Niste vinete... Aperitv sau garnitura...
#1
Postat 22 July 2011 - 01:22 PM
Deci asa am invatat eu in Italia Torino,si mi-a placut f. mult,o vanata am avut eu,se taie in felii subtiri,si se griliaza in tigaia cu riduri ce se pune pe flacara (dar merg si altele chiar o tigaie de teflon fara riduri)fara ulei nimik asa.
Aceste rondele se presara cu sare,ulei de masline ,otet simplu sau balsamic(ca pt. o salata ),oregano uscat de la plic,si se mai pot pune dupa gust,busuioc ,fulgi de ardei iute,cimbru,chiar feliute de usturoi sau fileuri de anshoa(aciughe),ce va place,pe masura ce se scot se fac straturi si se condimenteaza dupa gust asa.
Se lasa la macerat o zi.
Se pot servi ca atare ,la aperiv alaturi de branzeturi mai nobile sau salamuri crud uscate ,proshuto,masline bune ,bruschete,face rulouri umplute etc,sau ca si garnitura pt. carne ,peste...
Daca am zis calamitati va rog sa ma corectati si daca s-a mai vb. sa lipiti unde trebuie va rog!
#2
Postat 31 July 2011 - 05:01 PM
Ceva poze cred că are cumnată-mea , că eu nu am dus aparatul , dar , oricum , mai fac în vara asta , aşa că tot o să vă arăt... MI-NU-NA-TE!!!
#3
Postat 01 August 2011 - 07:51 AM
#4
Postat 01 August 2011 - 09:18 AM
Si eu am facut asa o salata de dovlecei si rosioare, ca vinetele înca-s minuscule. Cine stie daca mai ajung la maturitate. La vremea tîmpita ce-o avem.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 01 August 2011 - 10:10 AM
#6
Postat 01 August 2011 - 10:16 AM
#7
Postat 11 August 2011 - 10:38 PM
#8
Postat 11 August 2011 - 10:55 PM
biara, la 11 August 2011 - 10:38 PM, a spus:
Nu-mi zi,ca i-am promis cumnatului ca-i fac (e in vizita din Italia) si nu am apucat, si nici nu cred ca mai apuc sa i le fac(am alte planuri) si sper sa uite
#9
Postat 27 July 2012 - 11:19 PM
#10
Postat 28 July 2012 - 08:39 AM
Carpatica, la 27 July 2012 - 11:19 PM, a spus:
nu se incalzesc, cel putin in italia se servesc asa
#11 Guest_Gelutza_*
Postat 28 July 2012 - 11:11 AM
..........................................................................
Am editat mesajul... desi zici, Geany, ca e reteta italiana eu o am de la o turcoaica.
Si toate retetele cu vinete de la ea sunt grozav de bune!
#12
Postat 28 July 2012 - 11:19 AM
Daca e canicula, chiar de la frigider, fara carne, fara nimic.
#13
Postat 28 July 2012 - 11:49 AM
Nu! Nu se mai incalzesc,se servesc ca atare ,la aperitiv alaturi de branzeturi,masline, mezelicuri,sau de ce nu o garnitura la carne,peste,dar reci sau la temperatura camerei.
Eu la inceput in Italia cand le-am servit am fost cam reticenta(rezervata) dar apoi le-am prins gustul si imi plac f. mult,chiar si sotul traditionalist convins le apreciaza