amestecul inca 2-3 minute.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110890684118.jpg


Se adauga pieptul de pui cu toata marinata si batonul de scortisoara, se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand, inca 10 minute.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110890716125.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110890804616.jpg


Se pune si laptele de cocos, se reduce focul si se fierbe inca 10 minute dupa care se adauga migdalele macinate si stafidele.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110890902483.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110890984886.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110891095809.jpg


Se fierbe la foc mic inca 20 minute, se mai asezoneaza cu piper si sare dupa gust si se serveste presarat cu coriandru verde, alaturi de basmati sau naan. Foarte bun!

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110891209304.jpg


Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110891630192.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 July 2011 - 03:32 PM

As gusta macar, ca mor de pofta.Mai mult nu pot. :lol:

#3 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 21 July 2011 - 12:36 PM

Mda. Arata intr-un mare fel. Tot ce-i cu lapte de cocos imi place la nebunie. Cat de picant este?

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi