Riso del pilota sau
Orez mantovan
L-am mancat la prietenii nostrii din Mantova. E simplu si bun.
Se chema pilota de la cel care "pilota", manuia orezul.Sa nu va ganditi la Formula 1.
Nu este un risotto, deci nu este nevoie de supa si vin.
Cantitatiile sunt simple un pahar de orez de persoana, la doua pahare de apa.Asta este valabil pentru orezul local, vilaone nano.Pentru orice alt orez, cantitatea de apa este un pic mai mare.
Am folosit oala de lut.Am pus apa la fiert.Cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul.Nu se arunca pur si simplu in apa, se foloseste o palnie sau un con de hartie.
Varful piramidei, trebuie sa depaseasca un pic nivelul apei.Vai ce-mi plac detalile astea.
Se lasa pe foc mic pana absoarbe incet toata apa.Incercati sa nu amestecati.Eu am facut-o spre sfarsit.
Intre timp ne ocupam de pesto.Nu, nu cel cu busuioc: pesto de carne.
Se foloseste pasta de la carnati proaspeti(salamelle).O puteti inlocui cu carne de porc tocata, dar sa nu ziceti la nimeni ca e orez mantovan.
Se pune carnea intr-o tigaie fara grasime si se caleste.
Am adaugat si ace de rozmarin.Si jumatate de pahar de vin alb sec.Cand s-a evaporat tot lichidul e gata.
Cand a fiert orezul se ia de pe foc si se adauga pesto de carne.Se amesteca bine ingredientele, deasupra oalei se pune un prosop de bucatarie (va absorbi aburii, fara sa obtinem o ploaie tropicala inauntru) si peste, capacul.
Se serveste su parmigiano.Daca doriti puteti sa-l adaugati impreuna cu pesto de carne.